det är söndag

jag jobbar för mycket och är trött jämt. Vet inte riktigt hur det ska lösas dock. nu förtiden har ingen en sysselsättningsgrad på bara heltid så varför skulle jag. Dock förstår jag inte mina koncentrationssvårigheter, ibland tror jag att det är pga. tinnitusen och andra gånger är jag mer konspiratorisk och tänker att jag fått adhd av någon av mina vaccineringar som barn. Tänk om jag får ännu mer adhd av influensavaccinet? Det ska tydligen komma om några veckor men jag är skeptisk.


Det som är uppenbart är att jag faktiskt älskar att umgås med människor. Det är fint.



jag överväger att köpa en ny mobil som faktiskt fungerar så jag kan ta bilder på till exempel liljeholmens tvärbanestation igen och liknande. Dessutom vill jag köpa en cykel.

idag är det grattis till anders

...som blir stor. Fast jag tyckte nog han just fyllde år...

Första lektionen i skolan är avklarad och jag är så förväntansfull att jag kan spricka. Dock funderar jag i min enfald på om jag kommer sluta fnissa inobords när lektorn säger "sats". För det är många satser som ska lösas och arbetas med under den närmsta terminen har jag fått klart för mig. Jag gillar klassen fortfarande även om alla tycktes yngre idag.

Ett försök att se saker utifrån

Några av medlemmarna i lola barbershop har nu mera ett band som heter autisterna. Autisterna låter inte alls lika charmigt som lola barbershop och det låter så tvåtusental. Sångaren låter tidvis exakt som håkan hellström och sjunger på svenska. På tvåtusental heter alla band parken, maskinen, familjen, hajen eller liknande och gör musik på svenska. Ibland undrar jag hur mycket det har med håkan hellström att göra. Jag tror "rätt så mycket" skulle vara ett okej svar. Trender i bandnamn är så otroligt töntigt och onödigt. Men det visar tydligt på hur fantasilösa människor är, till och med konstnärssjälar.


Tonårsnostalgi



Här om dagen fick jag den fantastiska idéen att googla ett av de där banden jag lyssnade på så intensivt i mina tonår. Jag minns så väl hur de, tillsammans med ett fåtal andra band, fick bli idealbilden för halvt okänd pop. Jag fick en kasett av Lina som jag träffade framför kravallstaketet på storsjöyran när jag, trots körtelfeber, bestämde mig för att åka  dit själv. Lina var en raring och det är synd att vi tappat kontakten. Jag fick i alla fall ett band och hon introducerade mig för massa okända band och tog med mig till the hits hurt som bennos affär hette på den tiden den fanns. Jag minns precis var den låg och tittar fortfarande efter den som i hopp om att den ska återstå och jag ska vara sexton igen. 
Sen några år senare spelade de tillsammans med CDOASS och ett till band i någon gammal teater i en förort på gröna linjen. Jag skulle vilja tro att det var hökarängen eller gubbängen men hur mycket jag än tänker så kan jag inte minnas. Där var i alla fall första gången jag träffade blondinen och hans pandakompis. De var snälla och jag förstod inte varför.
Lotta den spjuvern drack enorma mängder kir med någon bandkille så de blev utslängda men smet in igen. Det är riktigt roligt att lyckas bli utslängd från sin egen spelning. Sen satt hon backstage och när hon såg trummisen och sångaren från Lola Barbershop i samma kläder kommenterade hon hur pinsamt det var, utan att förstå att de har banduniform. Sjukt stiliga faktiskt, men lite tidiga håkan-stilen ni vet.

Jag googlade och kom till en sida innan hemsidan som började "det här borde vi gjort för länge sedan" och då fattar man instinktivt att det är dåligt. Som att de ska göra slut eller ge ett cancerbesked. Den början kan bara inte båda gott och det gör den inte heller. En kille har omkommit i en olycka och fast jag inte känner den här människan blir jag uppriktigt ledsen. Oftast när människor är ledsna i samband med döden är det av egoistiska skäl, och så även nu. Jag tänker på att mina tonår är slut, på att jag ska dö, på att alla jag känner ska dö. Men även hur mycket hans vänner och familj måste sakna honom. Hur deras liv måste blivit helt ställt på huvudet av ett sånt besked. Så nu lyssnar jag på lola barbershop i Anders Johanssons ära. Jag ska tända ett ljus också tänkte jag, det är en sådan dag.

sluta stressa börja vandra.

Jag älskar naturen, ibland mer än allt annat. Vandringen i helgen har varit super och jag mår så bra av det. Som jag sa när vi klättrade vulkan i nicaragua "stop smoking - start hiking". Nu röker jag ju inte längre så det får bli sluta stressa och börja vandra. Som en fin målsättning inför hösten. Framtiden kan göra mig så glad!

kondom08 igen

alltså sakerna folk känner att de måste delge... alltså jag håller nog inte med alltid.





archimboldo



Den här målningen är gjord av en konstnär som heter archimboldo. Guiseppe Archimboldo till och med, han är italiensk men hans prylar är utställda på skokloster slott dit vi ska anlända efter vår långa vandring på vackra upplandsleden. Anledningen till att jag känner till Archimboldo är att min far bloggat om honom. Han gör sånt ibland, det är kul med honom. Egentligen är det väl lite dumt att lägga upp ett liknande inlägg men eftersom jag inte vågar låta honom läsa min blogg så går det bra. Jag kan låtsas att jag kom på det själv.



boltomania

Jag måste erkänna att även jag är som trollbunden av hans charm. Jag hoppas över allt annat att han inte är dopad eller något, hela min världsbild skulle gå i spillror. fan att jag ens intresserar mig för friidrott. Mest intresserar jag migi fråga om att gång inte är en sport. Inte en seriös sport, fastän min mamma var skitbra på det i tonåren. Hon vann skolmästerskap. Min mamma är grym!

I morgon ska vi ut på hajk!!1 har packat tält och sovsäckar och frukost. yay!




Lillis och mikael har fest förresten, det ska bli jätteroligt.

ärligt talat

hade just tänkt skriva "why bother?".
sen läste  jag jessicas kommentar och blev gladare på livet.

blogg rimmar på logg

eller vänta nu, är det därför det heter så? shit pommes.


Jag känner ett behov av att skriva ned allt klarsynt jag tänker men jag tappar det så fort. Något säger mig att jag måste börja bruka papper och penna som på stenåldern men jag är inte säker på att jag är redo att gå så långt... Jag älskar ju att skriva för skrivandets skull men mina händer är inte gjorda för pennor. Hur som helst är resultatet att jag bara larvar runt här i bloggen om vad jag gjort idag. Istället har jag bestämt mig för att skriva minst tre (hyffsat) välformulerade texter i veckan som semiskolprojekt. Alltså för att komma igång. Jag har fortfarande min b-uppsats idé i huvudet om att renskriva annonser, men det dröjer ju minst ett år. Hur som helst ska jag skriva saker i bloggen som 1. har en röd tråd. 2. jag åtminstone har gemener, versaler och fetstilning rätt (inget jävla modebloggsslut med en fetstilad sammanfattning för dem som inte orkar läsa 400 ord.)

Det är soligt och fint och för varmt för långärmad tröja. Men ändå känns det i luften att det är höst. Det är inte sensommar som jag bestämt mig för att kalla hela augusti. Det finns inte en del av mig som vill bada och festival känns nästan bizarrt långt borta även om det är popaganda nästa vecka. För att citera p. "det är dumt att förneka. Mörkret är kompakt". Det lät sjukt deppigt idag och sånt får mig alltid att småle.


Bäst idag var att hitta en främling på soffan att dricka morgonkaffe med! Tätt följt av vädret förstås, men det är för klyschigt att skriva om vädret så jag har väl använt upp alla tecken för närmsta månaden för att orera om sådant. Hur som helst vaknade jag när peter gick till skolan och peter sa "bli inte rädd när du går upp, anders kompis sover i soffan" Jag mummlar något och säger sen "vilken liten!" och peter skrattar och jag har såklart glömt det när jag går upp. Som tur var kände jag på mig att jag borde klä på mig anständigt för en gångs skull. Sen pratade vi frankrike, uppstoppade djur och livet. Lite om cellbiologi också, men ett typiskt samtal om något men som inte handlar om det man pratar om. Jag pratade så som jag hatar när folk gör "eh, jaha. du skriver en masteruppsats om cellbiologi. Det vet jag ju inget om.. eh". Vad svarar man på sånt? Jag blir alltid lika ställd när folk har den inställningen. Jag bannade mig själv senare för mina sociala tillkortakommanden. På tala om det utarbetade jag en teori om socialt ansvar och varför jag gillar vuxna så mycket. Fast också barn. Jag antar att det är ungdomar och unga vuxna som skapar problem i vissa tillfällen. Kanske skriver ned mina funderingar någon gång.

Smet in på biblioteket (egentligen för att kissa, men fastnade vi tidningshyllan) och bläddrade i någon språktidning där jan einarsson pratar om inflationen av ordet "kring". Jag har inte tänkt på det tidigare men när jag läste artikeln blev språkpolisen inom mig helt rosenrasande. Just eftersom det är uppsatta politiker och tjänstemän som slänger in "kring" i sitt ordbajsande istället för att använda sig av en korrektpreposition.

Nöjesguiden

Nöjesguidens profil är som alltid att vara ytliga assholes, även om den nya (adliga) chefen verkar både feministiskt och humanistiskt lagd, men när de klagar på kondom08s fantastiska initiativ med nummrerade kondomer blir jag lite trött. Inget kan väl vara roligare än att läsa historier som "lyxrunk i bagarmossen" eller historier om folk som försöker knulla in sina möbler så de inte ska vara så hårda att sitta i? Jag är helt och håller för.  citat:

Det hade regnat hela dagen och jag hade ingenting att göra och inga pengar kvar heller (som vanligt). Så jag googlade lite på "madonna pussy" och fick snabbt en liten erektion av de upphetsande bilderna så jag bestämde mej för att ta tillfället till akt och dra fram kondom nr:35705 för att genomföra ett så kallat lyxrunk så att säga. Man får ju trots allt unna sig lite när det är sommarlov (brukar morsan säga iaf). Gustav

hehehe, så himla bra. och denna:

Vi hade tänkt att använda kondomen på våran bröllopsnatt, men eftersom bruden var dålig i magen på grund av nervositet inför bröllopet, så blev det ingen sex på bröllopsnatten [...]


skolstart!

Ja alltså det var upprop igår. Jag fick framstå som käck och framåt och småprata några ord, samt rädda minst halva klassen från att inte komma in i salen. Ja, en riktig hjälte var jag. Sen satt alla knäpptysta i klassrummet minst 5 minuter som kändes som en evighet innan den okarismatiska institutionssekreteraren berättade saker som vi fått mailade, postade och berättade för oss ett antal gånger. Alltså, intet nytt under solen. Förutom att per jobbar på kåren nu, det var festligt. Jag insåg att jag inte hade rena kläder på mig på eftermiddagen och ropade "ska jag bara vara hel och ren eller ska jag ha någon provocerande tröja på mig?" "provocerande" svarade peter så jag antar att mitt första intryck blev ung och vild. Många i min klass är vuxna och det tycker jag om. En ser ut att vara tolv och det är också lite gulligt. Alltså är jag supernöjd och längtar efter första delkursen. Första delkursen är språksociologi. Språksociologi, liksom! Smaka på ordet! Jag vill knapra i mig det, jag fullkomligt älskar det.

tales of mere existence


yeah!


jag hjärta bodil

Jag har lånat en talbok av bodil malmsten och lyssnar på den ofta och somnar till den varje kväll. Fast jag bara läst en och en halv av dem jag har i bokhyllan. Skönlitteratur ligger mig inte närmst om hjärtat, det tar liksom emot. Jag hoppas på att inte behöva syssla med sånt i skolan alls. Imorgon har jag upprop och får titta på mina nya kursare. Jag är mycket förväntansfull.

Idag kände jag att jag ville skriva något om mina föräldrars äktenskap men jag vet inte. Vad har jag med det att göra?
Var hos far idag iaf och han gav mig tips inför den stundande vandringssemestern. Jag har nog en liten scout inom mig. Jag gillar naturen nästan mest.

Något som är intressant med intressen är att jag inte orkar bli full längre. Eller oftare än många andra förstås men att gå ut och dricka öl en gång i månaden och ta det sällsamt är ändå ganska lite. Jag tror inte jag känner att jag har tid. Eller jo, massor av tid som jag vill använda till annat.

Igår flyttade mikael in. För typ tredje gången men jag menar nu kom han hem på riktigt. det gör mig glad.
En annan sak som gör mig lycklig är att bloggbubblan håller på att spricka. Det är fånigt att ens bry mig men jag ser det som ett slag mot oifrågasatt ytlighet som enda ideologi. hjärntvätt av unga tjejer att bli goda konsumenter och lagom anorektiska.

kejsarens nya idrott

Seriöst! Gång är ingen sport. Det är förbjudet att döma efter filmupptagningar eller använda sig av högteknologiska prylar för att se om människorna har en fot i marken. Det är alltså en bedömningssport, liksom simhopp. Problemet är bara att det inte handlar om vem som går snyggast och domarna inte heller kollar på alla hela loppet. Alltså kan man släppa fötterna från marken om man har tur. Nej, nu blir jag bara upprörd. Det är så dumt.

Jag ska lyssna när rickard wolf sjunger taube och tango! Heja.

nedåt.

Jag är trött, illamående, orkeslös, ointresserad och kan varken äta eller sova ordentligt. Men ändå känner jag mig inte sjuk, typiskt psykosomatiskt. Typiskt dåligt.

i you fall i will catch you



Dagen humör. Jag funderar på att ha temaveckor med musiklyssnande. Ångesten över min tinnitus är bara jobbig att engagera sig i. Dessutom tar öronen mer skada av ljud man inte uppskattar. Typ buller.

Ytterligare en anledning att älska augusti

Augusti är alltid en nystart. Augusti har alltid varit förväntansfullt för mig. Att börja skolan igen, att komma igång med de vanliga rutinerna, mötena, aktiviteterna det är så spännande. Jag längtar extra mycket till den här  hösten. Jag känner att alla mina projekt är framåtsträvande. Jag har faktiskt ett mål samtidigt som jag har mycket fokus på att ha kul. Jag och vännerna har en del fina projekt på gång. Jag gillar att vara förväntansfull. Det är också ett bra mindfulnesstips jag läst i metro. En ska tänka på saker att se fram emot, då mår kroppen bra. Helst också skriva ned en gång i veckan det bästa som kan hända. Då frigörs dopamin, men det gör det ju när man dricker öl också så skit i tipsen.

Helgen i tylösand är helt klart tummen upp. veckan i stugan också tummen upp. Nu ska jag bara se om jag minns hur man gör när man jobbar. Jag är såklart inte hundra men ska nog åka och bada mycket i veckan. 



just nu mycket joan baez. 
ikväll ska jag titta på gone in 60 seconds och bestämma om jag orkar läsa kursen på LiU ändå.

augusti är grejen!

augusti kommer bli den bästa sommarmånaden och avslutas lite fint med popaganda. Jag känner det på mig. Ingen stress ingen press, bara varmt i vattnet och öl i parken. Den här veckan har spenderats sjukt avslappnat med sol och bad i lyckeby. Imorgon drar jag till tylösand och jag har egentligen inte så mycket att säga om det. Bara att jag borde starta en sexblogg. Jag tror jag håller på att prata hål i öronen på alla i min närhet. Peter är lite för snäll för att bekräfta att så är fallet men jag märker det när jag för tredje gången på en dag tar upp pc-muskulatur eller annat spännande.


RSS 2.0