Det är skönt att de inte hycklar



Hade en gång en bekant som sa att cosmopolitan behandlar sex ungefär som friidrott. Springa snabbast, hoppa högst och knulla som på film. Det är verkligen en tävling.

patriarkatet producerar film.

Åh, jag skulle kunna skriva något om sommaren med monika eller vad den heter. Tuttfilmen. Men det känns lite som att sparka in en öppen dörr. Zappade lite på tv nyss och såg att såsom i himmelen gick. Jag har märkt att en överhängande majoritet av dem jag träffat älskar den här filmen. Förutom att kay pollak är minst sagt obehaglig så är ju ploten bara att en gammal gubbe blir kär i en hälften så ung kvinna (hon är typ tolv och jobbar på ica) som dyrkar honom och gör allt för honom för att han är någon form av rockstar i byggden. Han besitter också andra alfahaneegenskaper som tex. hur han utstrålar en viss mån våld men aldrig behöver utöva det. Hon är i en uppenbar beroendeställning till honom och så finns han där med sin starka famn. Efter att ha sett filmen tycker jag grymt illa om Michael Nyqvist. Fast han dör ändå i slutet.

Min vän Jesper brukade förresten skicka sms där han frågade om jag sett patriarkatets senaste video. Då menade han det som  något positivt och kunde syfta till lite olika hårdpop i stil med slipknot. Jag tycker det är en viss charm i det, iaf om man jämför med att förneka ett faktiskt patriarkat. Jesper började även fnissa varje gång någon sa patriarkatet. Det var inte lika charmigt.

Jag önskar att jag hade hämtat boken på biblioteket idag så jag hade kunna sitta och skriva hela natten. Jag har varit sjukt trött idag men kommer nog inte somna på ett tag. Kanske lite Judith Butler gör tricket. Dessutom har jag en Bell Hooksbok (på svenska tack gud) att hämta på biblan i skarpnäck. Problemet är bara att om jag hämtar den så kommer jag läsa den istället för kurslitteraturen. Åh skona mig.

här med subtitles:

what what what?

hej, var tog dagen vägen? Och jobblusten, hade jag inte en sån?
Idag kom min nya happymealtelefon åkandes. Jag älskar allt med den förutom lätena. Jag får väl ha den på ljudlös, värre är det inte. Det är bra, är det. jag funderar att sy en liten strumpa till den. Det får bli en annan dag.


Intressant är å andra sidan att Jag saknar hunden, är supertrött, hittade godis med jobbets logga, och blev både rök- och sprit-sugen av attvara på jobbet igen. Neurotisk kanske ordet är. Jag hann inte kissa på hela dagen. härliga tider!


some days aren't your at all



(Jag kan verkligen inte lägga en en deppbild på henne, jag kan inte. Jag hatar poetiskt ledset vackra kvinnor lika mycket som sexigt blodiga kvinnor eller olyckligt sexiga kvinnor. Kan någon inse att det inte är tilldragande att hela tiden avbilda kvinnors olycka. Det suger. Jag hatar peters skrivbordsbakgrund med en smal olycklig supposably vacker kvinna/flicka. Jag ska lägga in kimya när han tittar bort tror jag.)

Idag var jag inte alls glad, då hände följande: Lea kramade mig hårt och t. kom och var så hoppfull om livet. Han är så smärtsamt vänlig att jag blev på bättre humör.  
Sen skrattade jag (på riktigt, och jag har inte gråtit idag och tänker heller inte göra det) åt  några tele2killar som försökte charma alla på flemingsbergs centrum när de gick förbi. det slutade med att jag signade upp mig på whatever abbonemang för att de var så komiska.

gosh my geesh

Pete påpekade snusförnuftigt att om jag tänker jobba borde jag nog säga det och om jag tänker ha semester måste jag ännu mer säga det. Jobbet känns så att säga inte så hett men jag ska ta tjuren vid hornen... snart. Varje gång jag träffar Lars så minns jag varför jag inte jobbar i hemtjänsten. Men jag försöker också att tänka på hur mycket jag älskar att jobba i hemtjänsten. Älska är ett starkt ord men ibland trivs jag verkligen. 

Och på tal om sommar så är det i princip bara arvikafestivalen jag måste få syssla med för att det ska bli en riktig sommar.  Galaxen har bokat thåström, depeche mode, daf, detektivbyrån och frida hyvönen. Det går riktigt bra för dem med andra ord. Några till schyssta myspacebokningar och en internationell popakt så är jag nöjd nöjdare nöjdast.

ponni!!!1

Jag har mest kramats med hunden och lekt med hunden hela helgen. Super! Jag önskar jag fick behålla henne..

god morgon!

Hej idag är jag pigg som en liten lärka. Jag vet egentligen inte varför och det är egentligen inte sant men jag vill intala mig det. Eller snarare jag behöver intala mig det. Och jag gick upp tidigt för att plugga men nu sitter och och meckar med csn och söker jobb. Just nu är det personlig assistent som gäller. Mest av allt vill jag ha en vuxen brukare med fysiska handikapp. Även om multihandikappade barn också har sin charm. Men jag tänker på vad som är lugnast. Vuxna kan skälla lite eller bli lite sura men det är bra mycket bättre än att ha det enorma ansvaret för ALLTING. eller jag vet inte, hade inte jag redan ett jobb?


Mmm, snart är det skola och första dejten med min seminariegrupp. Det känns sjukt fint och spännande. heja heja!

Daisy bell <3



Här är alltså nya kärleken som jag förmodligen kommer skriva minst lika mycket om som frasse. Som synes är hon redan uppskattad av hela familjen. Och som synes argumenterade vi bort "inte ligga i sängen"-principen med att det som står i vardagsrummet inte räknas som en säng.

HELGEN!

Den bästa helgen är överspelad och jag är lite mör känns det som.
Att redovisa vårt arbete var en frihetskänsla som heter duga. Plus attt det var jätteroligt, vi fick hemskt fin respons och de andras arbeten var jätteintressanta med. En bra dag, sen skrev vi klart vårt skriftliga i ett nafs och gick hem och gjorda rårakor. Eller mest axel, jag var bara fascinerad att det ens gick.
Sen kom krille och bytte av axel när han skulle gå. Småpratade lite och drack vin. Fin kväll och krille sov kvar här eftersom han är hemlös. Sen var jag hos frasse i lördags, sen missade jag klassfest (vilket kändes okej). Var istället på underbara bar och firade kristoffers födelsedag, toppentrevligt. Träffade även på kompisar från förr!!1 kul.
Igår hade jag Daisy här hela dagen. Daisy är verkligen min ögonsten! Mamma kom förbi också och jag klippte håret på henne och vi åt söndasmiddag som sig bör. Sen somnade jag säkert som en stock vid tio igår. Det var det värt.

Och nu hinner jag inte äta frukost för jag lekte bort tiden på internet. Great.

to pee or not to pee

Alltid när jag väl fått en dator i biblioteket vågar jag inte lämna den i rädsla att någon ska ta den eller posta barnporr eller vad vet jag. Alltså är jag alltid kissnödig, vilket förvisso inte behöver vara något dåligt. Peter menar att han spelar bas bättre när har är kissnödig. Alltså provar jag om det går att använda sig av i alla sammanhang. Inte alltid. Däremot något jag gör när jag är kissnödig är dricka mer vätska. Nästan alltid, jag tror det är tvångsmässigt.


Och i stallet finns inte en toalett så där får man inte heller kissa. på hela dagen i värsta fall, vilket liv jag lever.

Jag vet att det var något annat jag ville skriva men jag minns inte vad.

Är det någon mer än mig som går och nynnar på "god hates the world"?

Good morning sunshine!

Här sitter jag och dricker mitt morgonkaffe och insåg att jag måste blogga innan jag går till skolan så jag inte gör det när jag borde skriva analys. Jag ska heller inte logga in på msn. Eller det är iaf inte planen.

Var i stallet igår innan grupparbetet. Dvs. supertidigt! Jag kände mig duktig. Stackars frasse hade fått lite spö förmodligen och hade ett svullet öga. Fast jag vet inte. Och den nya hästen är superfin! Sen gjorde jag mig lite illa på fingret, sådär lite som man gör ibland. Då kom stallchefen och desinfekterade och sprutade på olika saker på mitt finger så det blev helt blått. Det såg lite festligt ut men jag visste inte riktigt vad det var bra för.
På kvällen trampade peter mig på tån vilket resulterade i att jag föll ihop i en liten hög och ropade "fort laga min fot! du måste spruta blått på den" så han sprang och hämtade en bläckpenna och ritade lite lätt på mina ömma tår. Det är okej.

Nu ska jag snart träffa far innan skolan. Ingen vet riktigt varför, han brukar ha en agenda och mumlade något om födelsedagspresent. Vi får se... Det är kul att se honom i alla fall.

Morgonkaffe förresten? Jag trodde jag hade slutat med sånt. Vanligtvis har jag givetvis det. Men när det kommer till en veckas intensivt skrivande finns ingen annan utväg. Tack vare koffein har jag kunnat fokusera mig nästan så mycket som nödvändigt. Och kommer upp på morgonen. nåväl, på med kläderna.

det enda jobbiga är att jag har den på huvudet.



Det positiva är sensmoralen "it's to late to change his mind" dvs. party on!!

Mitt liv i rosa

Jag blir alltid lite smickrad när folk inte tycker jag passar i klänning. Jag blir ganska nöjd när det så att säga är förhandlingsbart vilka kläder man borde ha utifrån sitt så kallade kön. Men faktum är att jag inte tycker det är ens nästan så konstigt som folk omkring mig. Kanske för att jag sett mig själv i kjol fler gånger än många andra. Men jag ser oftast ingen anledning. Dock tycker jag det har en stor vinst (som så många femmeaktivister påpekar) och det är att det är lite lurigt. Har man kjol kan man lätt bryta mot normer för hur någon i kjol borde vara/prata/gå osv. Detta är festligt. Hur man representerar sig är helt sjukt spännande och jag är efter den här kursen i skolan väldigt sugen på någon form av expriment. Vi får se vad som händer.

Idag var det möte igen och bra mycket trevligare. De hade hittat en astuff bonusperson som sa emot alla dumheter. Det får mig dock att undra varför inte jag säger emot alla dumheter. Förra mötet sa jag kanske emot en gång av fem. Jag tror inte jag känner mig fullgod. Alltså det är deras projekt och inte mitt. Fast kommer timbuktu går jag hem.

Vi har kommit igång med arbetet nu, min "grupp". Min grupp består dock av mig och A så det är ingen enorm grupp, Dock tror jag vi lyckas förstå varandra ganska bra. Hen är seriöst grym.

hund hund hund hund hund

Så lät jag ungefär när jag skulle sova igår. Det gick liksom inte att sluta med olika ramsor. Som tur var stämde peter in så vi kunde få det avklarat. Nämligen ringde en person som behöver dagmatte lite då och då, vars annons jag svarat på. En schäfer/Rottweilerkorsning som jag är förtjust i innan jag ens har träffat den. Det skulle vara så underbart om allting gick vägen.

Klockan är inte ännu nio och jag ska brygga mig lite kaffe. Ja, så får det bli.
Den här veckan blir mer eller mindre no mercy mot min psykiska hälsa.
Det är som när nalle maja äter dunderhonung. Det mest påtagliga är ju att hon mår dåligt, men den gör ju så att säga the trick också. Vill jag klara skolarbetandet, frasse och allt annat i veckan är det bara koffein som kan hjälpa mig.

Johan väckte mig tio minuter innan klockan med ett sms där han frågade om skolarbetet. Det fick mig att bli blixtpigg och komma ihåg vad allt egentligen handlar om. eye of the tiger börjar spela i mitt bakhuvud och jag får en fokuserad blick. Ni skulle se mig.

Mmm, och klädbytardagen var tamejtusan fantastisk. Nu har jag dock ett gäng tjejkläder som jag inbillar mig att jag ska börja använda. Det går väl bra?

Det krävs så lite.

Det krävs så otroligt lite för att förvirra mig. Om en fråga bara hade varit en fråga så hade det i princip varit okej att fråga vad som helst. Men när en fråga är en en antydan, en pik och en hint blir det jobbigt. När en fråga är en förutfattad mening vet jag inte alltid hur jag ska svara på den.

Det är söndag. Jag sitter i skolan och borde plugga på en söndag. Men istället har jag:
- velat skada de högljudda människorna brevid mig
- haft catching up moment med en vän på msn
- haft en kort psyksejour med en annan vän på msn 
- skrivit ut kartor till peter så han ska hitta till sin första praktik (de växer upp så fort, tycker ni inte?)

Och imorse hade vi husmöte. Vi ska starta hunddagis och avgiftning hemma, det går väl bra. 

Idag är kärleken riktad mot guy fantastico. Bra skit!!1
Och ikväll är det klädbytardag hos em, det är supermysigt!

tröttheten, den tröttheten.

klockan är halv åtta på kvällen och jag vill verkligen sova. Axel tyckte jag var galen när jag berättade att jag somnade vid sjutiden här om kvällen. Dock framför gummo och någon rar själ väckte mig. så det räknas nästan inte, jag sov ju inte för natten. Men tröttheten är påtaglig fastän jag knaprar rosenrot. Jag misstänker dock att jag även idag kommer bli superpigg runt midnatt. Det negativa i det är att jag tycker om att sjunga och dansa när jag är pigg. Oavsett om jag sitter ligger eller står och jag försöker hålla mig när jag vet att peter ska sova men det är så svårt. Ibland är det en liten trudelutt som bara måste ut. Det kan inte hjälpas.


Jag funderar allvarligt på att ge upp den här dagen och sova mig. Dock kan jag tänka mig hög musik och tända ljus om jag har lägenheten för mig själv. Eller bada med öppen dörr och hög musik. Inte så att jag önskar iväg folk hemifrån, det vore ju hemskt. Men var situation har sitt användningsområde.

Förövrigt vill jag smärtsamt mycket ha en hund. Planen just nu är att leta hund som behöver dagmatte. Precis som jag träffade pumin. Det vore ju en lösning. Jag har till och med skrivit en annons och hoppas få svar av en snel hund.

yeah we nailed it!

idag låtsasredovisade vi det vi hade kommit fram till såhär långt. Läraren var bara pyttekritisk men jag älskar henne så det är lugnt. Jag tror det kommer bli jätteroligt att skriva hur som helst. Alltid blir jag så lycklig när jag klarat av något småjobbigt. Just nu känns det toppen. Ska nog stanna hemma ikväll och plugga också, då är jag väl duktig?

Jag tänkte på något viktigt men det får väl vänta.
Det mesta jag har behov att skriva om involverar i så stor utsträckning andra människor.

Jag fick världens finaste försenade julklapp av peter nyss. Alltså är jag ännu mer superglad.

Okej vänner. nu smäller det!

Först har jag och peter sprungit runt i skidglasögon på morgonen då gunnar ringde och sa att han bokar skidresan. Vi blir nog 7 stycken eller något och jag hoppas innerligt att jessica vill åka lite med mig, det är ju ändå så nära. Och hon är den enda som enligt egen utsago är lika dålig som jag. Det uppskattas.

Nu ska jag ÄNTLIGEN gå till polisen och fixa ett pass så jag kan åka var jag vill. Det känns som en sten faller från mitt  bröst. Och jag är jättesugen på att resa.


Skolan är lite si och så. I och med att jag inte har frasse den här veckan borde jag plugga som fan. Har förvisso lovat emma att hjälpa till att skruva möbler idag, men sen. Då jävlar ska jag förkovra mig i teorier om representationer och vithet. Det vill jag lova.  



Ovan: Peter håller på att spara ut mustasch igen.

favorisering

idag är mina favoriter jessica och miriam. Jessica för att hon är så kul, och för att hon kallar mig häftig. Och för ett grymt let's dance-move som fick mig att le såhär på morgonkvisten.
Miriam är toppen för att hon alltid gör mig glad och för tanken att hon ska skaffa en bäbis. Hemskt spännande om jag får säga det själv.


Idag:
- Polisstationen, fråga hur man fixar pass
- skolan, seminarie om vothet och boys don't cry
- hämta min rättade uppsats som föranledde mitt enda VG
- grupparbete, jag fruktar det lite

Ja... och sen vet man aldrig. Jag hade tänkt träffa mami idag. Vi får se hur kallt det är, jag blir tokig av kylan. Då håller jag mig nog inne och ser en film och bäddar ned mig. Igår såg jag gummo för första gången. Jag blev sjukt förtjust i ungen.

mormoner!

Mormoner är en allmän betckning på medlemmar av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga.  Deras naturliga habitat är i amerikat men de förekommer även i våra breddgrader.

Joseph Smith berättade för sina anhängare att han erhållit information om gömstället för rörelsens heliga skrift, mormons bok. Om detta finns ett hysteriskt roligt south parkavsnitt som jag rekommenderar. Det finns även en sång.
Ursprungligen tilläts månggifte bland mormoner, något som är tacksamt att skämta om än idag, men sanningen är att det avskaffades 1891. Dock finns fortfarande fundamentalistiska mormoner i utah som praktiserar polygami men får då inte vara med i mormonkyrkan. Lite så var det med hon jag dejtade, även om hon inte var polygam. 
Mormonerna anser nämligen att all form av sexuell aktivitet som inte sker mellan man och hustru och är jävligt tråkigt är en synd. Det klassiskt religösa "allt roligt är synd"-fenomenet. Homosexellt leverne är givetvis inte okej, precis som Jessica så riktigt påpekade. Anledningen att jag kallar personen i fråga mormon är för att hon är uppfostrad inom mormonkyrkan och har kvar de värderingarna mig veteligen. Och för att jag vill verka häftig.


what now?

Idag började skolan. Fast det hade ingen annan fattat. Alla dörrar var låsta och media-avdelningen var lediga så vår lektion blev lite tvivelaktig. Jag tror min klasskamrat trodde att jag älskar borat. Det blev lite problematiskt. Min grupparbetespartner är inte i skolan och har inte hört av sig på år och dagar så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vi ska ha ett utkast på fredag att redovisa muntligt. Vi har inte börjat. Det är måndag idag. Men jag vet inte hur jag ska börja så jag väntar på bättre tider. Alltså är jag ledig idag att göra vad jag vill. ska nog åka en sväng. Det känns i alla fall konstigt att vara ledig. Jag förbereder mig på att jobba dygnet runt den här veckan. Förutom att vi har två seminarier.

På onsdag kommer jag få info om B-kursen och då slutar csns hemsida vara seg. OCH på onsdag får vi tillbaka senaste skrivningen. Jag fick VG i kursen om inte studera.nu har missförstått något. Jag skulle kolla om jag fått någon info om kursen men så stod det helt plötsligt "akademiska meriter blablabla kön & vardag VG". sweet!

Jag har haft på mig jacka hela dagen. Satans kallt är det. Nu har jag även mössa.
Alltså sitter jag och kikar på sista minutenresor och drömmer mig bort till där man inte fryser om fötterna.

brr brr brr

Herre min skapare, vilken kall dag. Jag skojar inte, jag hade 4 par byxor på mig och frös ändå. Hur i hela fridens dar får man på sig så många byxor samtidigt kanske ni undrar (ja för det var samtidigt, sammanlagt blir det minst 6). Men det gick. Och frös gjorde jag, fast jag var ute och promenerade frasse som en liten hund. Det var också tre hundar i stallet som skällde och sprang. Men jag var modig vill jag lova.
Peter hade nästan i nyårslöfte att vi skulle skaffa en hund. Det lär inte hända, men jag antar att det är lika bra att jag slutför min kbt (och påbörjar den) innan dess. Mitt nyårslöfte var att räkna hur många orgasmer jag får i år, eftersom att jag har hört på operah att om man får 200 orgasmer på ett år så blir man friskare. Och friskhet är något jag inte är bortskämd med.

Bästa söndagsfikan på bönor och bakat. Jag gjorde även en kändisspotting. Robin och Kevin Tainton. Eller så såg jag dubbelt, de är tvillingar så det är lätt hänt att jag såg trodde jag såg olika fast den bara flyttade sig. Googlade dem just och såg att de förekommer på stockholmsfinest.com. Ja alltså, jag var dödligt förälskad i någon av dem i mellanstadiet. Det var hela min klass, flickorna alltså. Det var det rätta att vara. Och för er som inte vet är de Blossom taintons ungar, tillika David Taintons systerbarn.

Öh, jag tänkte på något. JO! Jag trodde jag såg mormonen jag dejtade för länge sedan. Jag åkte pendel och var nära att ta upp mobilen och ringa och se om hon svarade. Men sen insåg jag att det kunde gå sett och nöjde mig med att sitta och stirra lite fundersamt. Hon åkte fel pendeltåg, om det nu var rätt person. Och hon såg inte så ung ut. Fast det kanske jag inte heller gör, jag är ju en mogen kvinna nu. Hon är också äldre än mig vilket är bra eftersom jag i olika utsträckning föraktar människor som dejtar yngre tjejer. Jag ser det som en brist i personligheten.

rättelse: badrummet har blivit städat någon gång nyligen men någon i hushållet smutsar väl ned något ofantligt. Det är också ett sätt att se det.

Jag blir så glad av att få skriva meningslösa saker. Jag blir det verkligen. Men ibland minns jag att detta ÄR en blogg. Vilket tekniskt sett skulle kunna göra mig till en bloggtjej, då jag är av kvinnligt kön. Bloggtjej som ibland blir förknippats med fascionistas vilket på ett sätt gör mig fysiskt illamående. Liv Strömqvist har den bästa serien om detta i min fantastiska julklappsalmanacka.

god fortsättning.

På vad? Livet antar jag och det är ju ett bra tecken att det fortlöper. Min bakfylletröskel blir lägre och lägre och snart blir jag nykterist igen. På nyår drack jag några folle och kanske något mer men kände ändå av bakfylleångesten. Hur som helst har de senaste dagarna varit underbara. Nyår lyckades jag klara utan att hata det. Tvärtom hängde jag med människor jag gillar och hade trevligt.
Något jag inte förstår är alla mass-sms. En del av mig förstår att "gott nytt år" betyder att människor vill mig väl. Men en annan del tror att det mest är tvångsmässigt.

Vännen har just gjort slut med pojkvännen sen hundra år tillbaka och jag försöker vara lugnet i stormen. Det är jag inte särskilt bra på men jag vet att huvudsaken är att man gör sitt bästa. och murphys lag gör att man alltid behövs som mest när man klarar som minst. En gång fick jag förklara att livet inte är meningslöst för någon jag tycker om samtidigt som jag hade uppåt 40graders feber och mådde sämre än jag kan minnas. Men det är så man gör.

Em gav mig en jättefin bok om vänskap och medmänsklighet med sentimentala historier, där de flesta handlar om att minst en person dör. Den senaste var det flera hundra. Alltså gråter jag floder varje kväll innan jag ska somna. Varför kan jag inte låta bli? Det är ju så fånigt klyschiga berättelser. Som när jag var liten och rotade i morfars bokhylla (han prenumererade på "det bästa" vilket till stor del är sammanfattningar av böcker). Då grät jag så jag inte kunde andas när jag läste om något barn som dog i cancer, Men jag slutar inte läsa fast jag knappt kan de bokstäverna för all gråt. Jag vet inte varför, det är väl som att en pitbull inte slutar bita. Eller skorpionen och grodan. Det är inte så jag gör.

btw flyttar hon till flemingsberg i dagarna. Jag är superglad och har erbjudit mig att skruva ikeamöbler. Vilken tid jag skulle ha till det framgår inte riktigt. Jag har ett grupparbete som ska vara klart nästa vecka som vi inte börjat på och pernilla är borta två veckor och jag har i princip ansvar för frasse så jag ska försöka vara i stallet så mycket jag kan. Det tar minimum 5 timmar per dag. skitsamma, jag älskar det ju!



Här har jag suttit och skapat konst i paint medan lillis var borta. Nu måste jag återigen skaffa ett nytt arbetsrum. Peter har redan paxat toaletten.


RSS 2.0