ring så gnäller vi!



Mitt favoritfenomen just nu är ring p1 aka ring så gnäller vi. Jag bara älskar det, och eftersom jag jobbar hos en person som lyssnar på det varje morgon är jag lyckligt lottad. Snittåldern på de som ringer in är nog 60 men många är över och ger sig fan på att uppfylla fördomarna om gnälliga & bakåtsträvande gamlingar.
I regel tycker de inte om ungdomar, invandrare & politiker. Är det karlar vill de även att kvinnor ska veta sin plats. Det kan också vara någon klurig jävel som suttit och tänkt en vecka på ett tidigare inlägg och besvarar det så kryptiskt att det inte går att bemöta (exempelvis han som suttit och räknat på vad det kostar att byta till elbil för att hjälpa en kvinna som gnällde på bensinpriserna). Eller med att upprepa föregående talares poäng med andra ord (Det i särklass värsta jag vet) En sådan diskutession utspelade sig mellan två israelvänner som var skogstokiga båda två. En kvinna hade gäll röst och telefonluren för nära munnen och en man hade svårt att hitta orden men sa ändå emot med jämna mellanrum. Kvinnan fullständigt vrålade att israel är ett fredligt land och ett föredöme för de där araberna. Jag skrattade tills jag kom på att hon var allvarlig.

Hur tusan kan sveriges radio komma undan med hets mot folkgrupp? till och med på internet är en ansvarig för vad som skrivs i ens lilla lilla chatrum. Hur skulle en statlig instans komma runt detta?!


Ring p1 får mig alltid bloggsugen. om stort och smått liksom. Jag vill säga emot de flesta och tycker alltid jag är inne på ett bra spår... Tills jag sätter mig vid datorn. Då är det borta med vinden må ni tro! Nåja, jag är glad ändå. Den här veckan diskuteras arbetskraftsinvandring & SFI.
Att Nyamko sabuni kommit på förslaget att ge invandrare som lär sig svenska en bonus är alltså det senaste. Jag säger lägg resurserna på att rusta upp SFI och göra samhället i stort mer tillgängligt. Då skulle fler kunna lära sig svenska på ett mer naturligt sätt. Istället vill man i Alliansens individfokuserande samhälle belöna de få som når fram till målet. Inte ens våra kära integrationsminister kan väl ändå mena att att vi skulle ha råd att ge den här bonusen till alla? Jag har svårt att tro att det är meningen. Här kommer även arbetskraftsinvandringen in, Officiellt ska vi ta hit eliten av specialister så sverige blir bäst i världen på allt- tjoho! Men realiten kommer bli att folk från fattigare länder kommer hit och arbetar för slavlöner tills vi tröttnar och skickar hem dem. Om man kunde fokusera på frågor som assyl och integration samtidigt skulle det ligga åtminstone något trovärdigt i alliansens flykting- och invandringspolitik men allt jag ser nu är hyckleri och ökande rasism.

Nu minns jag egentligen inte vad jag ville, något med namn var det nog. äsch jag skulle skriva något lättsamt, jag lovar. tjipp tjopp! Nu ska jag köpa nya strumpor för de gamla blev blöta när jag skulle duscha en vårdtagare ^__^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0