ADVARSEL!

Hvis du får en mail med beskjed om å dra til helvete; ikke gjør det! Det er en luremail. Der er det styggvarmt og folka der er drittsure!! Kopier og lim inn på din blogg og advar andre!

tvåtusentalet!

2009 är året då nöjesguidens har en chefsredaktör med ett adligt namn som tycker att alla bara borde vara snälla, och säger att det är dumt och ytligt att kritisera hur andra ser ut (stilpolisen är med andra ord pensionerad.) 2009 är året när killinggänget grävt sin egen grav för sista gången... vilket är så jävla skönt för när ironiska generationen äntligen tagit sig i kragen och slutat larva bort allt känner jag att jag kan sitta hemma på en lördag och titta på dansdandskampen eller körslaget eller dyl. feel goodprogram och mena det. Jag älskar att dansbandskampen finns. Tycka vad man vill om dokusåpainslaget i liknande men att förnedringstv ersatts med glädjetårar och alla-vinner-mentalitet gör mig så lycklig. 2009 är ett bra år på många sätt. Någonstans känns det som att substans och snällhet och genuinitet börjar uppskattas igen. Men förmodligen är alla mina iakttagelser bara speglingar av hur just mitt liv ser ut. Egentligen skulle det här inlägget handla om att jag inte gillar Henrik Schyffert. Jag gillar inte Henrik Schyffert. Jag gillar dansbandskampen och att jag varit hemma hos bror+sambo och fikat. (2009 är förresten året när fika slutade vara hippt och blev slappt, men det är också mycket personligt.)


två saker som får mig att gråta

(två av många ska tilläggas) Fina fina bloggen och fina fina låten; LÄNK

fememtifyryra

Prova, det är riktigt roligt att säga! 7 Eleven är inte ett svenskt namn och behöver därför inte uttalas sju eleven
(men det är säkerligen förvirrande för vissa eftersom eleven är ett svenskt ord). Men hade det varit på svenska hade det varit tämligen felaktigt eftersom man i regel skriver ut tal med bokstäver då de är låga tal (ex. sju) men inte 10 och över, om jag inte missminner mig. Men ska man ha en klatschig titel tycker jag nog att man får skriva alla siffror på sammasätt, antingen bokstäver eller siffror. För att slutligen svara på fars fråga så; Det uttalas Sjuelvan och hör sen!
 
det här gör mig trött men ändå glad
LÄNK
Att vansinnet ändå höll på så länge är ju tragiskt.

men skärpning, säger jag!



Igår hade jag grammatikprov men följande har inget att göra med det.

Den enklaste av alla ordklasser kan mycket väl vara räkneord. "femte" och "tre" är exempel. Men tre är ju också en siffra. En siffra kan alltså vara ett ord, men ett ord kan inte vara en siffra i den bemärkelsen. Tre betyder förstås samma sak som 3 men kan inte vara med i en matematisk uppställning. Framförallt kan inte en siffra vara en bokstav (undantaget 1337 och dyl. särfall). Så när en ofantligt töntig nattklubb vid medborgarplatsen kallar sig Studio 5emti 4yra så skulle det uttalas Studio fememti fyryra. Som rövarspråket fast inte alls häftigt. Jag dör nästan litegrann så dumt är det.

Åh vad intressant jag är.


Var på inflyttningsfesten och hade superkul. Jag älskar när jag får lagom mycket uppmärksamhet! Alltså älskar jag när jag får känna mig intressant. Och så hängde jag med J. i fredags vilket fick mig att känna mig som tonåring igen. Vi pratade om våra ungdomsdagar på popklubbar och internetforum. Dessutom fick jag ett helt bord på balthazar att sjunga 'ja må hon leva' med förevändningen att johanna fyllde 19. jävlar vad gött livet är ibland!!1

Vet inte om jag hunnit skriva att Shima Niavaranipjäsen var det bästa på så jävla länge. Fy satan vilken genombegåvad människa. Jag finner nästa inte ord för det, men hon är verkligen one of a kind.


Jag har hittat en videomakapär på datorn så nu kan jag roa mig med den. I TOTALLY LOVE IT!!!!1 Och så sy, sy är jag supersugen på. Har dock massa kläder som ska lagas som prio ett så att designa balklänningar får visst vänta.

Näe, hänga tvätten och plugga nu! Grammatikprov ikväll!



tillägg:

För kanske fem år sen sa personen jag då var ihop med att jag inte var intressant. Jag minns inte alls vad som föranledde diskussionen, kanske att vi aldrig pratade med varandra. I alla fall så yppades ett av de både mest komiska och mest sårande utlåtanden om mig jag hört:
"Men du pratar ju bara om politik, altruism och dålig popmusik".
På ett sätt är det sånt jag vill skriva i mitt CV då jag inte alls tycker ovanstånde tre punkter är dåliga intressen, men det får mig också att minnas att det här av någon anledning är en lite öm tå.
(Sen började han ligga med sin kompis fru, så där någon gång strax efter la vi väl ned det där projektet "ihop".)

Min frukostgröt smakade lite mögel men jag åt den ändå. Jag tänker att man behöver härdas i svininfluensetider. Visserligen har jag i princip bestämt mig/ lovat att vaccinera mig. Men alla vårdcentraler har ju slut så det blir inte innan nästa vecka.


här kommer en bildserie på oss i kollektivet (jag har haft väldigt roligt med fotoredigeringen på min nygamla mobil.)



Självransakan.


Här om dagen frågade min mycket trevliga kollega vad jag gör på fritiden. Jag blev lite ställd eftersom jag varken har kör, innebandy eller ponny den här terminen (tanken var att jag skulle orka med kören men det blev dåliga dagar). Jag har medvetet avvecklat de sysselsättningarna för att orka med skolan utan att gå i väggen. Men det blev i alla fall svårt att svara något vettigt. I Efterhand tänkte jag på att jag kan verka som en håglös tonåring som sysslar med kompisar, festa, gå på café, hänga... eh? Men faktum är att dessa saker är sekundära. Jag skulle till exempel se skolan som ett mycket större intresse; Språk. Jag håller på att läsa jordens smartaste ord av Fredrik Lindström och det får mig liksom att mysa ända in i själen. Vissa saker han skriver träffar mig så otroligt väl att jag blir helt upprymd. Att sen tänka på ett ord eller begrepp i flera dagar innan jag får tillfälle att dryfta det med R. gör det hela ännu bättre. Och hur hon går in helhjärtat i samtalen som om det vore så viktigt som det är i mitt huvud. Score!

I Helgen frågade Mikal av någon anledning Peter om jag har några intressen/fritidsintressen. Peters första svar lär varit tvekande, men sen sa han att jag tycker om att inte ha något inbokat (jag som går igång på planeringar och kalendrar, scheman och storartade planer). Det gjorde mig extremt ställd och fick mig att fundera kring intressen vs. fritidsintressen. Jag har definitivt inte lika stort intresse för dataspel eller magic som resten av kollektivet. Gör det mig intresselös? Lillis största intresse lär ju vara idéhistoria (det räknas!) och i så fall har jag ju ett gäng intressen. Måste det involvera att göra en viss sak en viss tid i veckan blir väl hunde (och jordens alla söta djur) mitt största intresse just nu, tätt följt av skolan och RFSU. Peter räknade ut att han har fem intressen varav ett är läsa böcker, vilket jag helhjärtat delar med honom. (Jag känner att jag måste blogga mer om magdalena ribbing på tal om detta.) Okejrå, nu kör vi.


LISTAN (livs intressen i livet)

1. Politik! (humanism, feminism och sexualpolitik. Hänger med i aktuella debatter, diskuterar, läser och funderar)
2. Djur (gulliga djur mestadels, men också fulsöta. Sitter på hundforum och lär mig en massa, planerar att studera en liten kurs om bl.a. hundpsykologi.
3. Människor och mänskliga relationer (högt och lågt, jag funderar och analyserar mig sönder och samman på den här fronten. Ser att vårda mina relationer och umgås med de jag tycker om som högt prioriterat.)
4. Musik (spelar gitarr, lyssnar på musik, går på konserter, älskar att gå ut och dansa disco)
5. Läsa! (skönlitteratur, facklitteratur, tidningar osv.)
6. Sport i mildare form (inlines, snowboard eller friskis och svettis för husbehov)
7. bada (vatten är en av de sakerna som gör mig lyckligast i världen. Fredrik lindström säger att det är för att de påminner oss om vår fostertid. Det känns ju lite obehagligt. Badar dock inte så mycket på vintern eftersom jag blir sjuk efter varje gång jag satt min fot på ett badhus.)
8. Friluftsliv (ja, jag blir glad av att lalla runt i skogen och plocka svamp även om jag inte direkt är scout. Vi vandrade faktiskt på upplandsleden i somras, alltså får jag skriva friluft.)
9. Pyssla (På sistone har jag mest designat saker som hundreflexsele i huvudet, men stickar gärna även om jag inte har något mål med det. pysslar en massa annat med. Blandskivor, kläder, inredningsgrejer, kollage.)
10. Språk (ord alltså. som jag skrev ovan gör ord mig lycklig, intresserad och fundersam. Just nu är mitt fokus på svenska. Tidigare har jag studerat latin, tyska, spanska, franska. Är ganska bra på rövarspråket om jag får säga det själv.)

Så, nu kan jag få känna mig präktig igen, istället för tom och intetsägande. Jag lever inte bara för mitt liv som vårdbiträde. Jag är en tänkande individ. Så, nu har jag fått ur mig det. Man kanske skulle ha en påtår på kaffet som belöning?

blått igen?


bu eller bä? känner iaf inte att jag kan färga håret innan helgen då jag ska göra ett bra intryck.




Helgen gick bra och jag är kvar i flowet. vaccin idag? isf får vi se hur jag mår ikväll.


7 dagar av mitt nya liv

jag är fortfarande väldigt nöjd med tillvaron och framtiden. Idag kom det första riktiga snön, och det är så mysigt. Typiskt decemberbarn, snön gör mig så harmonisk. Imorgon kommer hunde hit och vi ska gå promenader i slasket i helgen. Mest ptr dock eftersom jag ska hinna med att jobba också. Men hurra vad mysigt! Nu ska jag fixa mig och dra till sjukgymnasten. Spelning ikväll, lugn dag med bok och té.

puss & kram

Ibland tänker jag att jag borde ha en åsikt om människors missbrukande av ovanstående uttryck. Inte fan kan man pussas med alla jämt, hur skulle det se ut? Jag har iaf ingen färdig åsikt så jag jobbar vidare på det. Idag är jag nöjd.

hepp!



åh, jättekonstigt att se honom såhär men kanske ännu konstigare att läsa om kollegans depp men jag gör det frivilligt.

aah.

Jag har spenderat 4 dagar hos en mycket kär vän i göteborg. Åh, det var så skönt för mitt huvud. Det jag tänkte komma till var att hon är en av de jag känner mig ganska nära åsiktsmässigt och ideologiskt (men inte när det gäller livsval antar jag). Trots detta blev hon helt ställd av att jag (för att citera) "är så himla Pk".
Det var en uppriktigt fascination, inte beundran eller förakt eller något sånt. Jag visste iofs att få människor är känslig för allt jag är känslig för, men när hon sa så insåg jag att jag kanske ska ha det i åtanke att jag är extrem. För att sammanfatta; människor som inte vill andra 100% väl skrämmer mig. Men ibland får jag ta mig samman och se förbi människors lite oigenomtänkta uttalanden (för det är oftast att de inte tänkt, väl?)

En av de få människor som aldrig gör mig ledsen på ett jobbigt sätt är kimya dawson. Men inte kan jag väl förvänta mig att världen ska se ut så?




ps. helgens lugn i själen sitter fortfarande kvar och det får mig att vilja se det som en nystart. heja!

nästa desperata tilltag.



Bild från DN.

RSS 2.0