HEJA TEVE!!!

uppdrag granskning handlar ikväll om kusinäktenskap.
"Läkarna vet att kusinäktenskap kan leda till fosterskador. Men det vill inte svenska myndigheter berätta om" står det på Tv.nu.

Efter att konstaterat att ingen sorts äktenskap kan leda till fosterskador sätter jag skrattet i halsen. Argumentationen ligger så nära den emot samkönade äktenskap att det är löjligt. Trångsynta människor som hänvisar till vad som är naturligt.

Det här är en så otroligt intressant fråga eftersom den tenderar att uppröra så många. Det samma med syskon som blir kära. Det är en öm tå som heter duga.

Faktum är att icke barnalstrande sex är relativt accepterat i vårt samhälle iom att folk använder preventivmedel utan att skämmas. Varför skulle detta då inte ske mellan två kusiner? Det går att ha sex utan att få barn, det går att gifta sig utan att få barn och det går till och med att gifta sig utan att ha sex.

Sen är det tydligen mer okej om man är halvsyskon men inte vuxit upp som syskon, vilket jag tror har att göra med mystifieringen av det andra könet vi förväntas leva upp till. Alltså att man inte ska bli kär i kompisar (se även fenomenet "han är mer som en kompis") för det skulle kunna rucka på heteronormen.

Sen när det väl kommer till parningsakten:
Jag kan förstå att man inte avlar på hundar eller hästar om man inte tror sig få ett bra resultat. Men med människor så funkar det inte så eftersom vi inte lever i ett totalitärt samhälle (även om det absolut finns de som tillhör ideologin att inte alla ska få para sig, detta är människor jag ogärna skulle vara kompis med). Faktum är att människor med ärftliga sjukdomar skaffar barn ändå, vilket i rationalitetens namn också borde förbjudas om kusiner inte ska ha möjlighet att skaffa barn (vem och hur ska detta kontrolleras kan man fråga sig...)
Och plötsligt är vi inne på tvångssteriliseringar. Rätt obehagligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0