virge rolig!

Peter undrade idag om det är sant att trollsländor bara lever en dag. Jag menade att det finns olika arter och virge började beskriva hur dagsländor ser ut "och så åker de alla på ett led... för dom lever bara en dag så de måste fortbilda sig".


bakläxa RFSL

"RFSL har bytt namn till RFSL - Riksförbundet för homosexuellas,
bisexuellas och transpersoners rättigheter."

läser jag och tänker wtf?! In i leden, kategorisera fixa och definiera, men för guds skull var tog till exempel den queera aspekten vägen? Dessa tre kategorier är alltså de vars rättigheter RFSL säger sig kämpa för, så de som inte vill definiera sig som något av ovanstående faller utanför. Nu kan man förstås argumentera att ett namn inte kan vara tillräckligt beskrivande för att få med alla aspekter. Just därför anser jag att det mer ospecificerade namnet de hade förut, bara RFSL, är mer än nog. Det utesluter inget eftersom det inte beskriver vem som ska ha det sexuella likaberättigandet som det sysslas med i förbundet. Det framgår att det är sexuella prylar det handlar om och det är ju strålande.


En annan sak jag har tänkt på är att folk blir chockade eller lyfter på ögonbrynen när de förstår att jag är medlem i RFSU, inte RFSL (vilket jag förvisso borde vara stödmedlem inom). Eftersom jag inte nödvändigtvis ligger med män borde jag sälla mig till homogayaktivisterna. Jag förstår logiken men faktum är att feministiska frågor (kombinerat med sexualpolitik givetvis, jag anser att de två tenderar att hänga ihop ofta) ligger mig varmast om hjärtat. RFSU kämpar för så mycket viktiga prylar som aborträtt, för hjälp till våldtagna kvinnor på olika sätt osv. Sen är bara sexualupplysning så viktigt att jag vet inte vad. Om människor kunde ha ett mer okomplicerat och positivt förhållningssätt till sex skulle nog mycket ändras här i världen. Tilläggas bör att jag ser RFSU som en hård känga mot heteronormen precis som RFSL ungdom är, även om det inte är en uttalad huvudfråga.


ps. vågar jag ens skriva det här, tänk om min samordnare läser detta? ds.

hörrni!

Pride kommer bli ett sjuhelvetes party! Jag har nog aldrig varit så peppad förr. Jag kommer kampanja med colour of love, minst två personer som jag känner är med och jag ska mingla mig gul och blå. Åh, jag längtar nästan mer än till semestern veckan efter (som även den ska bli fab). Skumpartyt på torsdagen är given och jag ska för första gången se insidan av parken. Vi får se vad jag har att säga sen.

gunnar frågade

på riktigt hur jag mår. Jag försökte tona ned mig och känna efter. Svaret blev väl att jag mår rätt bra men känner mig tidvis stressad. Det känns lurigt att halva sommaren redan gått. Jag försöker lösa allt med the wageniusway och kör på. hårt och snabbt, eller vad det heter. Och jag pratar fortfarande om livet, inget annat.

Helgen har varit romeo stodartspelning på en ljummen i gräset, blommor och bin och bad på långholmen samt jobbajobbajobba och slutligen (obligatoriskt) släkthäng. Jag är mycket stolt över mig själv och avslutar helgen med manisk diskodans i vardagsrummet.

Ni som känner mig vet

att något av bästa jag vet är att umgås med min bror. Idag har vi hängt större delen av dagen. Exempel på aktiviteter: Kaffe på balkongen, picknick på sickla beach och samtal om jobb och framtid. Det var en bra dag.

sexualupplysning.

Japp. Jag har börjat. Jag är förmodligen obnoxious och jävlig men jag pratar om sex oxh könssjukdomar med alla jag träffar (familj undantagen) speciellt främlingar. Folk är ganska lättpratade. Jag fick till exempel anledning att förklara att det inte hjälper med dubbla kondomer igår. Dock när folk faktiskt frågar olika saker inser jag att jag borde gå utbildningen så jag kan svara på frågor också.


Och jag får fortfarande mail från superfina arvikafunktionärer. Så jävla vackert.

kära läsare


Kommentar Tid  
Jessica om bamparam:
"Stryprunk är viktiga frågor, haha. Jag tänkte börja tillverka geishakulor av kottar i brist på annan sysselsättning, lär nog riva till rätt bra. Du kan ju sälja dom åt mig när du är ute. Å andra sidan så pajar ju kondomerna kanske."


Kära jessica!

Din idé om att tillverka geishakulor är verkligen en bra idé (så länge det bara är en idé). Tyvärr är det föga troligt att jag får sälja saker när jag, som du säger "är ute". När jag är ute har jag förbjudits att flörta eller skaffa kompisar (under kampanjen alltså, inte av någon närstående) så att bedriva verksamhet känns inte heller helt okej, även om du skulle få hela vinsten.

Ang. ditt kondomproblem är väl geishakulor i första hand till för att träna bäckenbottensmuskulaturen så att kondomer skulle spricka behöver inte vara ett problem.

Livet, det rullar

Hur som helst hatar jag när jag skriver blogginlägg som det senaste och jag knappt själv förstår vad jag vill ha sagt. Jag ska börja uttrycka mig mer lämpligt, jag måste det. Har funderat på att börja skriva några texter i veckan på riktigt inför skolan. Jag är så himla sugen, och lite rädd.

Annars lever jag och planerar in sjukt mycket saker fastän jag jobbar och jag inte brukar orka. Jag gör det the wageniusway och hoppas att det håller, det är ju ändå sommar. Ljuset hjälper på många sätt. Imorgon är det stallet efter jobbet och jag gissar att jag är trött när jag kommer i säng och ändå har jag bokat in ett läkarbesök torsdagmorgon osv.

Jag får veta alldeles för mycket om saker jag inte borde veta något om och jag vill tro att jag kan hantera det. Jag är inte alls bra på att saker rinna av mig utan tänker och analyserar dem alldeles för mycket. Jag vet att folk brukar bli galna på mig. Jag funderar ibland på om de dragen går att jobba bort eller om det är något jag bör lära mig leva med. Svaret blir ganska olika från gång till gång.



Fick just ett enormt craving efter nirvana. Gud, så underbart.

bamparam


Jag har tackat ja till tre kurser nu. Jag ska inte gå dem. Men två. Minst.
Är det alltså min framtid? Jag satsar på en lysande framtid som vårdbiträde, brukar jag säga.
Men plötsligt känns undersköterska som en bra idé. Men det är inte det här jag brinner för.
Jobbet kändes okej idag, även om det skaver ibland. Jag låtsas som ingenting och satsar på spexig utrustning som underlättar mitt jobb. Till exempel joggingskor, magväska med allting, cykel (har äntligen fixat, läs pumpat, den) och så vidare. Såklart kan vissa kollegor och gamlingar göra livet lite lättare också.

Min mormor är i stan i helgen tydligen, lite otippat men jag ska försöka hitta henne.



Idag träffade jag Jenny. Det är bra. Jenny är nyttig på många vis. Hon är nyttig för mig för hennes gissel är så olika mina att hon får mig att känna att livet kan vara okomplicerat och att jag egentligen bara borde kämpa. Fast inte som det låter.



bamparam

Kom in på utbildningarna jag hade sökt. sjunde reserv på psykologen. Jag antar att inte 6 pers går och får en sudden change of heart (även om man aldrig vet med folkhögskolefolk) så jag slipper ta ställning till det. Jag är supersugen på att bli undersköterska nu så jag vet inte hur många poäng jag orkar läsa... Nackdelen med att vara jag är att jag är så otroligt inne i saker. Sen går de över. Jag älskar verkligen hundar men helt plötsligt känns 15p hund ungefär som det låter. eh, hur tänkte jag där?


Annars har jag blivit antagen till rfsus colour of loveutbildning så jag ska få kampanja med Colour of love. Med andra ord ska jag glida runt pride och prata sex med folk och ge dem kondomer om de är duktiga. Jag började lite lätt på elins fest igår. När militären kom in på stryprunk blev jag  nog lite förvirrad. Men alla var samarbetsvilliga.

Det känns som jag står längst uppe på krönet och snart ska släppa bromsarna. Efter en veckas vila efter arvika börjar jag en hård jobbvecka imorgon. Allt ska hinnas med på fritiden och det måste bli soligt.

stryk det

Ärligt talat, stryk alltihop. Jag önskar att jag aldrig frågat.

Idag var jag in på musikaffären vid st eriksbron och förälskade mig totalt i en stålsträngad akustisk yamaha. Jag känner på mig prylsugen. Gitarr, kamera, hundvalp. Jag vet inte men jag känner mig i behov av saker.

Imorgon ringer jag och är hotfull. Ni skulle bara höra!

kompromising info

herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregud herregudherregud herregud herregud.

Jag har fått veta något som är lite för roligt för att vara sant. Jag måste såklart kolla upp mina källor men det här kan vara det stördaste jag kommit i kontakt med på länge. Och jag har varit på festival hela förra veckan (det var förresten underbar) .


-----------------------------------

Åh, såhär är det jämt. Jag får veta något jättekul och innan jag får dela med mig av det så lovar jag att inte göra det. Varför just jag? Det känns som det äter upp mig inifrån för det är så bra!

för övrigt har jag några spolingar att ringa och hota. Dock är klockan nästan nio, och jag vill ju inte riskera att väcka någon så jag tar det i morgon...

RSS 2.0