idag ska det eldas!

Jag hatar blogg.se. Jag hatar när man skrivit något långt och insiktsfullt och det försvinner in i tomma intet.
Här är som en bonus en bild på lina och sofie från finaste lägenheten i Lindome.

image181


dear bloggis



Idag händer det inte mer än vanligt, men jag är pigg. Jag känner mig nästan frisk, peppar peppar osv. Fick mejl från någonslags säk-människa. Så måste jag ju fråga mig om jag inte är för gammal för Hultsfredsfestivalen. rockparty? Kom igen. Sist jag funderade över den här frågeställningen kom jag fram till att JA, det är för guds skulle klart att jag är för gammal för det där jiddret. Men så var det Lou Reed och kanske min enda chans att få se honom innan han går och dör (fast han är väl renlevnadsmänniska nu så han kommer väl leva länge... kanske blir buddhistmunk)
Så jag åkte på festival i småland. Jag hann inte mer än komma dit så träffade jag lilla anton. Anton som inte visste riktigt var han skulle gå och fick följa med mig. Anton som hade ett mögligt tält utan tältpinnar så han fick bo i mitt tält. Anton som hade med sig Två Bertböcker på festivalen (Ja, en hade väl inte räckt?). Anton som tog ungefär en halvdecimeter på sitt hörn i tältet. Han var ganska bedårande liten, de andra små som var sverigedemokrater och försökte dissa feminism när jag var i närheten var inte lika charmiga.
Men var försöker jag komma. Jag är för gammal, men det var ju ändå nästan ganska kul sist, väl? Poängen är att jag inte kan missa atmosphere igen, det går bara inte. Han är väl iofs i sverige en del men ändå.
Dessutom har jag lärt av mitt misstag förra sommaren att (för att citera grunge-anna) "Det blir ju inte roligare för att man är nykter" ^^ Men ärligt talat inte så mycket tråkigare heller. Om jag ska på festival i sommar blir det jobb, absolut. Inte bara för att min ekonomiska situation är lite si och så, Jag har alltid haft så roligt med mina funk-kollegor.

nostalgibilden:

image179

Såklart att smicker hjälper

jag tänker inte säga var jag gjorde följande test men det är ju bara smör rakt igenom.

Logik
Du har troligtvis lätt för ämnen som har att göra med systematisk kunskap, som matematik och datakunskap. Är du mer lagd åt det humanistiska hållet kanske filosofi är det som passar dig. Du skulle förmodligen gilla ett arbete som kräver förmåga att analysera. Vad sägs om nationalekonom, företagsekonom eller lärare i filosofi, religionskunskap och samhälle?

Språk
Din språkförståelse är mycket bra. Läser du mycket? Lämpliga yrkesområden kan vara lärare, översättare, tolk, journalist eller författare.

Personlighet
Du verkar öppen, positiv, social och initiativrik. Du lär nog inte få några svårigheter att leda en grupp eller att bli chef en vacker dag. Med din personlighet får du nog heller inga problem att ta dig fram i det ständigt föränderliga samhället, eftersom du antagligen gillar omväxling och utmaningar.


Men det betyder givetvis inte att jag inte blir lite glad, i smyg.

sommar och sol

Jag är väl helt enkelt lite missnöjd med sjukdomen men desto mer nöjd med solen. Det är en sån klyscha men alla blir så glada och spralliga så även jag. Idag har chefen fått en unge och jag har fått tjänstledigt. Det kändes ju inte helt fel. Hm. Projektet just nu är att göra sushi.

och jag har inget att säga.


but nothing compares



Igår var jag oövervinnerlig. Det var den bästa försmaken på sommar man kan få. Jag bara älskar det, verkligen. Vår kolonilott är det bästa och när vi hade grävt en bra bit kom sofia och gav oss flapjacks. Det om något, kan jag nog vänja mig vid. Sen hade jag en sån där rofylld kväll som man så sällan har om man ska jobba nästa dag, eller precis kommit från jobbet. Det går inte att jämföra bara.

Idag har jag såklart blivit sjuk, så det blir sängliggande och långtråkighet för att väga upp gårdagen, yin och yang. Fördriva tidentips mottages tacksamt. Annars måste jag ringa och störa alla jag känner som troligen är på jobbet. Eller titta på Veronica Mars.

image177

(är det redan morgon, sover du karl johans torg?)

karaoke night at tigris - 08


c'est la vie

idag ska jag dra en rövare och lämna in min tjänstledighetsansökan (ja, jag vet jag skulle ju säga upp mig och hade typ gjort det när jag fick kalla fötter och kom krypandes till chefen.) Den kommer inte gå igenom så då kommer jag ju ändå få sluta. Men det är alltid skönare att inte ha något val.

Idag funderade jag på vilka storverk min kropp skulle kunna åstakomma om den inte höll på att bygga visdomständer. Det måste ju gå åt en del kraft alltså. Vi får väl se vad som händer. I bästa fall kanske jag får vingar också.

Jag har dagstidningsförbud. Eller kanske mer än bojkott. Jag tänker inte läsa ett ord till så länge varje löp handlar om stjärnsund och varje tidning innehåller kladdigt sentimentala men framför allt äckliga detaljer om något som i mina ögon inte längre har något direkt nyhetsvärde. Jag kan låta kall nu men det är precis tvärtom, jag mår way too dåligt av att ens tänka på skiten. Jag tycker bara att allt för många gottar sig i äcklet. Alla har en bild av gärningsmannen och spekulerar i vad han mer kan ha gjort. HALLÅ?! man sitter väl för guds skulle inte och fantiserar om vad en grov sexualbrottsling kan tänkas göra. Det är väl sjukt om något.
Jag hade samma bojkott när det stod bobby överallt och den blev ganska långvarig.

Livet är på det stora hela detsamma. Det gäller bara att inte komma av sig. Det är klart att man kan komma att undra om vissa saker är konstanta, men det är nog tur att man inte vet.


Det är en stor skillnad på att vara artigt trevlig och att vara trevligt artig. Det sistnämda är alltför ovanligt.

too cool for school

Det är spännande och överraskande hur många som ändå undrar och bryr sig om mina framtida studier. Idag skulle ju skiten vara inne men i vanlig ordning funkar inte studera som sig bör så vi fick uppskov. Och jag sitter ändå och tänker på annat. Jag borde engagera mig, kan man tycka. Alltså jag borde verkligen det.


Igår var jag hos öron-näsa-hals-specialisten, som inte alls var särskilt trevlig. Blev bedövad genom näsan ned i hela svalget. Sjukt läskigt, jag var livrädd. Trodde inte jag kunde andas eller svälja. Sen blev det väl inte bättre av att hon skulle ha ned en slang med en kamera genom näsan hela vägen ned till halsen/svalget. Åh trauma. Av alla kroppsöppningar att sticka in saker i är näsan verkligen inte min favorit. Inte på långa vägar.


Annars känns det (syftandes till livet) ganska bra just nu. Jag är inte som sjukast, och inte som ensammast. Jag har fina vänner, roliga planer och en meningsfull tillvaro. Idag ska jag träffa moa, sjukt kul. Vi ska ut och rida. pepp!
Hängde med lillis igår, han är rolig även om han kan se lite efterbliven ut.

image176

Mmmm todos esta bien!

Idag är det upp och nedvända världen litegrann. Lars kommer tillbaka och ska snacka med chefen. Idag är chefen jättesnäll. Idag är dagen när jag måste sluta skriva i min blogg om chefen. Efter alldeles för mycket vin med jobbet i lördags började jag lite smått närma mig "Assschååå, du ääär min bässschta kompis". Jag sa till och med att jag skriver om honom i min blogg. Nu tror han att jag är kär i honom, men är ganska snäll ändå. Det är okej.


Vädret är så strålande och jag önskar att jag hade någon att äta glass med. Jag kanske ska fråga chefen?

Igår var en bizarr bakisdag och jag jobbade och hinkade icacola om varannat. På vägen hem mötte vi Camilla och Jonatan. Direkt började vi prata om boendet och camilla börja ungefär "Jaha, ska ni ha mitt rum nu när jag blir utslängd?... eller det blir ju flera rum lediga ja. Hur ska lillis göra då?" och hon verkade inte störa sig men jag tyckte det kändes lite awkward. Fattar inte hur jag överlevde dagen men den avslutades bättre än bäst.

friday i'm in love

Anders säger:

hon vill ha plepp

Liv säger:

orginalet av per gessle hette faktiskt så

Liv säger:

men den fick de ju cencurera lite

Anders säger:

ja, rätt ska va rätt minsann

Liv säger:

vad gör du idag?

Anders säger:

var på föreläsning till tolv. är mjäkig och självömkande över mitt halsonda

Liv säger:

asch då!

Anders säger:

jag är ju en mjukis

Anders säger:

vad händer hos dig?

Anders säger:

er

Liv säger:

jag är själv

Anders säger:

är det slut?

Anders säger:

tråkigt att höra

Anders säger:

peter har förtur på rummet

Anders säger:

är han på jooobet?

Liv säger:

jo

Liv säger:

du suger

Liv säger:

jag kan bo i skrubben

Anders säger:

nää! där kan ju ingen bo!

image175


je regrette un peu

För att citera Nils. Han kan vara den klokaste jag känner. Idag skulle min samordnare hjälpa mig (den jag gillar på riktigt så jag inte kan låta bli att le när jag ser henne) att styra upp min framtid. Hon var hård men rättvis dvs. jag höll på att kissa ned mig. Det slutade visst med att jag skulle bli arbetsterapeut. Jesper röstade för inre frid. Inte att bli alltså, utan att få. Jag vet inte. Däremot varnade mitt horoskop mig för att det här skulle bli den värsta skitdagen på länge. Jag tror ju inte på sånt, inte ens nästan, så varför tycker jag då att jag borde sett det här comming? Jag är skadad av blå, hon har inflytande hon.

Ja, och det andra får jag väl lösa senare.

Vi kan säga att jag hade en vit månad (vilket jag hade) men att det inte hann gå många timmar när månaden tog slut innan jag hade alkohol i blodet. Gör det mig till en alkis? Folk ser ofta på en som att man är alkoholist när man har vita perioder. Det är ju bara om man är beroende man skulle behöva sånt. Dessutom har jag jättemycket att skriva om begreppet periodare, men motoriken är inte med mig.

Tänk på att ta hand om varandra, det kan inte understrykas nog.
Det blir så hemskt när man glömmer det.


Det finns några på jobbet jag ler varje gång jag ser, både bland gamlingarna och personalen . Alltså jag ler spontant, inte jobbleendet. Jag måste komma ihåg hur värt det är.

ps. man glömmer lätt hur gott öl egentligen är. ds.
pps. man glömmer lätt hur ledsen man är ibland när man inte är ledsen. ds.

TVÅ AV FEM

Den här dagen får två av fem. Då har jag ändå tagit i rejält av anledningen att jag hade en trevlig lunchrast med kul människor, samt att jag inte gjort något fatalt misstag idag (hoppas jag innerligt). Jobbet har gått åt helvete och diverse krämpor gör att jag är inte allt jag kan vara. Ovärt helt enkelt, det är nästan så jag skulle lägga mig och sova, klockan är i skrivande stund 18:24 men jag vet inte om dagen har något mer att ge. Möjligen om jag skulle gå och nalla av Peters Ben & Jerry, men jag vågar knappt äta med min tand.

Igår bestämde Jag och Peter hur framtiden ska bli. Med boende och sånt, det är sjukt läskigt. Nu är det bara allt praktiskt då. Och så det där med att säga upp sig, och så det där med att högskoleansökan ska vara inne snart som fan. Den lilla detaljen. Men vi är en bit på vägen, det är extremt skönt.


Jag som förresten trott jag skulle slippa löneförhandling och skit blev brutalt informerad av chefen att jag minsann slutar två veckor efter löneförhöjningen. I samma mening som han kallade sig själv kapitalist och massa annat larv, men han ska ju få barn till veckan så det är nog hormonerna. Alltså löneförhöjning för inte alls lång tid och så måste jag ta det ångestfyllda samtalet om hur bra jag är (skitbra förvisso, men jag pallar ändå inte). Nåväl, det är väl en bra övning.

Negativt är att jag idag kom på en sak jag kanske vill läsa. Det är typ den hundrade saken och jag behöver inte fler att ta ställning till. Kan inte bara någon riktigt klok jävel välja åt mig. Jag tror jag ska ringa Lina...

och jag bara kör på som ett jävla ånglok.

Åh, och ord kan inte beskriva hur kul det var att träffa long lost pal. Eller jag kan försöka : Jättekul! Det räcker iofs inte men det gladde mig att hon var precis lika rolig, jordnära och trivsam som förut. Hon är den där klyschan om att vara sig själv realiserad på ett fint sätt. Hur som helst kom hon att tala om en persons relationer och sa (fritt från mitt minne) "Hen sa någon gång att hen nog är svår att vara ihop med eftersom hen inte har någon grundtrygghet" och jag tänkte spontant det enda logiska; att det är väl alla. Och det har väl ingen?!
Först på vägen hem kom jag på att så är det kanske inte. Det kanske finns människor som är helt rationella och trygga i sig själva i en relation. Det kanske finns människor som är sk. lätta att vara tillsammans med. Människor som till hundra procent kan ta ansvar för sina känslor, alternativt stänger av dem. Människor som gör allting objektivt rätt. Gud vad jag skulle hata de arroganta jävlarna.

Dagen får helt klart en fyra av fem (vädret och tandvärk drog ned det från en femma) och det jag måste minnas är att morgonar inte skapats för att plåga mig, samt att det finns människor jag känner mig bekväm med. Det är alltså dessa jag borde lägga min tid på.


Åh, det är så otroligt talande att expressen ber sina läsare att skriva sitt livs historia på sex ord.

vägen till ett bättre liv. dag ett.



Jag har sovit konstigt i natt, det påverkar mitt humör mycket. Jag har dock inte vaknat kallsvettig med mardrömmar, det här är en ny en. Jag vaknar och kan inte sova. Vaknade kanske av tandvärk (visdomstanden gör come back) men sen kändes det liksom bara tomt. Nätter kan vara så hotfulla.


Såja, idag ska jag ut till hästen vilket är som balsam för en plågad själ. Jag bryr mig väl inte om det regnar för bövelen, lite regn har ingen dött av. Däremot kan jag göra en kort lista på saker folk brukar dö av men jag vet inte om jag borde. Grannen som dog nyss fick en hjärtattack eller något dyl knas med hjärtat. Det är sjukt vanligt heart failure. Som att hjärtat misslyckas. Misslyckas fastän det vill så väl. De där buddhisterna som tror att man har ett predestinerat antal hjärtslag på sig att leva tilltalar förresten inte mig. Bara jag tänker tanken så börjar hjärtat slå som ett litet fågelhjärta.

Nu har jag haft en vit månad. Det var ju inte alls så spännande. Fast jag kanske kör på ett tag till. Jag kanske kan vara nykter tills jag vet vad jag vill egentligen. Inte som ett straff men som för att hjälpa hjärnan att tänka lite. dessutom händer allt i mitten av april så tills dess måste jag vara mitt allra skarpsinnigaste jag.


heart failure.
nästan som filur.


ps. Idag ska jag träffa min long lost pa!!!!1 Hoppas jag känner mig pigg. det ska bli grymt att se henne. ds.

Men vad är det jag säger?!

Här kräks man galla över alla självutnämnda fasionistas och människors behov att inte bara tvångsmässigt köpa nya saker utan även visa upp dem för allt och alla med en synlig prislapp a la cyberspace och så händer detta. När illamåendet sen länge tagit överhanden hittaer jag denna:
http://alternativamodebloggen.blogspot.com/

Allt ni behöver i modedjungeln.
puss och god natt!

existensiell kris pt 2

Nu har jag bestämt mig för att skriva dagbok. Här eller på papper, bara jag skriver något varje dag om hur det går med det där att leva. Vad håller jag på med egentligen? Anna menar att det kommer klarna så småningom. Hon frågade också om det är för att jag jobbar i hemtjänsten som jag tänker på döden jämt.

Idag hann jag umgås med mor och bror under en timme innan de båda förklarat om någon som dött på sistone. Senast jag såg bror pratade han om någon annan som dött. Mor gör det med extra eftertryck, och berättar detaljer om sjukdomar och hur hemskt det är. Men när bror gör det känns det ändå mer dramatiskt för det är så få saker i världen som berör honom.

Egentligen kanske jag skulle behöva göra något extremt anstängande, typ klättra uppför en vulkan eller nåt.
Då skulle insikterna komma som på räls, jag lovar.



Existensiell kris borde väl märkas mer?



Jag är inte inne i en livskris. Sådana kommer vid stora förändringar och det är motsatsen till vad jag håller på med. Jag saknar så otroligt det som varit. Eller jag saknar något som helst. Vad som helst och jag saknar det. Jag vill ju vara med. För guds skull låt mig vara med!!!1 Alltså ska jag släppa sargen och komma in i matchen. Hängde lite med kusinerna idag, det var trevligt. Speciellt nyttigt att vara med Lillis, han påminner mig om så mycket. Tillexempel hur pinsam jag var när jag var liten. Men också om livet och hur det är eller kan vara.

Och Snubben vi hyr lägenheten av ringde idag. Upprepade gånger, det är saker på gång.


här är frasse igen. Han är snyggare i verkligheten, inte lika älgig som min vinkel framställer honom. Jag borde lära mig fota, samt veta hut



RSS 2.0