Det senaste då eller?



Jag brukar åka förbi FRA relativt ofta, eftersom frasselito bor granne med dem. Varje gång jag går förbi får jag tvångtankar att fotografera bara för att man inte får. Men sist slog alla rekord, fingrarana kliade lite extra när den respektingivande gården bakom varningsskyltar om bevakning med hund, hade prytts med en volleybollplan.

Och hur synd är det inte om moderaten som gråter ut i expressen om "grupptrycket" som gjorde att han inte röstade i FRA-frågan fastän han var emot från början. Ryggradslösa kräk är vad de är, varenda en som inte röstade föraktar jag något extremt. Brutet ben eller influensa till trots får man väl göra sitt jobb, när så många människors liv påverkas.

I mitt liv är allt peaches and cream. Bornholm var mycket vackert och om ett par dagar drar jag till arvikafestivalen. Vi ses!

Flytten är redo!

Jag bor i flemingsberg nu. Det är fab här, allt är i princip bättre än jag minns det. Nu har vi iaf en del att göra kan man säga. Bilder på flyttkaos har tagits och kommer att publiceras snarast :D Några krukväxter har strukit med men jag har varit lugn som ln filbunke. Kusin var snäll och kom och hjälpte till och vad jag än frågar så svarar han bara "go wild". inredningsmässigt har han dragit gränsen vid att slå ut väggar.

Det här är gulligt:

http://www.synth-picknick.nu
Alltså bara konceptet är ju underbart. En anna söt sak är att när man googlar synthmusik säger google "menade du töntmusik". Fast det är ju gammalt, jag vet. Intet nytt under solen.

Jag saknar något vettigt att skriva, jag är bara så uppstressad över flytten. Men snart så är jag tillbaka till basic. Och alla måste hälsa på mig i flempan, det kommer bli finfint. Packningen går framåt men är lite ångestladdat. Jag hatar att ha saker. Saker suger, det enda jag egentligen gillar är mina skor.



Det finns gånger när jag tänker att jag ska ha en sån där rolig och tänkvärd blogg som vissa har (kan gärna tipsa om någon har lika stor förkärlek som jag för att läsa bloggar). Men det skulle kräva att jag bara skrev när jag hade något jag ville framföra eller fundera kring. Det orkar jag nog inte och jag har mycket bättre koll på mig själv när jag bloggar.

Sommarlov!

Nu är sommarlovet på gång på riktigt, vilket betyder att jag är för lat för att blogga. I fredags sov jag nog, sen packade jag lite inför flytten. På kvällen var jag och peter och åt buffé på hermans för att fira hans brutala uppsägning. I lördags firade jag fars födelsedag, vilket gick över förväntan, Sen var det wtai, vi satt på en kulle med perfekt insyn till festivalen och drack folle. Hemskt mysigt var det, foo fighters var bäst. Idag var jag i stallet hos fraiser och det var så himmelens trevligt. Allt är bra! Bara flytten blir avklarad kan jag slappna av.
Och jag har bestämt mig för arvikafestivalen - 08. blir sjätte året så jag kan ju inte INTE åka.

ett utdrag av krukväxter.



Vårt köksfönster som jag misslyckades fatalt att panorera in.
Idag är första dagen av sommarlovet, jag vaknade superförkyld med ont i ryggen så jag inte kan röra mig ordentligt.
Men annars är det bra, ikväll ska jag ut och äta middag med Peter för att fira att han slutar idag. Hela arbetsplatsen gråter blod och hoppas de klätt sig i svart ^^

Annars äre packande som borde bli gjort. Det blir det inte, vilket stör mig. Men jag är på gång nu i alla fall och har härjat runt halva skarpnäck och hämtat banankartonger. Jag är så på g. Laddar ned sagor & swing och drömmer mig bort till arvika. Det kommer bli strålande!

Not so lyckliga lotta.

Så när jag väl får tag på en lyckliga lotta i precis rätt färg envisas jag med att leka leken "titta hur mycket vatten den egentligen tål" bara för att expressentanten kallade den alkisblomma. För att den dricker så mycket alltså. Så nu är stackars lotta halvsides förlamad och står och skämms brevid sofias smärtsamt fina monstera med luftrötter. Jag ska fan skaffa luftrötter jag med.


gnagande separationsångest



Här är moa sekunden efter att portugal gjorde mål och jag stod ivägen framför tv'n. Men hon blir inte arg, hon blir inte det på mig oftast. Och så sitter hon och broderar, det är mysigt. Jag kommer sakna moa.

publishme?

Lite tröttsamt att bloggen meckar så jag inte kommit in på den ordentligt på senaste. Tänk så mycket intressant info ni har missat! Idag har jag haft min första fantastiska sommardag med kaffe och kaka på balkongen, långfrukost, sitta i gräset och allt detta Med sällskap!!! yeah baby.

två dagar kvar på¨jobbet. Jag börjar bli nervös för att behöva krama folk och säga hejdå. Jag vill inte göra något väsen av mig. Hoppas ingen märker något.

smultronrosa som sommaren

Jag har antagit en smårosa (grisskär?) hudton på delar av kroppen. Jag har börjat gå runt i badshorts och bikini så mycket jag bara kan, på sin höjd linne och kjol. Inte så mycket för att jag "solar" som för att jag blir lycklig av att ha lite kläder på mig. Det är ett statement verkligen. NU ÄR DET SOMMAR, skulle man kunna säga.

Flytten skrämmer mig lite. Jag blir helt slut i huvudet bara av att tänka på hur mycket grejer jag har. Det mesta är väl kläder och rätt lätt att flytta förvisso. En bokhylla och en säng, båda har ju utan problem blivit flyttade förut så det borde inte kännas jobbigt. Vi flyttar nog någon gång runt den 17 juni och jag längtar tills allt ska bli klart.

Det som frustrerar mig litegrann just nu är människors luckor i allmänbildning (kaboom- sten i glashus). Att alla jag pratar med inte vet om att Bamse, Nallemaja och Surre är de enda som blir starka av dunderhonung. Tilläggas bör väl att nallemaja får ont i magen i tre dagar och att på nittitalet uppfann Rune Andreassons efterträdare en superskurk som också blir stark av dunderhonung. Jag tycker dock att sånt som gjorts efter Rune Andreassons tid är rätt värdelöst och jag tror han vänder sig i graven. Men ändock, har min generation bara läst KP?

Min sambo har nog gått bananas på riktigt nu. Hon har dammsugit hela förmiddagen, men bara sitt tiny room. Alltså ett antal kvadratmeter och hon har dammsugit i ett par timmar vid det här laget. Undrar vad som kommer här näst.

Min monstera har förresten en liten stump! Jag upptäckte det igårkväll när jag satt och tittade på den. Det kan mycket väl vara början till en luftrot. Jag måste lära mig allt om dessa, jag har inte hunnit det ännu.

dagens låt är love minus zero/ no limit


luftrötter

Imorse när jag och peter åt frukost på balkongen (ja, okej... jag kanske träffar honom ibland ändå) satt jag och pillade på monsteran på balkongen... Sofias enorma monstera som har börjat få konstiga pinnar som ser ut som rötter och sticker ut ovanför jorden i nystan liksom. Det var lustigt värre och peter sa att det kanske var luftrötter. Därför ska jag lära mig allt om dessa tänker jag! Krukväxter är verkligen det senaste. Mitt nyaste intresse för tillfället. 

Jag dopar dem, det är hemligheten.


gosh my geesh

Allt ser annorlunda ut på bloggsidan och ni vet väl vad jag tycker om förändringar? Om inte så borde ni verkligen det. Jag är livrädd för förändringar, i allra de flesta fallen. Jag har lovat massa människor att gå ut ikväll men känner mig smått döende. Det är inte värt det, det kan det inte vara? Men jag vill träffa sami och trottarna och jenni och hänga med anna som just kommit hem. Igår träffade vi en annan anna, pleonasm-anna i kassan på debban. Jag tror hon älskade oss.

Den senaste tiden har varit intressant. Sen peter uteslöt mig ur sitt liv trodde jag att jag skulle bli übersocial och göra massa saker han kunde vara avundsjuk på. Nu har jag förvisso varit sjuk hela veckan, och sinnessjukt trött men den största skillnaden är nog min störda sömn. Och så har jag hängt mycket med mor på sistone, det är hemskt trevligt. Jag tog till och med upp att hon ger mig mardrömmar... Jag vet ju att hon inte menar att göra det men två av tre gånger vi sres börjar hon prata om tortyr, ond bråd död eller handikappade barn som misshandlas till döds. Inget av ovanstående är något jag är så bra på att hantera.

Fyra dagar kvar på jobbet. Hör ni det? Jag vill bara att det ska vara över genast. Allt det där som jag är glad aldrig har hänt mig, kommer säkerligen inträffa min sista vecka, det bara vet jag. Jag kommer sakna några från jobbet, men inte många alls.

Nä, om man skulle ta sig ett bad för att få bort den värsta leran.. Var på kolonilotten och pysslade idag. Inget växer där det ska, persilja och morötter i potatislandet och en oändlighet med ogräs vid hallonbuskarna. Det är i alla fall den allra finaste kolonilotten jag vet!

Okej skruvarna

var mätare som stockholmshem satt upp för att ännu en gång mäta att det är keff med vår lägenhet. Jag menar första mätningen där de sågade upp vårt golv gav det otvetydiga resultatet att det är för höga värden i vår lägenhet. Men kolla en gång till, gör det bara. Den här gången måste vi föra en dagbok över allt som händer i köket typ kokade nudlar, använde rengöringsspray (eller hårspray, stod det -_-), brände vid pommes.

Vår ytterst otrevliga hyresvärd ringde häromkvällen vid typ 10 när jag var helt sovig och meddelade detta. Jag fattade inte om det var ett skämt. Sen sa han att vi inte behövde anteckna allt som sägs. Det var tydligen ett skämt men jag glömde bort att skratta. Sen ville han ha allas mobilnummer och jag blev helt nervös.

Idag är jag rätt invincible på jobbet men börjar bli riktigt sjuk. Det suger big time.
Fast jag fick just wienerbröd vilket är PEPP! jag skulle kunna göra mycket för ett wienerbröd, det säger jag er. Det finns fruktkorgar också så jag har försökt trycka i mig så mycket jag bara kan. Skitgoda apelsiner, jag har saknat apelsiner.

jag - Jag har läkartid nästa vecka
lillchef - mhm, vilken tid och dag var det
*skriver i almnanackan 'liv tandis'*
jag - ah det är iofs gyn.... men det måste du kanske inte skriva
så skrattade hon förtjust. Jag tänkte inte på att hela företaget inte behöver ta del av den infon.
(mina eventuella bloggläsare däremot? lovar att berätta alla detaljer! )

Det kallar jag en oförutsedd vändning!!!!!!1

[Yehs-Puhr] säger:

kiss var bra so mfaaaan igår

Liv säger:någon skillnad i setlist?

[Yehs-Puhr] säger:

de flyttade på cold gin

[Yehs-Puhr] säger:

och så spelade de mycket mycket högre


Åh, jävlar! då måste det varit värt en resa till köpenhamn. Nåja, jag får stadionspelningen skickad till mig as i am writing och tänkte lyssna på den imorgon, då jag läst klart hemmingways superier. Jävlar vad de söp. Och vilka roliga ord som användes, jag antar att man kan skylla på översättaren mest.


Jag har fått svar på metallpinnarnas funktion, men jag avslöjar det imorgon. over and out!


TÄVLING: Vad i allsin dar!?

Soaf har med buller och bång flyttat in i kollektivet igen. Eftersom hon ska ha vårt rum när vi får tummen ur vagnen står det saker i hela lägenheten. Lite spännande när det ser helt kaotiskt ut tycker jag. Trots att det är så mycket saker och folk här har hon och säkert någon mer gjort ett allvarligt försök att piffa upp lägenheten. Lite nya hyllor har åkt upp och diverse möbler. Men nu till undringen. Vad i hela friden är detta?
 


flärparna som hänger ned är gummisnoddar och har fyra siffror på sig (identiska på båda gummisnoddarna) saken med muttern på går liksom att lyfta ur verkar det som och de ser väldigt omsorgsfullt uppsatta ut. why? kreativast gissning vinner, jag återkommer med sofias svar.


bröstkupp!

http://youtube.com/watch?v=jdeBp8J0rqs
På tal om halvnakna män!

Käglan var förresten på besök, sen hon flyttade för något år sen har jag nog träffat henne kanske tre gånger. Så jag fick en kram och en sådär "hej hur är läget" som man beter sig. Sen sa hon "Jag tar i hand med dig eftersom du är så naken" til Mr bar överkropp-Pete. Detta var så nyligen efter det tuttmissödet som beskrivits i bloggen så jag replikerade snabbt "visst är det lite oanständigt?" om hon svarade "Ja. Lite." Men inte lite som i LITE utan som "ja, jag håller med men lindar in den hårda sanningen". Där fick jag vatten på min kvarn.

Dessutom har jag tänkt på det där. Jag är av olika anledningar inte lika pryd som jag en gång varit, men jag vet att jag har tyckt det är jobbigt med snubbar med bar överkropp. Liksom opåkallad nakenhet i fel situation kan bli rackarns otrevligt. Detta kan ha att göra med att jag maniskt stirrar på naken hud. Det är liksom  inte nödvändigtvis intresserat, inget sexuellt utan bara tvångsmässigt. Jag känner mig utsatt på flera sätt iofs.

Fast hemma tycker jag alla borde få vara nakna. Eller nej inte, jag ska bo med släkten, dvs. mitt nya påklädda liv börjar nu. Förra sommaren hade jag kläder på mig väldigt få procent av min lediga tid. Men ja ja, don't knock it til you've tried it. Kläder alltså!

idag älskar jag folk

Halleluja för att någon kommenterar min blogg ibland. Jag vet att jag är billig som tjatar om det men det blir så ensamt ibland.

Nu till en viktig förfrågan: Äre någon som har en bil typ en stor bil? Kanske en bil och ett släp som den inte behöver sådär jättemycket? Ska försöka mig på en flytt om 3 veckor och skulle verkligen behöva låna en bil. I utbyte kan jag bjuda på middag, klippa ditt hår eller dyl. Jag kan dansa också!!!1 Behöver den verkligen bara några timmar på dagen i så fall.

Ovanstående förfrågan påminner mig om att det är synd att jag inte tål brats. Tänk vad bra om man kunde ha kompisar med stora flashiga båtar och sånt. Jag älskar att åka båt, men jag klarar mig med trampbåt så länge jag slipper överklassattityd. Men ändå, ibland funderar jag att vad praktiskt om man hade kontakter.

image199

Tänk den här killen! Greven, han skulle kunna skjutsa mig jorden runt i sin båt. Fast jag har hört att han är misstänkt för ekobrott så om han åker in är han väl inte mycket till kompis. Varför åker alla mina kompisar i fängelse?! Förut tänkte jag bli polare med sanna bråding, men det gick ju inte så strålande. cokehead.

Å andra sidan har jag hört talas om:
image200

ps. Jag blir sjukt kreativ när jag är arg ibland. Andra blir tydligen det när de är deppiga men för mig är ilska en utmärkt drivkraft till det mesta. Jag skrev ett knivskarpt debattinlägg när jag vaknade med mensvärk, förkylning och mardrömmar alldeles för tidigt imorse. inget ont som inte har något gott med sig. ds.

look alike

image198

På myheritage.com kan man se vilken kändis man är lik. Jag är som ni redan vet lik ashley olsen. och vince niel.
Och så måste jag tillägga att jag gjorde det där med alla ansiktsbilder jag hade i datorn. Peter blev mer än en pojkbandkille. hysteriskt, om jag får säga det själv ^^

jag måste fortsätta på danstemat!


fniss

Jag har så svårt att bestämma vad jag tycker om hela nöjesguiden-påstan-gänget. Men vissa tycks få till det ibland, Den här har förvisso inte Thorén skrivit, men ändå.
http://påstan.nu/bloggen/inlagg/359


Annars är det senaste som hänt att jag smygfotat Peter när han sov jätteroligt men det hör tydligen inte till god ton att lägga upp nakenbilder på sin partner (eller någon annans partner för den delen) så jag fick nöja mig med att lägga den som skrivbord på hans dator. Han skrattade i alla fall.

Och att jag är så himla lost när det gäller svenska skådespelare att jag inte känner igen namn och utseende på de allra kändaste. Minns att pernilla sa något om någon känd person som hade hästen i stallet men jag antog av någon anledning att det var en hoppryttare. Så när poletten tillsist trillade ned idag var jag sugen på att gå fram och säga att jag älskade hennes hamlet, men jag vågade inte. Det kanske inte heller hör till god ton.

Det andra som hänt är att jag såg min skugga när jag var ute och red idag och mina armar såg ut som tändstickor. Tickan påpekade att jag var klen när jag var hos honom och blev behandlad och han påpekade även att jag blivit mindre. Då vägrade jag tro på det men ärligt talat så har jag nog tappat muskler med tanke på att jag inte tränat det senaste året (eller kanske sen jag flyttade upp till stockholm). Jag har börjat få benmuskler av allt cyklande och ridande nu men jag HAR ju inga armar. Det är ett under att jag klarar mitt jobb. Ska jag behöva börja träna mitt i sommaren? Det låter ju helt befängt.
Jag suckar alltid över folk som tränar av fåfänga, men nu är jag seriöst rädd att min kropp ska gå sönder om jag inte börjar träna. Så nu får vi se om jag ser ut som Till Lindeman i slutet av sommaren. Inoljad och grann.


Och solen har sin gång.

patriarkatet unite and take over.

Åh, jag tänkte egentligen inte såga hela "och solen har sin gång" av ernest hemingway. Jag skulle inte kunna det heller, med gott samvete eftersom jag slarvat mig igenom den från början till slut med tanke på alla otrevliga medresenärer. Anledningen till att jag lånade ovanstående bok som bandbok är min ofantliga åksjuka. Jag blir illamående varje gång jag ska ta mig mellan skarpnäck och brommaplan, ibland även när jag ska till jobbet fast det tar under 15 minuter. Avundsjuk på alla människor som kan läsa och skriva och studera och Uträtta saker på sina kollektivtrafiksfärder lånade jag i allafall "och solen har sin gång" inläst av stefan sauk. Stefan Sauk läser sina favoritböcker... Vilka som mer ingår i den serien har jag som tur är ingen aning om. Det största problemet jag har med Stefan sauk är när han härmar kvinnoröster (manliga mannen kommer tvåa på listan, men är mest påtaglig i dialog med kvinnan). Jag har försökt sätta fingret på vad det är han gör, det logiska vore väl att bara använda en mer gäll röst (NEJ DET ENDA RATIONELLA VORE ATT INTE ÖVERHUVUDTAGET HÄRMA KVINNORÖSTER NÄR HAN LÄSER IN EN BOK). Men det är inte det.  Stefan lyckas på något sätt låta dum. Han låter lite larvigare, fåfängare och blåst glättig på rösten. Resultatet blir en strålande karaktär (Jo, det är ungefär en kvinna som figurerar i boken förutom en prostituerad i början av boken). Den senaste snygga dialogen som framgår lät ungefär såhär:
(bakgrunden är att den hjältemodiga fantastiska huvudpersonen är förälskad i den dumma fåfänga kvinnan men hon är så flegmatisk och ombytlig så nu har hon förälskat sig i en yngling i tights och hävdar att hon inte kan göra något åt det. Hon säger också det genialiska "jag kan aldrig göra någonting åt något")
- Jag är såld. Jag är galen i den där pojken romero. Jag tror jag är förälskad i honom.
- Det skulle inte jag vara om jag var som du.
- Jag kan inte hjälpa det. jag är såld. jag håller på att bli alldeles söndersliten inombords.
- Gör det inte.
- Jag kan inte, jag har aldrig kunnat göra nåt åt någonting
- Du borde sluta med det.
- Hur skulle jag kunna sluta med det? jag kan aldrig sätta stopp för nåt. känn!
handen darrade.
- Sån är jag i hela kroppen.
- Du borde inte göra det.
- Jag kan inte hjälpa det. jag är såld nu. förstår du inte skillnaden?
- Nej.
(kort stycke om förbannade jude och självömkan)
- Gud ska veta att jag aldrig har kännt mig som en sån slinka som nu.

Snusförnuftig manlig heroisk man. Givetvis finns det utrymme för andra sidor av manliga mannen i boken som fullkomligt badar i homosocialitet. Tokroliga män som är fulla, charmiga män, smarta män, mindre smarta män. Det finns en dynamik. Och så finns det kvinnan som ett jävla mähä. Så sjukt störande karaktär och jag fattar inte vad Hemingway ville när han skrev detta? Alltså Hemingway och Sauk hjälps verkligen åt för att få karaktären Brett så irriterande och motbjudande som möjligt. Det är så tröttsamt med all denna misogyni.
Pratade här om dagen om "sommaren med monika" av Ingemar Bergman baserad på en novell av Per Anders Fogelström, kvinnobilden där är så bizarr. Försök se filmen och inte vilja slå den här Monika-personen. Berman kan skapat den mest motbjudande varelsen man kan tänka sig. Totalt irrationell och egoistisk i varje liten handling, till skillnad från mannen i huvudrollen som alltid är god, rejäl, rationell och omtänksam. Inte en skavank där inte. En helt perfekt människa och hans totala motsats, som drar ned honom i fördärvet. Ursäkta min spinoff, det är ingen ny insikt att ingemar bergman inte är feminist. Jag släpper det.

Okej, det händer att jag blir lite trött på mig själv också. Därför ska jag skriva en hyllning till manliga mannen i bloggen i morgon. i promise!

"och solen har sin gång" är förutom en mycket bra titel också ett berömt citat från gamla testamentet.

image197

RSS 2.0