och så levde vi lyckliga i alla våra dagar




Okej, jag vet att den ser sjukt trasig ut men de är fina. Dessutom kommer vi from now on ha matchande köksstolar, det är inte helt fel tycker jag. Lee äger ju som bekanta alla möbler i våra gemensamma utrymmen och dessa försvinner inom de närmsta dagarna när hon flyttar. Så nu får vi inreda.

Jag får sån ångest  av par som bråkar. Jag får så tydliga barndomstrauman och önskar att jag kunde virra bort dem så de ska glömma hur himla arga de egentligen är på varandra. Sjukt läskigt, och jag beter mig precis som om jag vore 7 år. 

Jag försökte just riva morötter men rev lite finger istället, hej störtblödning. Det positiva i det hela är ju att det blir mer järn i maten och att jag får ha muminplåster. Jättefint, med snusmumriken och lilla my. Jag älskar lilla my när hon klär ut sig till pirat. 

Från och med i morgon börjar jag jobba fast på jobbet. Visstidsanställning iofs, men det är jag som bett om. 
I och med detta enorma steg önskade jag mig någon form av svensexa, typ att folk här hemma skulle röva bort mig och supa mig full för att fira mina sista dagar i frihet men än har inget hänt. Men snart kommer säkert ett pizzabud som egentligen är en strippa, det är jag övertygad om. Tillsvidare steker jag svamp och lyssnar på powermetal.

Cellprovtagning

Ärligt talat känner jag mig lite tvingad att dela med mig av att jag varit så otroligt duktig och varit på MVC på cellprovstagning. Sen kommer jag att tänka på att alla kvinnor mellan 23-60 åtminstone borde göra det regelbundet är det kanske inte så mycket att skryta med. Men ändå våndan, den våndan!!1

image36

Svt pratar om drogen kat. De berättar om rinkeby och öresundsbron och afrika, men så plötsligt säger de att "bruk och missbruk av drogen ökat" och jag sätter kvällstéet i halsen. I den allmänna diskussionen i Sverige pratas det väl nästan aldrig om "bruk" av droger ? (Vilket man enligt mig borde så länge alkoholpolitiken ser ut som den gör).

Lina har åkt och jag lider av lite separationsångest. Det var likadant när vi kom hem från utlandet, känns så onaturligt att inte ha hennes goda humör och lugn omkring mig i alla lägen. Plus att hon faktiskt fattade alla mina beslut i utlandet. Det var väldigt skönt, vill jag minnas.

Jaha, och imorgon måste jag löneförhandla eftersom mitt kontrakt börjar gälla på lördag. Fuckit!!!

mmmkay?!

Helgen var badutflykt, öl och tacos. Blåsorkester i tunnelbanan och sångframträdande för dörrvakten. Det har varit mycket med kolakakorna på sistone också, men det går liksom inte framåt för oss. schweizaren visade sig vara utomordentligt trevlig och rolig. Crustigare får man leta efter.

Gårdagen spenderades dock på akuten och fastän det gick jämförelsevis fort var det läskigt. Jag har aldrig riktigt gillat sjukhus, och det blir inte bättre av att någon man tycker om mår dåligt. Men vi hann ju läsa mycket skvallertidningar och det var onekligen en aktivitet vi aldrig upplevt tillsammans förut.

På hemfronten känns virrigare än någonsin, men A. var hemma hos oss igår. Hon var på matlagsmöte och vi pratade lite lätt om möbler och dagstidningar. Det känns fint och jag ser fram emot att hon flyttar in. Dock verkar det mer och mer som att S. flyttar även om hon inte verkar pigg på att meddela oss. Så återigen är det dags att fundera på vem vi vill bo med.
Just nu har det varit uppåt tio pers som kommit och gått och det har bara varit ett enda stort virrvarr. Ska se till att städa och dona idag så vi får någon som helst ordning. Men till helgen flyttar lee och samtliga våra möbler i vardagsrummet, det kanske är lättare att städa då ^^

Dessutom håller jag på och bjuder in folk på middag hela tiden, men har inte sagt tid och plats. Enklast vore att mata alla samtidigt, så kan de får umgås med varandra och jag känner mig lite spraydate.se (vilket för övrigt är det absolut senaste på jobbet)

Fr. o m lördag är jag visstidsanställd på jobbet. Det känns spännande ändå, det händer liksom något. Dock våndas jag för löneförhandling men vi får väl se vad som händer på den fronten. Hoppas kunna haffa chefen imorgon.

bildtext: Jag, Lina, Angie


bildtext: Lina dansar limbo 


and this i know his teeth is white like snow

image33

punkdrömmar om lou reed och heroin


image30

Kanske fylleslag igår, men mest händelserikt.

REAL LIFE KOLLEKTIVET part 2

Igår kom sannerligen en joker in i leken. P ringde sambon som inte bestämt om hon flyttar och hon skulle tänka till på söndag. Helt plötsligt kom ett sms inramlande och en vän har blivit hemlös. Inte med omedelbar verkan men ändock hemlös... Vad gör vi av det? Nu känns kusin och vännen som de jag helst skulle vilja bo med. Sen försöker jag tänka igenom de relationerna och rannsaka hur tusan det skulle gå egentligen... men N kvalificerar sig inte som ett besvärligt ex. Hon är inte mitt ex eftersom vi aldrig varit ihop, det är inte känsligt på något sätt och hon är inte en besvärlig människa. Kusin är en av mina favoriter i världen.
ÅH GUD GIV  MIG STYRKA!!!!1
Det är bara att fatta beslut jag hatar... samt att inte få fatta beslut. Tänk om saker kunde hända lite fortare. Jag skulle i alla fall vara nöjd.

Lina min älskade vän och guru är här och hälsar på. Det är roligt och hon har med sig nya kärleken. Han är ganska chill och välartad och mycket crust (poäng peter). Satt och drack öl på balkongen i sommarnatten igår, det var mysigt!!1 Lee har lämnat sin karl hemma över helgen också så vi får leka med honom. Det är roligt och bra. 
idolbild: LINA

image27

Ett så kallat gissel just nu är att någon varit inne på min blogg från jobbets dator. Jag vägrar tro att det är jag och försökte rensa i historiken men lyckades inte riktigt. typiskt, jag hatar när det händer. Vet egentligen inte hur förödande det vore om fel person läste saker men det här är 2000talet där folk inte får jobbet pga. flickvännens blogg.

BRING IT ON SUCKERS!



Hej, en stor del av min identitet är innebandymålvakt. Målvakter är arga och lite dumma. I bästa fall viga men det vet jag inte om jag orkar med. Jag överkompenserar dryghet om jag måste.
Hursomhelst lades mitt korpenlag ned förra säsongen och har återuppstått i ny regi. Denna sk. regissör och teamleader har också behövt döpa om laget eftersom vi inte spelar för stuvsta längre (troligen blev vi utsparkade men jag har inga säkra belägg för det). Han är en skojig och spexig typ, så han döpte laget till Dårfinkarna. Jag skämms ända in i märgen, vilket typiskt fall av vuxenhumor.
Jag har iaf glömt höra av mig och i egenskap av målvakt är jag såkallat viktig. (Jag trivs lite med det) Så nu har jag varit eftersökt med ljus och lykta. Fniss. Min trevliga lagkamrat hade till exempel hittat mig på helgon! Men nu är den förlorade målvakten återfunnen och vi kan leva lyckliga i alla våra dagar.
Kikade lite på spelschemat, vår första match är som följer:
5  20.30  Unika Partiet        -    Dårfinkarna           Liljeholmshall 2  
Hahahahaha, jag dör. Där snackar vi ju riktig humor, inte "Mixat till max" eller "nederlaget" (som förresten är mitt hatlag av så många anledningar) Hoppas vi spöar skiten ur dem ^^


image26

Imorse hade min chef Make it work-minen och gav mig sinnessjukt mycket arbete att hinna med innan 9 på morgonen. Jobbet var sinnessjukt och det är inte meningen att det ska bli så stressigt, det vet jag men jag hatar den minen. Kan de inte tracka någon annan stackare?!

Det finns en chans att jag startar en dokusåpa som heter något i stil med kollektivaspiranterna eller real life treportar. Det bara haglar in folk som känner någon de tycker ska bo med oss. Jag blir helt hispig och vill kolla upp alla i minsta lilla detalj medan Peter tar allt med ett upphöjt lugn. Jag önskar att jag vore honom ibland.

Nu framstår det liksom som att jag verkligen sitter och tror att det är självaste unika partiet vi ska möta i korpen. Jag är väl inte hur dum som helst. eller? gled iaf in på deras sida och hittade följande citat ur partiprogrammet "Har Sverige verkligen sparat tillräckligt med dessa höga skatter för låginkomsttagare?". Jag försåtr rent språkligt inte vad de vill, men det blir ju värre. Ta tillexempel punkten där de ska lösa kvinnors utsatthet  med hjälp av flera poliser. Men de är väl inte ensamma med antifeministiskt perspektivlöst högerdravel. Hursomhelst, Unika Partiet är nästan lika kul som skånepartiet.

having been fucked is no excuse for being fucked up


Kära bloggbok, idag är det söndag. Söndag, och tillbaka till jobbet. Har inte jobbat på ett tag och det känns som en befrielse att behöva gå till jobbet klockan sju varje morgon. Jag behöver mina rutiner, det gör jag verkligen. Dock är det bitchen som jobbar idag, men idag bråkar hon på någon annan än mig. Jag är lite nöjd, men tycker synd om H som försöker kommunicera med människan. Ibland tror jag att det är totalt omöjligt. Nåja, there can be miracles som whitney sjöng.



Här är en sothöna, jag tänkte att det skulle bli lite trevligt så.

Idag trivs jag med jobbet, trots lite svårigheter. Idag känns det riktigt trivsamt att göra något. Idag har jag varit pigg och glad  och har ätit lycheeplommon (fast jag äger typ 32kronor att leva på en vecka om inte skatteåterbäringen nått mig). Jag ska odla ett lycheeträd. Emil håller på att odla en sötpotatis och det vill jag med och en avocado. Krukväxter ska bli min nya hobby och jag ska gå och prata och pyssla med dem som sof. Förresten är det stört att jag är så pigg, jag har sovit alldeles för lite och inte druckit en gnutta kaffe.

blue like nevermind



Igår var det stök, så det stod härliga till!! Fredrik var här på middag först och pratade om bodil och sina ex. Jag gillar hans ex osunt mycket, jag antar att han kan ta illa vid sig. Å andra sidan har jag inte träffat dem utan älskar bilden han målar upp. Alla historier om hur fantastiska och flippade de  var tillsammans. För att inte tala om småborgerliga. 

Hursomhelst var vi ute på Debaser och snurrade. Det fortsätter störa mig att mina gamla tränare är vakter där. Det stör mig att T. får fråga varför jag inte tränar längre men jag inte kan svara som det är. Jag är nämligen feg och han är en blast from the past jag inte riktigt hanterar så bra. Och på tal om blast så var blondie där, bara ändå. Jag tänker att det var länge sen vi sågs men senast är pop dakar. Den där kvällen när jag hade tillräckligt i huvudet utan att få de där pikarna. Äsch, jag får nöja mig med att uppskatta att det finns folk från förr som är riktigt vettiga. En annan favorit i repris, utanför kategorin vettig tycks vara den självutnämnda popstjärnans frekvens i min närhet. Jag vet inte riktigt varför det har blivit så mycket, men han tycks komma upp som samtalsämne bland folk till höger och vänster. Jag vill ju bara slippa människan. Helt.
Kvasi lärde mig en dans igår, dock blev den väl lite antiklimax när jag insåg hur enkel den var. Men jag uppskattar det, innerligt gör jag.

klart att jag funderar.

Kiddo är möjligen i en tyfon nu. Men han är nöjd och glad så jag försöker vara det jag med.

enough is enough



Trodde ni, ja!! Jag har helt sonika bestämt mig för att genusanalysera dans som mitt nästa maniska projekt. Jag och ferre hamnade på orientalisk dans i alla möjliga tappningar häromkvällen. Ibland blir det så mycket genuspropaganda att jag tror att folk skämtar. Men det är bara en del av en kultur som vi har och som jag ska sätta under förstoringsglaset ett tag. Det blir nog roligt.
Det bästa är att det är dansmånad på parkteatern, ska åtminstone försöka se cullbergbaletten. yeah baby!


Åh herre min gud, alla dessa saker jag var så sugen på att skriva om. Nu minns jag inte hälften. Min hjärna har gått på högvarv de senaste dagarna, har varit i nörrköping i kollektivet formally known as råriset (hehe) och avhandlat allt viktigt här i världen. Pratat och pratat och stickat. Till och med "hängt lite", det var spännande det.
Ibland har man såna galna illusioner av människor, till exempel att kungen inte går på toaletten eller att man har vänner som klarar allt. Det är roligt att jag skulle tippat det mer troligt att Nietzsche skulle frivilligt kolla på L word än emil. Eller typ dalai lama.
 

all the b-boys in the house!!

Avdelning; Ska du aldrig sluta tänka på genus, det är faktiskt bara en dans.

Häromkvällen var jag på open jam på parkteatern. Parkteater är mysigt och bra, breakdance är fortfarande väldigt kul i min värld. Men det är inte bara min värld, det är fortfarande riktiga världen där allting kan bli en snoppmätartävling om man bara vill. Hiphopkulturen är på många håll en herrklubb och tjejer göre sig i regel icke besvär. Sist jag slog upp en hiphoptidning var det 60 sidor män och en (!) brud. Hon var inte överdrivet påklädd. 

På open jam var det ca 50 pers som dansade. Några var riktigt duktiga men ändå var jag överraskad att de inte var ännu mer extravaganta grejer. (Liksom hallå, är det nåt inoficiellt EM så är det,) Av dessa 50 personer var det en(1) tjej som syntes på scen. 

Konfrancieren (som försökte förklara hela tävlingen på knackig svengelska) skrek förtjust under hennes första solo "en tjej en tjej, här har vi en tjej" Fast på engelska dessutom. Så det lät ungefär "A B-GIRL!! YEAH A B-GIRL!!1" (kom ihåg den halvtaskiga amerikaniserade svengelskan). Och jag tänkte låtsas som ingenting först, men när han gjorde det igen och igen lessnade jag lite smått. Hon är väl för guds skull där för att dansa som alla andra?! 

 Jag satt och önskade att killen med playboybunnie skulle ramla, mer eller mindre hela showen och undrade om NÅGON utom jag förstod hur töntigt det är att konstant ta sig i skrevet i klassiskt emineminmanér. Insåg dock hur lik min mor jag börjar bli och killen ramlade inte (Jag hade jättetrevligt ändå)

 


curiosity killed the cat


Fast ibland ändå inte, ibland är det skönt att veta att verkligheten aldrig överträffar ens vildaste fantastier. Just nu är jag tillbaka på jorden och känner mig så härligt orädd. Det är nog viktigt om en ska gå att umgås med. Nu åker jag till norrköping en sväng. Hey och hey!!


.

<3

resultat pyssel

image14image11


ps. jag såg just en extremt rar bild från åttonde mars när jag bär lisa på mina axlar och det är en enorm polisbil i bakgrunden. det ser nog ut som att jag ska avlida av skratt. ds.


Viktoria, den här är för dig!

Idag har jag roat mig med konsumbloggen när jag har väntat i telefonköer och dylikt. Alltid lika kul när folk är folk.
Mest härligt är nog när hela bloggsverige gör gemensam sak i att hjälpa en helt vanlig projektledare ifrån bromma att nå ut med sitt budskap.



image9

En blinker en bokaffär en ledamot

image8


Självklart vill jag se en kvinna i akademien!!1 Dock är deckare för mig helt oförståligt så jag hyser inga känslor för Camilla Läckberg varken åt ena eller andra hållet. Bodil Malmsten har jag egentligen inte heller läst på så mycket om/av. Men hennes språk och iakttagelser bara i finistérebloggen gör mig varm och mysig i magen. Jag antar att Eva Ström är lågoddsaren och den som lever får se. Roligast är dock aftonbladets(sidan råkar vara startsida på datorn, skyll inte på mig) beskrivning om Björn Ranelid:

"Författare. Uppfinnare av det sk. ranelidska språket. Flerfaldigt prisbelönad. Håller på Malmö ff i fotboll".

Ja visst, men hur ska vi kunna ta ställning till hans litterära kunskaper utan att veta vad han håller på i hockey eller innebandy? Innebandy är ju en väldigt stort sport i Sverige, inte sant? Och att han skulle uppfunnit ett helt eget språk som råkar ha det slumpartade namnet "ranelidska språket" är ju in i vassen så begåvat. En annan rolig sak är hans fru, Hon kommenterar de sk. påhoppen i Maja Lundgrens bok Myggor och tigrar;

"Det här är skrivet av ren elakhet. Är det någon som värnar om kvinnan så är det faktiskt björn"

haha. Humor på morgonkvisten är trevligt. Om någon vill köpa Björns telefonnummer av mig föreslår jag att ni börjar budgivningen nedan. Kom igen, ni vet att ni vill!!!1 Nåja, ovanstående citat av frugan kommer från tidningen macho där Intis krönika handlar om rättsväsendets agerande i fråga om våldtäktsmålen de senare tiden. Jag förstår vad han menar men jag vet inte om folk i regel förstår det, eller om det är bra uttryckt. Fast Inti har sagt att det inte spelar någon roll, jag är inte hans publik och jag antar att han har rätt.

Däremot har jag en enorm lust att knarka ner den sk. stureplansprofilen och misshandla honom medvetslös i några goda vänners lag. Man kanske kan ta med lite vin och göra en helkväll av det, fredagsunderhållning. Faktum är ju att han bevisligen gått med på våldssex (please, låt inte det begreppet fastna) så nu är han rättsslös. Inget jag gör kan väl vara olagligt, oavsett om han försöker freda sig eller säger nej.
(och så vore fallet om han inte haft en penis.)

huset fullt!



Alltså, gud vet hur allt gått till men nu är vi back to fritidsgård här hemma. Urmysigt även om vårat nystädade perfekta hem inte gör sig påminnt längre. Lunchade thaimat med sam igår i hornstull. Hemskt trevligt och jag drack till och med kaffe utan att bli nipprig.

Sen åkte vi hem och hade pysselkväll och då hade sof, kalle och lee kommit hem bara sådär. Så det har varit fullt upp här och jag har än så länge kommit ihåg att vara påklädd. Det är tydligen artigt. Kalle hade suttit och läst feministisk ekonomi imorse men vägrade berätta mer för han skulle till skolan.


Bäst igårkväll var när jag drog med Peter till rampen igårkväll och vi testade typ skateboard, inlines, kundvagn Samt att åka på rumpan. Det gick väldigt bra tycker jag men jag önskar mig en mindre ramp. Kanske man skulle bygga en ramp ändå? Dessutom såg vi exakt samtidigt en gul bil när vi var på cykelbanan (ser man en gul bil måste man enligt internationell lag slå personen som slår närmst, om inte den slår dig först.)  Så en vild jakt utbröt, jag trodde jag skulle dö en stund.

Pyssel? vi målade bland annat muggar, Väldans roligt. vi målade även på lindas muggar, hoppas hon uppskattar det. Jag kanske ska måla en till? Vi har väldigt mycket färg i alla fall. Jag är sugen på att sy, kanske ska åka till mamma ändå? Stackars symaskinen står ju där och så. Eller så drar jag fram pastellerna. Det, kamrater, är väl ändå kreativt. Okej, nu sitter jag förresten och läser och tog bara en frukostpaus. Det kanske är värt att unna sig en "ligga och läsa i sängen"dag.

saturday night

136845-7

Hej. Här är jag och mor. Jag är hos mor nu, Peter lärde henne spela ds hjälpligt och nu sitter han och stickar. Det är dokumentär om pirater och jag håller på att somna, verkligen. Rabarberpajen blev god oh så god.


ps. Jag kom just med på tjuvlyssnat med en tjuvlyssning! Yeah, go me. ds.

tillbaka på spåret?



Istället för att ägna ytterligare tid åt att ligga och gny och se dåliga tv-repriser/ veronica mars slog jag mig för bröstet och vrålade i bästa tarzanmanér och tog tag i min situation. Fy satan vad välstädat det är nu, sånt gör alltid att livet känns lite mer trivsamt. Ptr har dessutom hittat en fullt fungerande dammsugare! yay, så nu går det liksom att få rent här ibland också. När vi hade pysslat i ordning hela lägenheten till perfektion begav vi oss ut på äventyr! Jag fick både bli full och träffa människor igår. Och lära dem att moonwalka. Det gick bra, jag grät bara litegrann och nynnade tvångsmässigt när folk keffade. Inte relaterat till moonwalken alltså. Träffade bror och hade det allmänt bra mest nästan hela tiden.

För att hålla fast vid nynnandet så är det för jobbigt att säga emot varje gång någon är dum och ytlig, så jag nynnar maniskt istället för att slippa höra det. Tror att det kommer från jobet, då kan man ju inte alltid säga emot när folk säger dumheter. Så när jag bli allt för ansträngd börjar jag nynna på snoddas, det går bra.
Men vissa saker är jag mer känslig för än andra... Och det är inte bara för att jag är sjukligt pk. Låt mig ha mina åsikter, jag håller dessutom inne med dem ofta. Jag hatar överallt annat när människor i min närhet suckar saker som "men måste du alltid tjata om det" i situationer som att någon sitter och vrålar FITTAHORA. Ärligt talat, är det Jag som är jobbig? Ska bli skönt att hälsa på Emil, han är också kvalificerad bitterfitta.  Så skönt att prata om vissa saker med någon som inte suckar, utan faktiskt har åsikter i frågan.

En gång fick jag en stereo av blå som var typ det sämsta man kan hitta (förlåt, det var jättesnällt ändå) den brummar som ett tåg så man måste höja musiken ganska mycket för att slippa brummandet. När vi skaffade ny stereo var jag så glad att slippa den men attans bananer, då ville sof ha den i köket för att lyssna på radio (vilket i sig är en styggelse eftersom hon lyssnar på konstiga operor och liknande om hon får välja). Men det fina i kråksången är att den har kasettbandspelare :D så nu lyssnar jag på lite gamla band. Har dock hela blandbandssamlingen hos mor i en stooor kartong i källaren. GUD VAD INTRESSANT, LIV.

(hejrå nu ska vi baka rabarberpaj)

my oh my

136845-6

Jag känner mig så livsoduglig.
Jag vet att det går över snart.
Jag vet att det är som det är.
Men jag vill inte slösa bort en hel helg på ingenting.

Jag ska spendera dagen med veronica mars (se bild) och på något mirakulöst sätt städa också.
Egentligen tycker jag ju att det är lite roligt så det borde gå. Men idag är handbromsen i, trots kaffe till frukost.


Tilläggas till blodgivardiskussionen jag för med mig själv bör faktumet att i broschyren står inget om nämnda fenomen (kvinnor som har/har haft sex med män/man som har/har haft sex med män). Jag undrar vad DNs källa är. Och så undrar jag om alla svenskar känner till sina sexpartners tidigare partners... Ibland tror jag blodcentralen är det yttersta beviset på någonslags gammeldags moral och dygd. Visst kanske jag har en bild av att folk är mer lösaktiga än verkligheten men jag tror sexualitet som term blir mindre binärt än för 50talisterna. Idag finns bögarna ibland oss, precis som vanliga människor(!). KurtArne som är 70 och ger blod kanske vet att han inte haft sex med en man och ganska säkert inte heller indirekt. Men ju mindre viktiga ettiketter blir desto större chans att bögblodet till sist hittar till blodcentralerna. Och ärligt talat, borde vi inte hitta på några käckare regler som andas tvåtusental? Eller ska folk behöver ljuga sig in på blodcentralerna?

in your face tvivlen!



Vännerna finns kvar och just nu känns allt jättevackert, sami kommer snart, sofia är i uppsala, ska till emil snart och så allt det andra som är bra och fint. Jag ska inte säga tryggt men jag är ändå väldigt glad att folk finns.

ps. Idag träffade jag skorna live in person. De kostade kanske dubbelt så mycket och fanns inte i min storlek men jag blev glad som en räv ändå bara av att få ta på dem ds.

och jag önskar ju att jag kunde göra något...



Status quo.


För några dagar sedan framåt småtimmarna ringde någon och grät på min telefonsvarare. Jag är ganska säker på att klockan var efter fyra och jag är inte dummare än att jag vet vem, förutsatt att det inte skulle vara en fem minuters felringning. Min arbetstes är att det inte var en fem minuters felringning, jag önskar att jag har fel.
Men vad gör jag med den informationen? Ska jag säga "såja såja" som en nedlåtande klapp på huvudet? Ibland är det viktigaste inte vad man säger utan att man lyssnar. Jag vill lyssna, men jag vill också tro att jag har lyssnat. Jag är rädd att ramla ned i ett svart hål av deja vu. Och ibland kan en kram vara så ohjälpande som något blir.

thank you thorn

Extrainsatt blogginlägg för att säga att min i-pod håller på att invigas. Varför denna fördröjning, frågar ni er? Slapphet, sjukdom och sociala tillställningar har gjort att poden fått ligga i sin kartong och bara komma upp en stund i taget under drömmande suckar från min sida.

Annars är jag helt trasig i kroppen goddamn, och ägnar tiden åt Dr Phil och liknande. Försöker uppdatera mig på brudens blogg också, typ om hon kunde avgöra vem som var mest lesbisk föregående vecka. Hon skrev lite om Dr Phil. Kul just nu är hennes informationsfilm om mens! http://www.kipara.se/mens.swf Sällan har jag sett något så genialiskt. (Men hon verkar inte så dumi det stora hela)  Och för alla er som inte klickar på länken i tron att det inte ska vara intressant lämnar jag med följande citat:
"Att vara kvinna är att ha ont i magen. Att vara kvinna är att skydda sig vid samlag. Ja... Jag måste komma ihåg att skydda mig vid samlag. Måste man ha samlag? Det kanske räcker om man bara skyddar sig."

När vi ändå är inne på det, hur är det meningen att en inte ska störa ihjäl sig på Libresse nya reklamfilm? HUR I HELA FRIDENS DAGAR SKA DET VARA ROLIGT OCH MENINGSFULLT MED DESIGNADE BINDOR?! Jag blir så oerhört trött på att det är så här civilisationen ser ut. Vad i hela dagen prioriteras för uppfinningar? Och vad är det vi tror ska sälja? Människan fördummas något enormt, i det här fallet den kvinnliga delen av befolkningen. Mig spelar det föga roll om folk vill raka benen, ansiktet eller pungen, men varför ska kvinnor behöva en gudinnerakhyvel med rosa glitter? Blir en bög annars?

Mitt skrivna språk blir verkligen värre och värre. Det fanns en tid när jag brydde mig ganska mycket om versaler och gemener och när jag kunde kommatera en text ordentligt. Nu är jag delvis medvetet väldigt frikostig med paranteser, kolon och semikolon. Men ändå, vart är vägen på väg?


I've got the blues


Dagar som dessa förbannar jag faktumet att jag föddes som kvinna. Ingenting är det minsta roligt eller meningsfullt, allt är som en grå soppa. Grå trådig och oändlig, jag förstår inte vad det ska vara bra för. Jag vill bara gråta lite med en filt över huvudet i väntan på bättre tider. Jag blir helt handikappad sisådär en vecka i månaden. Allt blir omöjligt och insikten att jag är såhär och verkligen inte vill vara det gör inte saken bättre. 

Jag läste i  aftonbladet (yay) om en kvinna som huggit sin sambo i handen med en sylvass kökskniv när hon hade pms för att han inte var tyst när hon skulle sova. Han fick genomgå omfattande kirurgi för att kunna böja fingrarna igen (något som jag antar att han uppskattar att kunna, då det stod att han var musiker) Det fascinerande i det hela var nog att de fortfarande var ihop. Det stod iaf hur man skulle bli hjälpt mot pms:

fet fisk - ganska uteslutet då jag är vegetarian
p-pillret yasmin - hur sjukt är det inte att läkare evisas med att rekommendera hormoner för det ena och det andra trots att det är dokumenterat Riktigt farligt. Jag blir så trött, vad mycket idioter det finns.
SSRI - men skärpning? ska man behöva äta lyckopiller för att kunna leva med sig själv? resten av livet liksom.
ljusterapi - well whatever, det rekommenderar de för allting
d- och b-vitamin - förlåt mig, men jag är skeptisk än så länge

Som bonus har jag blivit sjuk igen. Febern, halsen och öronen. Har legat som ett kolli sen helgen. Eller egentligen inte, det tar alltid ett par dagar för mig att förstå att jag är sjuk. Även om jag svettas som en galning, har ont överallt och är helt orkeslös tenderar jag att först tro att jag bara är lite trött och behöver sova av mig det. Tyvärr har jag haft helt störd sömn och hemska läskiga mardrömmar.

Och så har vi bestämt att ha storstädning innan helgen. Skål, säger jag , att plocka in disken kändes som en enorm prestation idag. Men imorgon ÄR en annan dag, som det heter. Jag kanske till och med dristar mig till att boka tvättstugan...?

Det här ska alltså föreställa min sista semestervecka?! Det är som ett skämt, ligga och febra och gråta. Ovärt som fan, jag säger bara det. Alla dessa planer som går i stöpet. Men men, it's not all bad, igår gjorde jag och Ptr sushi och han har läst barnböcker för mig så jag kan sova. Samt underhållt mig på alla sätt som är möjliga. Väldigt uppskattat.


happy sailor!

136845-5

Pride var roligt i år också, Marit var bra och paraden var kul. Mest var det roligt att träffa folk från förr. Mycket folk från göteborg och så nika var här en sväng och lärde mig saker om i-pod. Jag hade trevligt, men det betyder inte att jag inte tycker pride borde politiseras och inte enbart vara ett jippo. Men när emil säger "varför?" och "de människorna är ju här på house" har jag inte mycket att sätta emot. Men det är väldigt mycket sexualradikalism och porrliberaler. Där tycker jag det finns lite mer diskussion att önska.

A rush of blood to the head

136845-4



Sen jag var tonåring har jag tyckt att ett viktigt samhälleligt ansvar vi har som (friska) medborgare är att ge blod. Man förlorar inget på det och någon annan har ett helt liv att vinna. Sjukt viktigt, med andra ord. Jag har också sen jag var tonåring gått och sagt att jag ska ge blod när jag blir myndig (trots min grava skräck för nålar och kanyler).
När jag blev myndig fick jag körtelfeber i nästan ett år, fult frisk var alltså uteslutet. När jag senare har försökt har det alltid varit något larv som tex. en ny piercing (infektionsrisk) eller nyligen utlandsvistelse som kommit emellan. Men jag har varit på blodcentralen och läst igenom alla Do's and don'ts. Det är platser i centralamerika och bögar och annat de betackar sig för, det vet jag och det har jag fått haltande förklaringar till. Men när jag imorse läste i DN att jag inte får ge blod (någonsin!) pga. att jag haft sex med en man som haft sex med en man satte jag ingefäratéet i halsen. Om  det här så var tio år och tusen HIV-test senare är inte mitt blod önskvärt. Att de inte kan se att vissa människor är mer utsatta än andra? Och att det aldrig talas om oskyddat sex utan bara sex som en absolut faktor. Det finns bara en sorts sex och sen vägrar man göra en annan riskbedömning än att aidsepedimin på 80talet härjade främst hos bögar. Det här sättet att tänka blir en ytterligare stigmatisering, för en redan utsatt grupp. Dessutom kommer det knappast göra gott för blodbristen som jämt och ständigt utropas.

Det läskiga är att jag nästan inte vågar skriva det här. Jag vill ju för allt i världen inte att någon ska på aids och spetälska och pesten bara för att sjukvården ska vara politiskt korrekt. Jag är lika auktoritetstroende som många andra och vill tro att de som fattar besluten vet bäst. Men om resten av samhället är konservativt och insnöat, varför inte skrapa lite på ytan när det gäller sjukvården också? Vi måste våga ifrågasätta.

it's a matter of PRIDE

...Klottrade jag på trottoaren när vi lekte med gatkritor förra året på ringvägen. Jättestort skrev vi och solen sken så vi höll på att gå sönder. Dessutom hade jag knallrosa solglasögon för att inte min ENORMA ögoninflammation skulle synas. Men alla ville ju se ändå så det hjälpte inte.

I år är förstå året på gud vet hur länge som patricia inte kommer ha foamparty, då folk fick skador på hornhinnan av skummet, bl a yours truly. Dock hävdar jag tillskillnad från patricia att det var goddamn worth it och jag skulle gärna göra om det. Men i år är det beach party i stället. jag råkade säga det till en tant på jobbet, då tittade hon anklagande på mig och frågade om det är därför jag ska vara ledig imorgon. Oj. Från början var det ju inte ens mitt fel, jag fick inte ens jobba, då är det klart man planerar att svira lite.

Igår spelade marit på priden, efter två hemska humornummer. Första var bara tråkigt men det andra var stötande för allt vad genustänk och god smak heter. Tur att jag inte är en bitterfitta och tar illa vid mig då... eh?
Hursomhelst kom jag över det när marit kom igång, hon var strålande. Dock lite för mycket ballader och avsaknaden av bandet var lite för tydlig tyvärr. Som tur var satt vi på berget utanför och betalade inte ett öre för det kommersiella jippot som pågår inne i parken.  Ljummen sommarkväll och folköl är skiten det, hade det så bra som bara går.

I-poden har kommit. Den är ännu finare än jag kunnat tänka mig, alltså verkligen <3 Dock har jag haft fullt upp och inte hunnit inviga den ännu. Den är mindre än jag trodde men tyngre. Jag tänker som inte på att hårddiskar väger. Men obviously.

Idag var jag duktig och gick till jobbet själv. Är kanske lite bortskämd med att bli väckt och släpad till jobbet, vilket visade sig av min försovning i helgen. Måste jag ta ansvar själv helt plötsligt blir det så svårt. Inte så att jag inte klarar det, bara det att en vänjer sig av vid det.
Hursomhelst lyckades jag idag och det kommer bli en lååååång dag. Ska lägga mig och vila en stund men vet inte om gräs eller soffa är lämpligast. Jaja, det är mycket med det jordliga.

ÅH, typiskt nu glömde jag ju skriva allt om priden jag loggade in för att skriva. En annan dag, kamrater. Om bara comhem vill kicka igång vårt internet.

RSS 2.0