tidningen Land pratar naket.



Läste av mer eller mindre oförklarliga anledningar tidningen land idag. Där berättades om en person som var på orsa bibliotek och försökte gå in på Ränningsvallens byalags hemsida för gubbkalendern. Artikeln i land står under "tokiga notiser" och har en ton som får det att låta helt vansinnigt att en nakenkalender med gubbar från härjedalen tolkas som vuxet material och bibliotekets porrspärr slår in.

Vad säger det egentligen att personen som skriver i land (och inte helt otroligt fler personer med den) anser att porr eller vuxet material är något helt annat än nakna gubbar. Är detta för att människor efter en viss ålder inte kan anses sexiga, och därför inte kopplas till oanständighet utan mer humor. Sammanhanget skulle mycket väl kunna tolkas som sexuellt utmanande då de ofta har verktyg och jobbar på bilderna.
Eller handlar det om att vi inte är vana vid att objektifiera män? Att den heterosexuella mannen, hur avklädd han än är, inte kan vara där för någon annans tillfredsställelse. Det blir en tokrolig tanke att någon skulle bli upphetsad av bilderna, trots att de säljer riktig bra.

fredag

Jag tänker ibland att jag behöver blogga mer för att inte leva igenom halvhjärtade statusuppdateringar på facebook. Nu är ett sådant tillfälle. Inte för att jag egentligen har något att förtälja.

Såg just "tretton" i en studie i tonårsångest. Jag saknar det inte, så mycket kan jag säga. Jag tror och hoppas att det kommer bli väldigt givande att träffa riktiga kids i riktiga skolor. Men mig själv som trettonåring klarar jag mig utan. Inte så att det är känslig nu men jag känner mig färdig.



Åh, utbildningen är fab men nu när vi är mer en halvvägs kommer mina obligatoriska tvivel. Egentligen onödiga eftersom om det är något jag någonsin varit säker på så är det just det här. Men vad hjälper det när man är en tvivlare?


And on that note!

Eftersom far kom in på råttor och jag just stod och pratade om varför råttor enligt min erfarenhet är mer förträffliga husdjur är tex. kaniner (jag har aldrig träffat en välsocialiserad kanin) känner jag att jag måste skriva några rader om det. Men alltså, jag har nog medvetet undvikit att umgås med råttor eftersom brunråttor är en art. Man kan inte som med vargarna som skjuts tänka att lilla fiffi är ju en pudel och det är helt annorlunda. Eller klappa sin bäbisminigris och ändå acceptera att grisarna behandlas illa i djurindustrin. Men råttor är råttor och de har smittor och människor plågar dem till döds.
Min kusin hade i min barndom två ökenråttor som var riktigt trevliga och sociala. Den ena brukade bitas lite då och då men jag gillade dem i alla fall mycket. livliga men ändå sociala (mer än man kan säga om marsvinet som bodde hos kusinerna vid samma tillfälle). Den största nackdelen med smådjur tycker jag är att de dör så fort.


Idag är mitt liv på botten. Jag hoppas att det rör sig uppåt. Imorgon börjar utbildningen och då blir det bra!

perfect!

Jag är så trött på hänsyn som går över styr. Två saker botar mig extra bra; Alkohol och främlingar. Alltså kände jag mig som fisken i vattnet på födelsedagskalaset. Jag gillar norrlandsgulds när du vill vara dig själv en stund. Jag gillar att vara mig själv, men glömmer lätt bort det. Jag gillar mig själv. Tillräckligt för att inte prioritera andra människors eventuella önskningar i stort och smått.

da na na na

you got me in a spin but everything is AOK! Singstar har återupplivat min oändliga beundran för the darkness. Någon gång när jesper sa att han hatade dem och att sångaren är ful bestämde jag mig för att gilla dem och för att han är sjukt vacker. Nu sitter han till och med på kylskåpet tillsammans med väl valda kontaktannonser och bilder som känns relevanta.

Jag skriver inte min skoluppgift men jag ska börja med slampoetry. på riktigt alltså, jag ska verkligen göra det. Bra, sysselsättning. Jag ska ju bli mer passionerad. Leva för konsten och så vidare. Diskuterade detta med alla som vill höra på igår. Jag gillar att prata om mig själv, men också att höra min egen röst. slampoesi var det ja, så genialiskt. Tips på sysselsättningar man kan tjäna pengar på mottages tacksamt.
Igår var jag social så det heter duga. Heja mig, och gud vad roliga folk är ibland.

och en katt ska vi skaffa. så småning om iaf.



pappa, förlåt att jag inte ringde idag. jag var ölsjuk. okej?

Att blogga in det nya året.

Nyår gick mig liksom förbi då jag har varit sjuk i några veckor samt jobbade nyårsdagen och helgen efter. Dock känns det lika bra det och för mig mycket främmande att försöka mig på en årskrönika. Det är nytt år och decennium helt enkelt, inte mycket att göra åt. Så fort jag blir frisk ska jag ta nya tag. heja!

Saknar hunde men har nog tappat numret till ägaren. Vore typiskt.


RSS 2.0