god morgon!

morgonstånd har guld i... äh jag minns inte. Nu sitter jag på skolan igen och ska påbörja dag två av tentaskrivande. Jag är sjukt nöjd med min insats igår och hoppas jag kan få ned något vettigt idag med. Kören igår var också toppen. Det enda jag på sistone misslyckats med är att klä på mig i morse. Så nu har jag en tröja som är trasig längst hela ena sidan. För att inte visa some sideboob för någon oanande stackare har jag min palestinasjal över mig. Men det råkar såklart stinka rök så det var inte så lyckat heller. Nu : Tenta!


word!

INTE


Word stinker hitler.
När jag skriver heteronormativitet ser den ordet som ett stavfel och vill ändra alla "queer" till "queen".
orka.

ord kan inte beskriva.

Jag förstod först inte riktigt hur jag ska klara av att skriva tenta när jag mår såhär, men sen insåg jag att det är det perfekta att kanalisera den lilla energin jag har. Hoppas slippa all form av socialt umgänge den här veckan. Har jag fritid ska jag se på futurama eller sova.




.

Ovanstående är alltså ALLT som är fel med Sverige just nu. Betala bort ert dåliga samvete för folks skeva skönhetsideal. Till ett jävla sminkföretag?! Och en liten arisk tonårsmodell som ser "perfekt" ut med gängse normer ska få oss att vidga den samma? Fuck you, jag blir så äcklad att jag vill skrika. (ironiskt att jag ändå väljer att klistra in reklamen. Jag har säkert fem läsare i veckan jag kan påverka)

Tenta!

Tenta gör mig kreativ. Saker som att torka ur kylskåpet, rengöra ventilgrejen nedanför kylskåpet, sortera saker, diska, läsa på om dödsstraffet i Sverige på 1600talet och skicka de där mailen jag aldrig skrev känns plötsligt så enkelt. Idag flyttar frasse, det är lite spännande må jag säga. Och ikväll kommer sami och vi ska se jason mraz!! mistah a-z!!!!!1 yeah. Okej nu ska jag ge mig. Annars har den här dagen börjat rätt dåligt men jag hoppas att jag kommer på rätt köl. Om inte annat kanske jag får något gjort.






favoriterna!

Paneldebatt!

Idag är sista seminariet i den här delkursen, alltså ska vi ha paneldebatt. Alltså fick jag vara debattledare för jag var borta när vi bestämde roller. Jag kommer dra en janne josefsson och avbryta alla som är osakliga. Hurra! och ikväll är det svennehemmakväll för hela slanten :D

vad hände där?



Det finns minste ett gäng jeppar där som jag inte litar på för fem öre. Men mest förstår jag inte riktigt? Jag hoppas att de kämpar mot andrafieringen av minoritetsgrupper i samhället men ändå ser jag bara kvinnomisshandlare och überpräktiga överklassbloggare. Och så dogge förstås, vem skulle tro att han pysslade med knark? Eller mona sahlin, för den delen?

stud?

Vi har äntligen fått hyresavtal. Jag skrev "mångsysslare" under sysselsättning och angav peter hsb som min referens. Övertalade peter att skriva Stud. under sysselsättning så man inte vet vilket språk det ska utläsas på.

Jag kan inte nog understryka att Fanny Ambjörnsson är en av mina absoluta favoriter. Jag vet inte om jag ska klassificera henne som författare, etnolog, feminist eller idéproducent men det är väl det fina med queer att man inte behöva inordna människor i kategorier. no?

Hittade följande ola magnell-travesti från början publicerad i fjollfronts magasin:

snälla bögar gifter sig i kyrkan
talar om fobi och tolerans
byter kamp mot ängslig heterodyrkan
snälla bögar kommer ingenstans
inte ger man fan i politiken för man är homosexuell


synliggöras i televisionen
heterokillen görs så gott som ny
mänskovärdet sätts av konsumtionen
rosa pengar ger dig bättre hy
den ger sitt liv för kosmetiken blir kapitalets lydiga rebell


trycka flygblad, gå och demonstrera
man och vit och heteronormativ
vill du själv din kamp få formulera
är du inte längre objektiv
straightas dominans gör politiken osynligt endimensionell


vi som vägrar rätta oss i leden
och förbli ett pk-alibi
utmanar den sexuella freden
inga gränser för vad vi kan bli
ingen kommer undan erotiken om makt ska ses som strukturell
inte ger man fan i estetiken fast man vill va en stygg rebell


Det är skönt att sno bilder/texter av människor som är autonoma/frihetliga/whatever och har "egendom är stöld"- inställningen. Den gör mig liksom lugn.


cyborgs och mikael

Jag har svåra problem med att fokusera. Har pluggat en del idag, men pratat desto mer om att plugga. Jävla metasysselsättning. Eller inte, det är ju trots allt i språket vi bygger upp vår vardag. Dagens ord performativitet. Nästa vecka är tentavecka! Tänkte just på cyberfeminism och beauty subversion, Donna haraway gör mig glad.

Skrev ett mail till Mikael Nestius här om dagen och är lika ledsen varje gång jag loggar in på hotmail (så ohipp är jag) och inte fått något svar. Fast jag vet inte riktigt vad jag vill att han ska skriva heller. Antagligen något väldigt stort och världsomvälvande. Nu kanske jag skulle ta och slänga in mitt bästa mig självcitat:

"Om ingen rubbar mina cirklar snart går jag hem"
- Jag

Hur som helst vet jag inte vad livet kretsar kring just nu, men det kanske är det som är det bästa?
Det är ganska mycket med skolan och mående och ett försök att kopiera lillis livsstil (som tyvärr varit lite för dekadent för att kopiera på sistone, men ni fattar va?)

Sibel flyttar in på söndag och sami kommer ned i helgen. topp!


skit också.

Skrev just om innebandypremiären, förändringarna i livet, värmlandssemestern, sandra och min nya stalker. Sen spårade bloggen ur så det får bli en annan dag. Nu ska jag bädda ned mig brevid peter, nyduschad och nöjd med livet.


sunne, baby!

Jag har så mycket att skriva om skolan, glada änkan, patriarkatet, frasse och media. För att citera glada änkan "jag har så mycket att ta igen". Inte bara bloggmässig utan hela livet. Jag hinner verkligen inte med, allting går så fort. Nu har vi en ny sambo i alla fall, det är ju inte så pjåkigt.

suddigt, men jaja


Virge dricker öl på donken dagtid.
Snart är jag i värmland ffs.

YESBOXALLRIGHT!

Nu har jag tågbiljetter till sunne för att hälsa på min älskade sandra som i någon tillfällig sinnesförvirring flyttat till värmland. Men jag älskar det och jag är sjukt bra på värmlänska. Man kan säga att hon är min anledning att försumma skolan nästa vecka om jobbet var den här veckans anledning.

allt är bara jobb!

och jag känner mig attans så proletär. kroppen är trasig överallt men jag är lycklig!
Dock är min hjärna totalt ur funktion och det enda jag kan tänka på är det otroligt underliga människorna jag jobbar med. Vad är det där liksom?! Dock jobbar jag och försummar skolan. Men jag ska sluta försumma den... snart, eller alltså senare. Fan vad dyrt det ska vara att ta sig till sunne då.. Jag vet inget om något och glömmer bort att gå till skolan om inte peter påminner mig. Det är illa, men ändå så bra!

småborgerligheten kommer krypande

Jag ska på opera på fredag. Det är verkligen ett medelklassintresse hur man än vander och vrider på det. Fast det ska bli spännande, bäst är om vi måste åka direkt från jobbet och kommer i arbetskläder när alla andra har balkläder.  Annars är ju mina intressen hästar och körsång. Det känns däremot... eh.. ungefär likadant. Kören igår var toppen och jag blir alltid så glad av att träffa lee.

Nya jobbet är nog det bästa jag vet. Fast jag ska skaffa fler, nu är mångsysslare det senaste.

Emma goldman retar gallfeber på mig även om jag vill se saker som barn av sin tid. Jag blir inte mindre dogmatisk av att gå på högskolan, jag gör verkligen inte det. Igår sprang jag på jonas och påmindes om att jag också vill plugga etnologi. Jag vill verkligen det men om jag knappt klarar av att lära mig något jag i princip redan vet hur tusan ska jag lyckas få in något annat?

Funderar på om jag ska söka B-kursen i genus eller ej. Det lutar åt att jag gör det men så har allvaret inte kommit igång ännu. Vi har inte haft något seriöst seminarium och jag kommer nog inte inse allvaret förrän vi har tenta på skiten. Tills dess kan jag nog inte svara på om det här är grejen. Fast jag måste erkänna att jag är sugen på att läsa och läsa och läsa och aldrig sluta. Jo kanske om jag har någon spexig master eller något.

Jag pratade med Virge igår. oh how i miss her!!1 ska upp och hälsa på så snart det bara går. Det är väl inte så dyrt att ta sig till värmland? Annars funderar jag över esf med svår beslutsångest...

Jag håller på att vänja mig vid tanken att vara nykter ett tag. Det känns mest avslappnande. Som att jag inte behöver göra så mycket saker. Mer tid till hästar och körsång och studier.

mycket är fnissigt.

mest mina kursböcker och ni skulle säkert ändå inte skratta. Idag har jag pluggat med min klasskamrat som jag beslutat är min kompis. Igår kallade anders henne min kompis och då visste jag inte om det var sant. Sjukt roligt har jag haft idag i alla fall och hon är häftig.

För länge sedan sa linus att alkohol är en depressant. Då torde jag ha fnissat och sagt att det funkar inte så för mig. Jag blir glad rolig och trevlig av alkohol. Men nu är det som att det helt har gått över och jag blivit helt och hållet imun. Jag misslyckas fatalt med att vara full och glad. Lyckas jag inte nästa helg blir jag nykterist på obestämd framtid.


Och i sambosökandet går det inte alltför bra. Vi hittade en perfekt, men så hittade hon annat boende. Sen upprepades detta. Nu har fredrik en annons uppe på blocket, han får hundratals svar om dagen. Ibland låter mailen
"yo bro' är rummet ledigt? Ring mig 070*******"
Det är ett ganska konstigt beteende. Ett annat konstigt beteende var en man som utan förvarning knackade på hos oss i i går kväll när vi åt middag. Inte bara störde han och det är rätt oartigt att komma oanmäld. Han diskvalificerade sig omedelbart från alla chanser att flytta in. Herrejisses!


Jag försöker sluta svära. Det känns för första gången viktigt. När jag var liten slutade jag för att jag fick böta 50 öre per svordom. När jag började på hemtjänsten slutade jag av uppenbara anledningar. Men nu inser jag att jag måste hitta andra kraftuttryck än de som jag och många med mig använder.
Jävlar Helvete Satan och andra kristna svordomar verkar riktigt dumt att använda sig av när jag inte tror på ett helvete i kristen mening. Jag kan inte använda dem och tro på det och jag kan inte använda dem och inte tro på det.
kuken suger knull och andra könsliga eller sexualiserade svordomar känns ännu sämre. Kuk är en kroppsdel och inte en svordom, det säger sig själv. Men att saker "suger" känns delvis sexualfientligt men bygger också på en syn på sexualitet i form av över- underordning eller övergrepp. Varför ska "sugandet" (förutsatt att det inte är dammsugare man menar) Vara nedvärderande eller förnedrande? Orka med en sån syn på sex (vilket många antagligen inte heller har) 
Ännu värre när folk (såhär långt har jag inte gått i mitt språkbruk dock) säger att de känner sig våldtagna, rövknullade eller whatever. Kan inte alla problematisera sitt språk lite? Jag hatar när folk menar att det bara är ord. Det är inte ord det är verktyg för att skapa vår verklighet.


Igår satt jag på pendeltåget och försökte läsa "det går an". Den verkar trevlig för att vara skriven på 1800talet. Jo, alltså vi har den som kurslitteratur och jag förstår verkligen varför. Radikalt som tusan! I alla fall, jag sitter och försöker läsa min bok i godan ro (fastän jag vet att jag blir åksjuk så in i baljan) och så sätter sig 3 killar bakom mig. Jag vet inte hur gamla de är och skulle jag gissa skulle jag säga 13 så antagligen är de minst 15. De för ett samtal jag inte kan återge i sin helhet men fritt från minnet ungefär såhär:
- alltså din mamma är fan moderat
- nä då skulle jag ta livet av mig
- men din mamma är ju moderat
- men din mamma har fan aids
- din mamma har cancer
- din mamma har cancer
- alltså jag ska fan döda dig... jag hatar dig så mycket

Där någonstans stormade jag iväg till andra sidan pendeln. Mamma-delen var i diskussionen mycket längre och okänsligare. Jag förstår inte vad det är för fel på människor, jag gör det verkligen inte.

kompisar!




Jag har några nästankompisar i skolan. Även om jag hade tänkt undvika det så är det så. Och moa skrämde livet ur mig här om dagen när jag stod i receptionen och lyssnade på musik. Det är jättejätteroligt att hon går på södertörn. då kanske man får se henne. Har ingen bild på moa så här kommer en på star istället.



roligt?

Roligt är att anders tipsar mig om darkside.
Trevligt är kvällsfika och prat om livet.


Otrevligt och Oroande är att en våldtäkt fortfarande inte är en våldtäkt. Tidigare har det talats så mycket om problemen i brottsbalken som gäller sexualbrott. Domarna dömer enbart efter de riktlinjer de har, så nu ska det ha ändrats lite här och var. Men vad händer? Nämdemännens kassa kvinnosyn gör förändringarna i lagarna totalt verkningslösa.
Det har även talats om problem med bevisbördan, ofta sker sexuella övergrepp inte med några vittnen. Alltså står ord mot ord. Förövaren mot offret. Plötsligt finns inte detta problemet. I urdrag från förhöret/rättegången beskriver den anklagade att offret sagt nej, men att han bändat i sär hennes ben och haft sex med henne mot hennes vilja. Relevant här är att han förstått och är medveten om att det är ett övergrepp.

MEN TROR NI DET ÄR SÅ ENKELT ATT BLI DÖMD FÖR VÅLDTÄKT?
Jag säger inte att valerie var frisk jag säger bara att det är så jävla förståeligt att snappa till sist.

Idag tänkte jag publicera ett citat av john stuart mill på min blogg men sen visade det sig att anders lagt upp det i sin blogg så det skulle kännas lite fånigt. De senaste dagarna har vi hållt på att säga samma saker i munnen på varandra flera gånger. Alltså en mening, inte bara något ord. Och inte "ska vi dricka kaffe" utan viktiga saker. Jag tror att vi håller på att komma in i en märklig symbios.

RSS 2.0