det är bara att inse

ingenting är heligt längre.

det måste vara julstämningen.


anders om Rapporten är klar.:
jag stod bakom dig och knackade på dörrkarmen för att säga hejdå men du reagerade inte, pillade med något på golvet. sedan ropade jag högt när jag faktiskt gick genom dörren också. sådeså!



I ärlighetens namn kammade jag mattfransarna. Jag vet inte riktigt vad som flög i mig i morse. Alltså, verkligen inte.

Rapporten är klar.

Jag började dagen med att stirra apatiskt i taket ett bra tag till band of horses och magnetic fields. Jag förstod inte riktigt varför men jag såg heller ingen anledning till varför inte. Sen dammsög jag maniskt och våttorkade golvet utan någon egentlig anledning. Här någonstans drog lillis utan att säga hejdå, jag förstår honom. Sen åt jag frukost som jag inte ville ha. Efter det läste jag don kullick och maria rankkas inlägg i f-ordet och blev fysiskt illamående (vilket inte tycks ge med sig). Sen gick jag till skolan och skrotade större delen av min rapport (eftersom den likt allt annat suger idag). Sen satte jag genomgående citationstecken kring ordet Kärlek och lyssnade på suffocate for fuck sake. Snart är jag färdig.

uppsatslängtan!!1

Jag blir så avundsjuk på folk som skriver spännande uppsatser. På sistone har jag som hört så mycket av folk om deras grymma uppsatser. Det gör mig fantastiskt inspirerad men jag vill som bara skriva om opåkallade saker. Jag tycker inte det är ett självändamål att skriva en välskriven och korrekt uppsats om den inte är rolig/intressant och framförallt tillför något nytt. En bra uppsats är något som ger aha-upplevelser och problematiserar ens tidigare uppfattningar om verkligheten. Därför är det töntigt att skriva en uppsats om något som bara är.

Jag vill skriva om flashback, om extremmetal och lite annat. Sen har jag en jättehemlig och jätterolig sak (person) jag vill skriva om som skulle vara fantastiskt om jag hade alla förutsättningar men det är nog snarare ett c-uppsatsprojekt (där ser man, ska jag skriva c-uppsats?).

djursex # 2

Credd till jessica som tipsade mig om boken "Sex & samlevnad för hela skapelsen" som handlar om hur djur har sex. Var just och lånade den. Jag hade reserverat den, vilket är jätteroligt för då fick jag högt och tydligt upprepa titeln för den nya unga killen på biblan. Han brukar vara väldigt snäll mot mig, han är nästan min nya favorit. Fast jag har en annan favorit sen Guillou-incidenten.


Djurs sexuella beteende är viktigt för förståelsen av mänsklig sexualitet, iaf så länge det finns idioter som hänvisar till vad som är naturligt. Djuren om något visar att det finns ett så brett spekta av vad som är naturligt att det blir svårt att argumentera emot perversa böjelser med hjälp av naturen (ironiskt va?). Dessutom är boken seriöst underhållande, jag har inte kommit så långt men tänkte sätta mig och läsa på lunchen. mmm... lunch. Jag börjar växa fast framför datorerna i skolbiblioteket. Och nu urartade ett gällt skratt i närheten. that's it! i'm outta here.

ps. När jag kom hem från resandet igår sa jag att jag inte ska lämna huddinge på ett dygn. Jag funderar på att dra till med två. Jag har allt jag behöver här. ds.

pps. jag är grymt nervös inför att opponera på min kursares rapport. Jag tycker det är svårt och jag utgår från att hon kommer bli ledsen. ds.

jo, jag tackar ja!


ibland känns inte blogg.se så bra

Inte bara reklamen men första sidan får mig alltid dålig till mods. En skulle fixa sig en tuff bloggadress på en tuff server.

Såhär: perarvid skulle köra ett flyttlass i genom det snöiga sverige så han frågade alla han kände med körkort om de kunde följa med och köra. Det kunde de inte (eller såg ingen anledning, det förtäljer inte historien) så frågade han alla utan körkort och historien var likadan där. Förutom den lilla detaljen att jag tänkte "varför inte?" så tolv i tisdagsnatt möttes vi och åkte till orminge där bilen enligt utsago skulle stå klar. Vi kom iväg vid halv två mer som tur var hade vi kaffe, läsk och dyl. Sen var det en konstig tur till varberg och tillbaka. (Jag blev lovad en sväng förbi ullered som blev max 45 minuter men jag fick iaf nya byxor) När jag väl kom hem dischade och stupade jag i säng. (Då sov jag ändå några timmar i bilen på vägen ned..) Nu har jag sovit bra mycket över tolv timmar men det känns ändå fel ett gå upp. Linneas nya granne var kanske det finaste, jag önskar att jag fick ha honom. Han sa iofs att han skulle flytta och skaffa sig en ny tjej (inte så att jag tänker vara henne, men han kanske hamnar i stockholm).

Nog om detta jag måste äta frukost och gå och fixa min opponering. Jag tänkte bara lalla runt men det var inte uppskattat så det senaste konceptet är "hård med rättvis". Vi får se hur det går! Det är ju så många tankar jag måste reda ut.

okej jag har inte hunnit läsa det själv för jag jobbar hårt men ändå.

http://ourworld.compuserve.com/homepages/women_rebuttal_from_uranus/school.htm


Freudian slip #2

Skulle korrläsa min kursares läsrapport om jämställdhet på dagis. Hon lyckades få med det snyggaste syftningsfelet jag skådat!
"På det sättet kan man få barnen att leka mer med varandra och inte bara sitt eget kön".
Ja, gud vad vi skrattade. Vem hade kunnat tro att jämställdhet är så roligt?

förlåt för att jag väckte dig på natten förlåt för att jag stökar ner ditt rum



förlåt att jag fick dig att känna sådär.

åh, freudian slip <3


Jag håller på med uppsatsen för glatta livet och insåg att jag skrivit "kvinnors fördärvsarbete" i stället för "kvinnors förvärvsarbete". Helt hysteriskt! Lönearbete skadar din hälsa allvarligt..

holy shit!

Igår var jag i ett sammanhang av massa människor jag uppriktigt beundrar men inte känner. Det slutade med att jag satt och åt tårta och pratade med en av mina favoritartister och att jag hann träffa han med bloggen, ni vet. Han som ska anställa mig, och det visade sig att det inte är kört än. Så snälla håll en tumme för mig, snälla, jag behöver det.

Sen flamenco följt av bk och en lång lång resa hem, jag kräktes dock inte fast vi satt längst bak i nattbussen. Idag har jag varit oförskämt bakis och alla planer har gått i totala spillror men det får det nog vara värt. Resultatet är iaf att jag fått straffet att gå upp vid 7tiden för att ta mig till skolan och få mycket skrivet imorgon. Imorgon rivstartar jag tentaveckan (fast det inte är en vanlig tenta utan en läsrapport vilket innebär i princip samma sak. ) Så jag kommer nog inte se några människor innan nästa vecka men det är okej.

god morgon!

Jag har sovit sjukt dåligt den här veckan och vaknar mer missnöjd än vanligt. Idag har jag fått en enorm fettfläck på en favvotröja, min nyköpta mixer är trasig och jag har glömt min lunch hemma. Min bok fanns såklart inte inne så jag kan inte plugga något. Så jag är i skolan och lyssnar på what a fucking lovely day (Dagens låttips!)

Ikväll ska vi i alla fall ha falafelkalas. Ett koncept som jag tycker talar för sig själv.
Och imorgon är det 75årskalaset på rfsu och det ska bli kul. Tror jag. Jag är inte så nervös.



fuck me i'm twee!

Nej, verkligen inte. Men jag youtubar och inser att tullycraft är still going strong. Det överraskar mig men jag är glad. Letade efter ukulele me för att kunna plugga ordentligt. Jag sitter i skolan och borde skriva på min rapport, men mest funderar jag över livet. Jag försöker också hitta på en titel till min rapport som är lite klatschigare än Nordiska Kvinnors obetalda arbete i heterosexuella sammanboende parrelationer. Det är svårt.



Jag vet att ljudet suger, men kom igen det är twee. stökigt!!1

Ut ur dimman!

Nu har jag på något vis bestämt mig för att friskförklara mig. Tyvärr är jag sådär sinnessjukt trött och hängig som jag blir när hormonerna gör som de vill, men om jag vilar 15timmar om dygnet är jag som ny!
Den här semiåterfunna hälsan gör att jag helt plötsligt tänker "åh träffa x, varför har jag inte gjort det på så länge?" "åh, äta avocado, varför har jag inte gjort det på så länge?" "åh, göra whatever, varför har jag inte gjort det på länge?" och så tänker jag igenom alla mina vänner och alla mina intressen och blir lite stressad. Svaret på ovanstående frågor är givetvis för att jag skrivit hemtenta och följt upp det med några veckors sjukdom och på sin höjd tagit mig till skolan (som är ack så nära).

Fan, jag hade något roligt och viktigt att förtälja. Imorgon får det bli!

Djursex!

(Ja alltså nu kan ju folk googla sig hit med helt fel förväntningar men jag vill inte hålla på med falsk marknadsföring.)

Axels födelsedagskalas var helt strålande. Och vi hade fenomenala samtal om djurs sexuella beteenden. Som marulkhanen som är superliten och hittar en stor och stark marulkhona att bita sig fast i. Sen sitter han där och parasiterar. Och vårtsvinen som kissar på varandra osv.
Det är något att hänvisa till när folk drar in "naturligt" när det talas om männsklig sexualitet.

Hur som helst hade jag väldigt trevligt med är fascinerad av hur långt det är till hässelby. Jag hatar nog fortfarande hässelby litegrann men det är okej.



(bildtext: nej, den har egentligen inte med ovanstående berättelse att göra men det är en fin tårta jag och peter gjorde för länge sedan.)


hett tips!

Om du inte vet vad du ska göra på Lucia så har The Ugly releasefest.
Det är Peters band och de ser ut såhär och spelar mest låtar om satan.
Kom vettja!



Bilden är förmodligen stulen av Johan Eriksson.

var tog den vägen?


Jag fick ett kort ryck av att sörja den förlorade sommaren. Förstår in att det här inte var många veckor sen? (observera min hudton, jag har jobbat hårt på den) Åh, popaganda come back. Synd att jag var sjuk då också, och synd att det är så min ungdom förflyter. Men jag är inte bitter, jag dricker ingefäraté!

Förresten skulle jag fått sitta i dörren till mimikry om jag hade varit frisk och inte totalt uppbokad. Följande händer i helgen:
- sexualpolitisk dag på rfsu lördag 10-18
- middag i skarpnäck med gamla kollektivet <3 på lördag
- match om jag skulle friskna
- födelsedagskalas hos axel
- slick!
Som om detta inte är nog frågade gunnar om jag vill hänga och sibel lovade lyxkaffe om jag hälsar på henne på jobbet. Jag ska så göra det någon gång. Jag har allt för få vänner med jobb som Jag kan ha nytta av. Dock kommer pete kunna trycka allt i hela världen till mig när han är fardigutbildad och DET om något är cool. Irländaren som kunde skriva mig på listan till mogwai är i högsta grad funktionell i sitt yrke men honom känner jag ju knappt. Och världens snällaste Eileen har sagt att jag kan få åka med hennes tåg, det är förmodligen det allra bästa!!!1 Folk är visst lite funktionsdugliga ändå.

jämställdhet nu igen



För övrigt är det likabehandlingsdag idag (till skillnad från de övriga 364 diskrimineringsdagarna, höhö) och handisam var mest förvirrande. Snart är ska jesper uppträda och jag börjar så smått fundera på vad jag ska skriva rapport på. Jag önskar att jag fick göra intervjubaserade rapporter. Det finns en del av mig som längtar till b-kursen. Den andra är rädd.

Nu har jag varit sjuk superlänge och missar liksom hela mitt liv. Det är lite synd, men skönt att vara tillbaka i skolan. Och jag längtar till på lördag för då är det middag i skarpnäckskollektivet!!

"det där är så svenskt"

sa chefen, när jag tyckte han var snäll som sa att jag saknades på jobbet (något som likagärna kunde tolkas som att jag ska veta min plats i vårdträsket). Jag frågade vad en skulle svara och han sa "tack, kan man säga. och man måste inte svara att en har saknat jobbet om en inte vill".
Virge sa något snällt förut och jag kan inte ta till mig det alls. Nu går jag emot min instinkt och återger komplimangen (jag tror att de förstörs om man berättar dem, eller att någon ska motbevisa en.) Hon sa att jag är bra på att skriva, och genast blir jag stressad och tänker att det finns ju folk som är bättre. HERREGUD! jag ska föreställa feminist, man måste inte vara bäst på allt. Jag har en viss känsla för språk, kan jag inte bara säga tack och låta det vara? Jag gör inte anspråk på att vara bäst, det vore tråkigt. Tänk att behöva läsa en riktigt bra bok utan aha-upplevelser eller den där otroligt intensiva känslan av att Jag önskar att jag skrivit det själv. Läste nyligen om varför jonathan safran foer vissa dagar kallar sig vegetarian. Jag ler med hela ansiktet, den människan besitter något övernaturligt vad gäller språk. Det gör mig glad att jag aldrig kan tänka "äh, det där kan jag göra bättre". Jag älskar när ord liksom får mig att smälta. Åsa Crona håller just nu¨på att förändra mitt liv. Det enda som känns klurigt är hur jag ska få alla jag känner (och inte känner) att läsa bakom spegeln och kopiornas uppror. Jag tror peter gick med på det i natt men å andra sidan var han halvsovande ochhan sa ju inte _när_. Jag låg och läste halva natten och blev arg/lättad på det där sättet som nästan bara feminism kan ge mig. 

Åsa Crona har så sedliga tankar om det mesta:

"Simone De Beauvoir snackade om det andra könet. Mediasamhället i kombination med urbaniseringen har gjort det aktuellt att tala om en andra art, en sömngångarbefolkning som lagt ut sitt tänkande på entreprenad och som samtidigt tappat möjligheten att identifiera även sina mest elementära känslor."
 

chefen ringde!

Jag blev givetvis tagen på sängen bokstavligen, jag ligger nedbäddad sjuk som ett djur och lyssnar på looptroop. Kanske ska gå upp och hämta lite jouice, men det hör inte till saken. Chefen undrade om jag tänkte jobba och sa att jag var saknad. Även fast han sa det blev det inte ett så varmt och personligt samtal som jag hade hoppats på. Jag har ju tänkt ringa honom ett par veckor nu, mest för att småprata. Jag frågade om tjänstledighet och han frågade om jag ville jobba. Jag sa att jag vill det, jag behöver ju pengar. Jag sa inget om att jag hoppas på att få höra från mitt drömjobb den här veckan. Drömjobb är en överdrift och jag kommer få äta upp det om jag får jobbet och när det känns över mitt huvud alltihop men man kan lugnt säga att jag prioriterar det. VARFÖR HÖR DE INTE AV SIG?!?!

könskriget en gång för alla


cabaret - 08

Jag har blivit seriöst sjuk igen, jag trodde jag hade bättrat mig men ICKE. Trots detta begav jag mig på genrepet på kören. Kent var med och skulle fixa scenografi. Det lät bland annat såhär
- Lite mer sensuellt måste ni göra det.
- Och så kommer ni och och bara "var ä bruudarna?"
- ni kanske kan se ut som ni kissar?
- och så går ni ut och flörtar med publiken.
Mäniskan spårade ut totalt måste jag säga. Han är ju minst sagt kreativ. Jag var lite rädd i början men vi får väl se. Är jag intefrisk kan jag ju ändå inte sjunga på lördag.


Men snälla snälla, skicka ett mail och säga att jag får komma på intervju. Det är allt jag begär, en liten intervju!!!1

Nu skrev irländaren att jag får komma in gratis på mogwai och här ligger jag som ett sjukt djur :(

Åh så klassiskt!

Underbart att träffa J som börjar med att berätta om sin vilda kväll på erotikmässan och hur hon vaknade med en piercad bröstvårta och inte alls förstår hur det gick till. Samt hon hennes väl som fotograferat sig med någon manlig strippa och en orm.

Alltså jag stöder såklart inte det här beteendet men det är underhållande.

Jobb. Jag tänker jättemycket på jobb. idag träffade jag några som jobbar på livenation och jag blev sugen på att nästla mig in. Annars vill jag så gärna ha svar på min ansökan, det borde komma i veckan. Nervöst värre.

RSS 2.0