Ärenden!

Mitt liv är fullt av ärenden. Jag älskar att göra ärenden!
Idag har jag semijobbat lite med RFSU, sen picknickat diverse godsaker på långholmen i trevligt sällskap. Satan vad gött livet är ibland!

Första veckan som arbetsfri har varit minst sagt hektisk. Jag räknar med att det ska ebba ut litegrann sen, nästa vecka har jag inte ritkigt lika mycket inplanerat. Mycket lapande av sol är prio ett! Och träningen inte att förglömma. I morgon är det en vecka sen jag tränade senast för att jag fick sån rackarns träningsvärk. Det är ändå rätt härligt, jag gillar träningsvärk. Då vet man att man lever.

Imorgon är det temadag trans och sen kanske bodypump. Yeah!

Ni äger inte mig längre.

Jag är inte livegen längre. Jag kan färga håret blått utan att någon bryr sig nämnvärt. Jag behöver inte ha dolt nummer på telefonen längre. Jag behöver inte ha telefonen påslagen längre, om jag inte känner för det. Och när jag har telefonen påslagen behöver jag inte bli stressad om den ringer. Jag behöver inte gå upp tidigt på ett bra tag. Jag är min egen chef. Jag bestämmer över min egen tid. Jag får ägna tid åt saker jag valt. Det är så stort att jag nästan inte förstår det och såklart varar det inte för alltid.

Idag har jag varit på skansen och klappat djur. Är så förälskad i grisarna att jag smälter en smula.

Är lite orolig för mitt humör, men hoppas att jag bara behöver sova. Annars hörrni, annars är det perfekt!



Sommar och sol och magväska. Idag har jag gått i klänning. Barbent, även klockan åtta när jag gick till centrum. Ååååh!

mer sexualfientlig reklam!

Alltså, det sägs ju att sex säljer. En himla massa reklam bygger på detta. Ett av de senaste påhitten måste vara rumpreklamen för skor. Jaha, hur tänkte ni där? Men plötsligt dyker det upp en massa sexualfientlig reklam som sticker i mina ögon. Är detta en motreaktion mot att sex säljer? Jag är övertygad att vi är inne i en nyviktoriansk tid där kända kvinnor pratar om celibat och oskuld som statusmarkörer. Jag tror dessutom att det kommer bli värre på den fronten.

NU LÄNKAR JAG till en blogg som är lite osaklig, men fokusera på bilden är ni snälla. Är det inte det här som är hederskultur? Hur patriarkatet/familjen ska kontrollera "sina" kvinnors sexualitet för att upprätthålla sin heder. Att alla kvinnor är någons dotter gör reklamen ännu mer obehaglig. Jag förstår att få trettioåringar dricker langad sprit men ändå. Argumentet är fasansfullt dåligt. Tacka vet jag alkoholkommittén och festmetoden, där snackar vi bra information om alkohol.

ps. jag tittade igen på "legat för mycket" bilden och försökte föreställa mig en tjej med samma min på den. Gör det ni också vettja, det är nyttigt. ds.

Någon LÄSER min blogg.

Förutom att fira med versaler på fel ställe tänkte jag kopiera in kommentaren:

"Sonam  (
[email protected])
om skeppet igen.:
Förslag: Gör en seriös analys om du vill bli tagen på allvar. Även om all kritik mot SD är befogad, är det där ovetenskapligt, lågt och till och med korkat."

Alltså börjar jag från början. Påstående ett "om du vill bli tagen på allvar". Mitt behov av det var inte särskilt stort då det var en liten fånig textanalys som skulle bevisa att jag behärskade vertyg som läsbarhetsindex och liknande. Det är alltså inte en text som är menad för allmänheten. Om Sonam utan min vetskap har läst den texten är det bara att beklaga.

Påstående två "även om all kritik mot SD är befogad". Min text var inte en kritik mot SD. Oavsett vad jag i övrigt känner inför det partiet var slutsatsen i min textanalys att SD hade en bättre mottagaranpassning än KD. Med bättre menar jag om en väljer att förutsätta att alla som är röstberättigade inte behärskar ett relativt "svårt" språk.

Sista påståendet "ovetenskapligt, lågt och till och med korkat". Öhm, ovetenskapligt vet jag inte riktigt hur jag ska bemöta då användandet av de brukstextanalytiska metoderna var helt okej. Hade det varit en masteruppsats i sociologi hade det varit okej att ha invändningar. Lågt? inte lika lågt som öh vahettere. Korkat tycker jag inte alls att det är, tvärtom anser jag att det är smart att kunna avgöra hur mycket energi som krävs för en uppgift och inte överdriva det.

När jag skrev texten och blogginlägget var jag inte så nöjd men nu har jag fått hjälp att inse att jag borde vara jävligt nöjd. Heja mig!






jag skulle ha en jättefin vecka.

Istället fick jag magsjuka. Ord kan inte beskriva hur missnöjd jag är. Det enda som tröstar är att jag förmodligen kommer vara obrukbar resten av veckan. Jobbet nekade mig semester på fredag av den anledningen att de inte har några fungerande rutiner för semesteransökningar. De ska nämligen lämnas in vi ett lönesystem på internet som inte fungerar. Jag påpekade detta i början av året, eller om det var innan jul? Ingen har dock gjorts för att hitta en okej lösning. Kul i jul. Så jag får inte vara ledig på fredag och på så vis är det ju okej att vara sjuk. Men själva sjukdomen är vidrig. Det värsta är att jag är så otroligt hungrig men inte kan äta. Jag blir tokig.


Har börjat skissa på ett inlägg om varför jag personligen tycker att äktenskapet som institution är dåligt.
 

Är iaf tillräckligt pigg för att ligga i sängen och se flight of the conchords. Framsteg.


Skärpning med nymoralismen!



Jag deppar så smått ihop av nymoralismens framfart gällande sexualmoral. Jag tror på att ha god moral. Men att ha en sexualmoral som skiljer sig från den övriga gör mig lite beklämd. När dess enda syfte är att kontrollera människors sexualitet blir det jättedeppigt. Ovanstående bild kan inte tas ur sitt sammanhang. Det finns ett gäng föreställningar i samhället om sex som påståendet måste ses i ljuset av. Just nu har det kommit en postviktoriansk trend bland kvinnor. Det som avspeglas i kändisvärlden är uttalanden om att ha mycket sex inte är bra, lady gaga (fritt från mitt huvud och citerat metro, ta det med en klackspark), kvinnor som går ut med att de lever i celibat alt. fortfarande är oskulder och spar sig till äktenskapet. (Hör jag frågan om jag tror på sex innan äktenskapet vill jag helst vända på frågan och säga att jag inte tror på äktenskap efter sexet. Inte innan heller, äktenskapet som institution provocerar mig personligen jävligt mycket.)
Nåväl, ungas sexualitet. På bilden är inte en ung kvinna utan en ung man, hur ska vi då tolka det? Är det så att det är troligare att en ung man förväntas ligga runt? Jag har personligen svårt att föreställa mig samma kampanj med en ung tjej. Jag önskar att det gick, men förmodar att få tjejer utöver Johanna Sjödin skulle våga/vilja/klara av att bli förknippad med sex offentligt. Killen på bilden ser glad och nöjd ut, inte orolig för klamydia. Vem är han och vad ska han utstråla? Är han bara en inslängd person som ska få reklamen att se lite roligare ut? Jag tror tyvärr inte på såna sammanträffanden. Han borde symbolisera personen som har legat för mycket, han kanske har träningsvärk eller oroar sig för HIV? Mycket är otydligt i kopplingen bild och text.

På tunnelbanan berättade jag för Jenny hur arg jag är på stockholms stads nya kampanj. Jag hytte till och med med näven åt en reklam för socialnämden eller gud vet vad. Två gånger gjorde jag det. Jenny påpekade nyktert att jag kanske skulle rikta mig ilska lite mer specifikt, att stockholms stad kanske inte är ett bra mål. Alltså måste jag ta reda på vilket pucko som hittat på ovanstående reklam. Jag tror inte umo har med saken att göra, de är ju super! umo.se rekommenderas varmt för alla åldrar.

Nu till sakfrågan: Kan man ligga för mycket? Det här en en fråga som vi från RFSU försöker väcka hos ungdomarna när vi är ute och informerar i skolorna. Kan man ha för mycket eller för lite sex? Hur ser egentligen förväntningarna ut? Killen på bilden ser som sagt nöjd ut.
När har man alltså legat för mycket? Är det när man har sex med sin flickvän eller pojkvän mer än 3 ggr dagligen? Eller är det när man får skavsår? Eller är det när man inte hinner gå till jobbet? Vill ungdomsmottagningarna i stockholmsstad verkligen hjälpa kidsen med de här problemen? Jag tror i bakhuvudet att de inte är intresserad att diskutera normer om hur ofta man ska ha sex, eller ge tips mot skavsår. Jag tror att de tillhandahåller ett klamydiatest (inga andra tester utan gnäll och tveksamheter vad jag förstår).

ELLER är det så att ett oskyddat sexuellt möte kan ge klamydia? Är då ett knull på en livstid att ligga för mycket? Finns det en siffra på när man har legat för mycket? Med 23 personer? När man legat i 50 timmar sammanlagt? När det inte längre känns bra? Självklart ska man inte ha sex mot sin vilja, känns det inte bra så är det inte bra. Men att tala om "för mycket sex" som ett absolut värde implicerar att det är mängden som är problemet, inte om det är skönt, ömsesidigt eller Säkert sex.

Jag vill be alla som tycker jag är en ordvrängare att dra åt helvete, för det här är viktiga grejer. Man ska säga vad man menar och inte något annat. Det kan bli stora problem annars. I det här fallet skambeläggare man sexualiteten, något som redan finns kraftigt hos många, även unga.

to blog or not to blog

Alltid kommer det väl något som retar mig tillräckligt mycket för att jag ska behöva skriva om det. Skönt att man kan lita på verkligheten, livet och samhället. Även på första maj! Jag älskar första maj och för en halvtimme sen låg jag och post-jobb-sov trött som ett djur och bestämde mig för att inte festa ikväll. "Jag ska ju ändå jobba imorgon dessutom" sa de onda rösterna i mitt huvud. Så sa de även på åttonde mars och den gången lyssnade jag. Idag vägrar jag. Om jag så somnar sittande eller stående så ska jag ut. För att hjälpa mitt påpiggnande har jag fått en proteindrink, ett bra besked och rosenrottabletter. Jag hoppas att det funkar. Tjo!


RSS 2.0