Hell Seitan!

Seitan är för er som inte vet vetegluten, vilket man kan äta som köttsubstitut om man inte äter kött. Eller även då. Idag har jag ätit Seitanburgare till exampel vilket var en strålane idé.

Mitt födelsedagskalas blev ett fylleslag. Men folk åt snittarna iaf!!1 Toppen. Jag minns dock inte att jag sa hej då till någon, det finns en risk att jag inte ens märkte att folk försvann. Intressant tanke. Jag hade svår bakisångest i morse, orolig att jag sagt något dumt. Gunnar drog vid 10 imorse och Sibel gick till jobbet så jag blev ensam.
Var är då Peter kan man fråga sig! Peter blev kanonfull någon gång i natt och la sig på golvet i badrummet. Sen vägrade  han flytta sig då han inte fysiskt klarade det förrän vid ett-tiden idag. Då kom han stapplande med morrhår i ansiktet. Fulla människor borde alltid ha kattsmink. Dock bäddade jag ned fyllekatten med madrass, täcke och kudde så han sov nog gott i natt. Idag har jag gått runt naken och lagat mat till peter, och hämtat saker han behöver men inte når. Man kan säga att jag känner mig som världens bästa såna här dagar. Alltså hur skulle stackarn klara sig utan mig?

En annan sak jag älskar med min mor (förutom hennes hat mot påven och så) är hur hon kan småfnissa åt sig själv för att hon har så småborgerliga skor. Det tycker jag är fantastiskt.

jag fyller 24

och jag gillar det!!!!1

Seitan!

Efter att inte kunnat tänka på annat än gluten i tre dygn har jag äntligen tillagat Seitan. Den blev faktiskt så bra som jag hade hoppats även om det inte blev så hemskt mycket. Men jisses vilken grej!

Imorgon blir jag 24 som är delbart med många tal och ska ha kalas. Så idag har jag och pete köpt tårtingredienser och dylikt. Och det verkar som att några kommer och äter tårta i alla fall, pepp! annars får de skylla sig själva. Då sitter jag och Peter utklädda till olika djur i vår soffa och är stenfulla.

Jag är även städat det stora badrummet hos oss som garanterat inte blivit städat, inte sen jag flyttade in i alla fall. Det var inte så något sätt en angenäm upplevelse, kan tilläggas. Men nu är det rent som ett... öh... rent badrum? Ja just så.



Såhär ser det ut när Seitanet inte är klart.
Seitan är roligt då det låter som att man säger satan.

Jag svor lite på mitt naturläkemedel i morse.
Fast hade jag väntat mig ett resultat då?

(observera att vi sitter på bussen och pratar rätt högt)
Jag: Alltså, hur gick det med pyjamaspartyt vi skulle ha
Peter: Ja just det..
Jag: Men det börjar väl bli dag nu? ... om vi har det medan anders är borta har vi en extra säng
Peter: Vi kanske skulle ha den där gruppsexfesten vi skulle ha?

take it or leave it

Magic numbers i lördags var bra. Och långt. Jag tror jag gillar att ha som tradition att se dem kring jul. Nu kanske Romeo bara flörtade men om man får tro honom så planerar de att för alltid återvända till Sverige såhär års. Min inställning till Magic numbers är ju att de är fantastiska men i ärlighetens namn är det Michelle som verkligen sopar mig av fötterna. Och av någon anledning kändes hon delvis lite av i lördags. De spelade iofs närmare två timmar och hade tidigare på dagen spelat en ersättningsspelning då fredagens blev inställd. Så det är väl inte konstigt.
Förra året minns jag att jag var mitt uppe i en enorm hopplöshet vid tillfället av deras spelning och de var ljuset i mörkret. Jag tänkte till och med att det var nästintill okej med att julplotter på scenen. Nästan charmigt. I år kände jag inte alls någon överseende med julallsången. Jag kanske är känsligare för julen nu.

Hoppas att gamla street blir till återuppstår som något fantastiskt.

Jag gillar verkligen min mamma. När det blev tekniskt fel på tv nyss skyller hon på påven. Det kan han ha. Nu ska vi i alla fall titta på någon filmatiserad Jane Austen om heteron som blir kära i varandra. Det gjorde vi när jag var liten också, nostalgin kommer krypande.

Jag fick ett julmms av gulliga therese. Inte för att jag älskar julen eller kan läsa mms men jag uppskattar det innerligt.



the magic numbers

Ikväll är det konsert och det kan mycket väl bli den bästa kvällen på länge. Jag är så himmelens lycklig now a days. Om de leggar mig ikväll och jag inte får komma in på spelningen ska jag dock stå utanför och gråta hela kvällen. bu-bu-bu, ska jag gråta. Igår var gurkan här och vi hade en klassisk myskväll. lagade mat, pratade om livet, youtubeade ulf ekman och åt popcorn ända in på småtimmarna. Det var sjukt trevligt och välbehövt.

Nästa vecka har jag tjugofyra årskalas och maskerad. Alla får komma, med vissa förbehåll. Alla som är snälla i alla fall. Känns som att alla jag känner är bortresta, och så minns jag varför jag slutade med födelsedagskalas. Jag minns mina barndomstrauman. Peter har i alla fall lovat att klä ut sig så det blir väl att vi två får supa oss plakata i olika djurdräkter.
(Efter att jag fått nygammal mobil har jag inte allas nummer så jag antar att jag missar att bjuda folk. men alla får komma.)



Dags att fixa nytt pass. Jag önskar att jag fick använda ovanstående bild.


dagens grej




Jisses vad tid jag lagt på att bränna skivor till nati. nu verkar det äntligen fungera. Och jag känner ju inte ens nati, gör jag inte. Nåja, snart skola. Sista dagen så någon har bestämt att vi ska dricka öl. Min kropp är inte frisk nog att hantera öl dessvärre, men jag ska titta på.

idag blir jag glad av följande


lucia

Nu har jag kännt mig bakis mer än ett dygn. Å ena sidan minns jag varför jag inte druckit alkohol på så länge. Å andra sidan har den här helgen varit toppen. Verkligen strålande. Trots att jag har flyttstädat halva lördagen. Shit vad saker det samlats i gamla lägenheten. Ord kan inte beskriva.
På inflyttningsfest hos Jessicas kompis hittade jag en kompis i femårsåldern och alla var snälla. Roligt var att Jessica var i stan men hemskt tråkigt var att hon mådde dåligt och gick hem. Roligt var verkligen att goude var i staden och på spelningen. Han är så grymt trevlig. Sen sprang jag på min klassis på bar122 också, och förklarade att jag tycker hon är grym. Så som man gör på fyllan. Men hon är grym. De där göteborgarna, alltså.

Ang. grupperna i skolan var det bara jag och en till som inte hittat någon grupp. Alltså blev vi valda sist men jag tror det blir roligt i alla fall även om jag är nervös. Ämnet på kursen är vad han lever, andas och tänker. Jag anstränger mig för att hålla uppe hans takt om man så säger.

Jag minns inte längre vad jag ville ha sagt, tröttheten förtär mig. Tröttheten den tröttheten.

santa lucia.

Jag har något utav en luciatradition. Varje år när det är lucia skriver jag något argt om det. Ett år jobbade jag i skansenstallet och vi fick köra luciaekipaget med häst och vagn. Man skulle kunna säga att det gav mig mycket funderingar. Ett år skrev jag en fantastisk rap om luciafenomenet som jag till min sorg inte har kvar.
Santa Lucia var ett helgon som kämpade för fattiga och svaga. En sann humanist om ni så vill, lite som jesus, om någon sådan snubbe nu existerat. Hennes roll i historien  var iaf inte att vara vacker, mild och skrida.

min bror feministen!




Jag vet inte vad jag ville ha sagt med honom egentligen. Men det blir en jul i familjens tecken. Ska förmodligen umgås med hela min biologiska familj. Just like in the old days. Börjar någon bråka åker jag hem på studs. Tänk vad skönt, så var det inte när jag var liten.

Idag fikade jag med Eileen och i vanlig ordning pratar vi jobb eller genus hela tiden. Sen drog vi runt lite på colorez. Men herregud vad det är plågsamt att vistas i det offentliga rummet i juletider.


Julmys hemma hos oss på tisdag, hojta om du vill komma. Från början är det Sibel och hennes vänners traditionella julfirande men är man snäll får man komma ändå. Jag ska tjata på moa, hon är ju ändå i skolan då. (Lustigt att jag skriver julmys som något positivt eller åtminstone neutralt. Men pepparkakor är gott.)

go go go!

Jag förstår inte varför man inte får säga patriarkala strukturer men hänga halvnakna tjejer i stripstänger. Men det är ju bara jag. Förutom några småsaker tror jag att det kan bli toppen verkligen. Jag håller en tumme för t.

Boys don't cry var jobbig och sen hade vi gruppterapi på arom. Det hjälpte lite men jag har fortfarande ingen grupp att arbeta med. Grupparbetena ska förvisso inte in förrän efter jul men grupper och ämnesval ska in nästa vecka. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är alltid lika kul att bli vald sist.

För två dagar sedan klippte jag big brother-hockeyfrilla på Peter. Idag bad han mig klippa honom så han ser ut som en vanlig pojke igen. No more hockey, jag önskar att jag fått fota den tillsammans med en lösmustasch. Men man kan ju inte få allt.

klösbräda

Där jag bor är det en rosa fondvägg. Den är jättefin och precis vid sängen. Här om dagen såg jag mystiska prickar där den vita tapeten stack fram, varpå jag frågade Peter som sover närmst väggen om de alltid varit där. Han svarar något kryptiskt om att han fastnar med fötterna. Eh? När jag frågar om han menar med tånaglarna kommer det fram att han använder väggen som kläsbräda och ligger och kloar konstant. Till saken hör förstås att mannen i fråga inte är ett stort fan av att klippa tånaglarna mer än till jul och midsommar.

Livet leker, var med frasse idag. Han såg en hund som han ville kramas med. Jag väntade bara på att han skulle börja vifta på svansen. Han är nog lite hund innerst inne, det är rart.

Jag: Lägger du min nytvättade tröja på golvet?
Peter: Var ska jag annars lägga den?
toché!

Ang. skolan ska vi se boys don't cry imorgon vilket är sjukt ovärt. Jag kommer bara gråta så jag inte kan andas. Gråta är egentligen inte jobbigt men folk blir så konstiga. Känsloyttringar är överlag inte något människor är vana att hantera, upplever jag. Alltså tänker jag att gråta är ok, men kanske inte jämt? Dessutom finns det på listan med saker som kissa, ha existensiella kriser och klippa tånaglarna, något man föreslagsvis gör själv. Eller i väl valt sällskap. Eller med vem som helst på fyllan (räkna bort tånaglarna här, annars blir det för konstigt). Äh, jag vet inte. Men jag ska gå imorgon i alla fall.


Edit: kräksjuka

Okej, perarvid hade väl kräksjuka och inte förkylning. Men ändå, man ska vara glad att man har sina lemmar intakta.
Imorse var jag till apoteket för att köpa nässpray då min förkylning bestämt sig för att titta in igen. Närmaste apotek till skolan ligger inne i huddinge sjukhus och man får gå iaf hundra meter genom korridoren. Jag insåg plötsligt att det är kräksjuketider och drog upp min palestinasjal till ögonen. Hoppas ingen blev rädd.
När jag kom till skolan upplyste Lea mig om hur många i hennes närhet som har kräksjukan. Jag är lite smårädd i ärlighetens namn men ska hålla mig undan människor var tanken. Imorgon ska jag till stallet och hänga! Det är bra. Frisk luft är välgörande.

Retorikövningen gick bra och var hemskt rolig. Jag är så förtjust i mina klasskamrater vid dessa tillfällen. Dock ska vi göra grupparbeten i valfria grupper och jag känner att jag kommer bli över helt ensam. Vald sist på gympan osv. Fast jag har heller inte orkat engagera mig så mycket. Jag är alltid så trögstartad på nya kurser. Den här handlar iaf om representationer och jag vill skriva arbete om barnböcker eller lejonkungen.

Dramaqueen

Hade galna stressdrömmar i natt. Inte som mardrömmar men det var så mycket. Jag tappade bort allt jag ägde utom minneskortet till min kamera (vad ska jag med det liksom?), var tvungen att ta hand om ett helt stall själv och försov mig. Sen var jag på hultsfred och drömde som att jag var full. Alltså jag var ofokuserad och besvärlig. Sen hade jag en skitsöt griskompis som dog på något vänster. Och perarvid hade fått någon form av blodpropp och amputerat båda armarna. För att kolla att allting var ok så hörde jag av mig till honom på morgonen. Han svarar:
- Alltså jag har ju varit sängliggande sen söndag så det stämmer ju lite.
(det är okej, jämför din förkylning med blodproppar)

just nu: Blickteori

Hette det ens så? Jag tyckte nog läraren var lite väl noga med att påpeka att det är en radikalfeministisk tes. Alltså på 1900talet har radikalfeministisk teoribildning varit både framstående och viktig för feminismen. Kan alla sluta se det som en avart? Jag tror inte till hundra procent på allt som gjorts i radikalfeminismens namn och inte heller marxismens. Men jag ser poänger och blir inte provocerad av dess blotta existens. Tänk allt ondskefullt som har gjorts i demokratins namn?

Imorgon ska vi hålla tal i skolan. Retorikövning. Igen. Jag är lite sugen på att använda mitt gamla tal men eftersom det här handlar om helt andra saker går det inte. Vi skulle dock få ha en persona så jag funderar på att ha en ond sådan och försöka få in samtliga härskartekniker på två minuter. Det ska väl inte vara så svårt?
Peter kom just in till mig när jag satt framför datorn och frågade om jag hade börjat skriva.
"Men jag skriver ju ser du väl?" utbrast jag, varpå Peter tittade efter och såg mig skriva in www.hotmail.com. Det räknas ju som skrivande även om jag skriver helt fel saker. Helt fel, ja.

Idag lämnade jag tillbaka f-ordet. Jag har läst ut den men framförallt har jag fått nog. Just nu känner jag inte för en fullständig recension men håller med personen som sa att de är verkligen mot en ny feminism. Dessutom gillar jag nästan lika mycket att lämna tillbaka böcker som att låna dem. Dels för att jag får vara i bibliotelket vilket jag förvisso är typ jämt. Men också för att det är skönt att ha läst ut en bok och det känns tryggt att ha lämnat tillbaka den i helt skick utan att tappa bort den. De på biblan är fortfarande mysiga. Idag frågade jag var de köpt sina gosedjur, Bu & Bä. Jag älskar Bu & Bä av den enkla andledningen att de liknar Pumin, min låtsaskompis. Hur som helst var de hjälpsamma och hur som helst lånade jag en bok om akay som jag älskar lite.

backbeat the word is on the street

Medan andra blev utsatta för §13 skrålande jag you make me feel like a natural woman vilket är lusigt av så många anledningar. Sångkurs hela dagen med lee och en massa främlingar. Ord kan inte beskriva hur mycket jag beundrar maria. Jag ryser verkligen när hon sjunger och hon är absolut på topp 10 över de häftigaste människorna jag har träffat. Nöjd nöjd. Så nu är jag sugen på sånglektioner. Men jag vill ju också ta ridlektioner någon gång (vilket jag förvisso ändå inte har råd med). Till och med innebandyn kostar pengar. Listan på kostsamma aktiviteter ökar konstant. Listan över pengainbringande aktiviteter sinar kraftigt. Jag har inte jobbat på jag vet inte hur länge... Hemtjänsten var väl i juni. Montaget jobbade jag en del (för mycket) i september  och visst har jag gjort någe annat men inte mycket. Hade tänkt jobba i helgen men kom på att jag hellre kramas med frasse och får frisk luft. Frasse är en sån fining, jag funderar på att börja enbart blogga om honom. Jag älskar verkligen att vara i stallet och att vara ledig är roligare än att jobba. 

Jag börjar bli som ett litet barn. Allt som är roligt ska hinnas med, allt som är tråkigt är omotiverat. Varför jobba om jag kan överleva utan?

succé var ordet

Jag kan meddela att nakendansen var toppen. Hade kunnat länka om jag orkade men de kommer väl inte tillbaka till Sverige på ett tag ändå. Jenny var också nöjd med föreställningen. Dock var det lite läskigt att någon mådde jättedåligt i publiken så de fick tillkalla ambulans och sådär. Jag som är rädd för precis allting kände mig lite stirrig men personen klarade sig iaf. Nakna män som lyfter runt med varandra är ball. Dessutom känns det så mycket mindre tillfixat med kroppar än med kroppsstrumpor och balettkjolar. Koreografen menade på att det är uniformer vilket är smart.


En helt annan anekdot är att en kompis kompis eller hur det nu var hade en sambo som tvingade honom att sova på soffan varje gång han var full. Det framgår inte av historien om det var ofta eller inte men jag antar att det ska tolkas som ett ogillande. Jag fattar inte riktigt.
Jag är överförtjust när Peter kommer hem full (nykter också, det ska erkännas) då han är något utav det festligaste man kan tänka sig. Dagens historia är om hur han drack fem öl och förlorade stort i bowling. Oavsett vad han säger eller gör är han nog den roligaste i världen när han är full.

mmmm...blogg...

Jag förstår inte när blogg började stavs med två g. Det är ju helt befängt. Fast ändå inte om man ska få in det i det svenska språket, vilket verkar viktigt. Jag vill inte vara en bakåtsträvare, men fåniga ord borde man väl kunna strunta i?


Jag borde plugga representationer men jag förstår inte riktigt poängen. Livet, å andra sidan tycks mer meningsfullt än någonsin. Idag har jag åkt spaceball. Det var kul, jag var upp och ned. Sen blev jag illamående.
Imorgon ska jag och jenny på nakendans vilket ska bli roligt. Seminariet ser jag inte så mycket fram emot men ändå.

RSS 2.0