And on that note!

Eftersom far kom in på råttor och jag just stod och pratade om varför råttor enligt min erfarenhet är mer förträffliga husdjur är tex. kaniner (jag har aldrig träffat en välsocialiserad kanin) känner jag att jag måste skriva några rader om det. Men alltså, jag har nog medvetet undvikit att umgås med råttor eftersom brunråttor är en art. Man kan inte som med vargarna som skjuts tänka att lilla fiffi är ju en pudel och det är helt annorlunda. Eller klappa sin bäbisminigris och ändå acceptera att grisarna behandlas illa i djurindustrin. Men råttor är råttor och de har smittor och människor plågar dem till döds.
Min kusin hade i min barndom två ökenråttor som var riktigt trevliga och sociala. Den ena brukade bitas lite då och då men jag gillade dem i alla fall mycket. livliga men ändå sociala (mer än man kan säga om marsvinet som bodde hos kusinerna vid samma tillfälle). Den största nackdelen med smådjur tycker jag är att de dör så fort.


Idag är mitt liv på botten. Jag hoppas att det rör sig uppåt. Imorgon börjar utbildningen och då blir det bra!

Kommentarer
Postat av: Råttan Roland

Bra! Kaniner är otäcka djur som gör stor skada i parken vid Stallmästargården. Vi har två miljoner råttor i Stockholm. De har hittat en balans med sin miljö, medan kanninerna helt ohejdat breder ut sig, tills de underminerar den grund vi står på. Kaninte jägarna ta och utrota kaniner i stället för vargar?

Vill du ha djur som blir gamla, så kanske parakiter eller sköldpaddor är lämpligare.

2010-01-15 @ 17:16:59
URL: http://derdritteblog.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0