Dagens tv-observation

Fånig dokusåpa på femman skålar en snubbe för sina föräldrar "here's for you two, for getting married. Otherwise I wouldn't be here". 


Får amerikanska barn verkligen inte lära sig något om blommor och bin undrar ni? Tyvärr är det lika illa i Sverige då det med jämna mellanrum hävdas att kusinäktenskap ger fosterskador, bara för att ta ett exempel. Folk kan verkligen inte skilja på saker och saker! Jag är medveten om att många tycker liknande är ordvrängning men det är så jävla viktigt att inte slänga ur sig svepande generaliseringar. Tvingas man definiera vad man menar tydliggörs normerna.


På tema normer kommer här en lista på varför det är praktiskt att vara heterosexuell (Vi ombads diskutera detta i publiksamtalet efter Pjäsen ikväll. Jag och Lea bestämde oss för att komma på 50 saker istället för 5).
- du kan gifta dig utan att någon anser att det är fel
- du kan syssla med offentliga ömhetsbetygelser utan att uppröra någon
- det är mindre chans att du blir utsatt för våld, och blir du det är det inte lika grovt som sk. hatbrott
- du kan gå och basta med dina kompisar utan att det blir awkward (förutsätter könsuppdelade bastu-principen)
- du kan ragga överallt i princip, utan att hänvisas till särskilda arenor
- du har rätten att definiera dig själv och andra och hela jävla verkligheten och kan således uttala dig diskriminerande och generaliserande och sen lägga till att du minsann inte har fördomar eller "något emot såna där". Alf Svensson har väl uttalat sig om att han känner många homosexuella?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0