patriarkatets många ansikten/ nice guys finish last

Ibland blir jag så trött. Ibland orkar jag inte alls med världen.
Det som  stör mig är att kvinnor hellre skulle ligga med charles manson än .... (herregud nud blir jag så otroligt trött. Bara för det  kommer jag inte på EN manlig feminist på rak arm) en vettig och jämställd karl.
Massmördare i USA får högar med beundrarbrev, Helge Fossmo ska gifta om sig efter att ha slaktat två fruar och bra killar får höra att de är mer Kompismaterial för att de inte är tillräckligt stereotypt manliga. Det är bara bullshit alltihop, jag blir så ARG. Det brukar låta att "Jag skulle aldrig kunna ha en kille som är kortare, smalare, inte är tillräckligt bredaxlad (man vill ju veta att det är en KARL) eller åtminstonde _erbjuder sig_ att betalaa på resturang, inte drar ut stolen " und so fucking weiter. Är det äkte kärlek i sin mest patriarkala form? eller är folk är dumma i huvudet? Det tycks mig som många åtminstone är så rackarns självdestruktiva. Du kan inte få en karl som är överordnad bara ibland. Det går liksom inte, har man det där behovet av att bli dominerad kommer det ta sig uttryck i obehagliga former på ett eller annat sätt.

Jag brukar inte ge så här mycket uttryck för skuldbeläggande av kvinnor som hamnar i skit och Nej, det är inte kvinnors fel att de blir misshandlade men kvinnor lika som män är en del i problemet. Det så kallade patriarkatet. Patriarkatsivrare och bilologister finns både i manlig och kvinnlig form och ibland stör det mig lika mycket att små väna flickor står brevid och fnissar uppmuntrande som brölande män som tar Alldeles för mycket plats.

Nu ska jag jobba innan jag börjar låta som linda skugge, over and out.

(En vän har blivit ihop med den största idioten jag kan tänka mig. Han är dåliga nyheter personifiera, en skadad jävel och det är upp till folk att tycka synd om dem om de vill, jag väljer att inte göra det. Han stavas dåliga nyheter och jag bryr mig om henne. En annan vän har sin dubbelt så gamla kille i fängelse medan hon uppfostrar deras unge som inte fyllt ett. Vännen är yngre än mig och hennes kille är aktiv i ett kännt MC-gäng.
Ibland känns det bara en smula hopplöst, ni vet...)


stop me if you've heard this one before



jag är rädd att jag kör över folk igen. sen är jag ju en korsning mellan en ångvält och en sådär diplomatisk sak och det blev så konstigt. jag ser allt som utifrån men ibland är det som att jag inte kan låta bli. bara för att det går.



går badade jag. det var fantastiskt.
sommaren är här nu!

klyschor att banka in i hjärnan idag.

Efter regn kommer solsken.
Inget ont som inte har något gott med sig.
Man kan ju inte ha roligt jämt (hallå)
Man ska inte måla fan på väggen.


jag har ägnat förmiddagen åt att måla fan på väggen (fan fan fan fan fan)
men sen har jag och P. jobbat ihop, jag fick leka taxi och skjutsa honom på cykeln och det var så himlans roligt att jag glömde att hela min sommar känns förstörd. skål, kamrater!


idag är nationaldagen.
ibland tänker jag att jag borde börja blogga om riktiga saker. jag tycker ju så jävla mycket hela tiden.
lite som gylf.se, där snackar vi verkliga och tänkvärda inlägg. jag kan bara inte tänka utan att se orden på en skärm. ibland är det som ett beroende. räknar med att få typ 5000kr nästa månad. YEAH BABY! ( slå upp ordet sarkasm om jag inte är tydlig nog.)

RSS 2.0